Zašto gledati videozapis na Vimeo, a ne na usluzi YouTube

1. Zgodna i glatka upotreba

Vimeo se može pohvaliti jednim od glatkih, brzih i brzih videozapisa. Jasno je vidljivo koji je dio isječka puferiran. No čak i kada vam je potreban dio koji još nije učitan, reprodukcija se obično nastavlja bez odgađanja. Sučelje uređaja nije prepuno nepotrebnih pojedinosti.

Jedna od značajki usluge je kvaliteta videozapisa. Koristi najbolje metode dekodiranja, valjci imaju visoku brzinu prijenosa. Zahvaljujući ovom sadržaju izgleda bogatije.

2. Originalnost i kreativnost

vimeo com
vimeo.com

Usluga čak i uz veliku želju ne može se nazvati smećem. Preuzimanje videozapisa nije kraj sam po sebi: autori pokušavaju prikazati svijet izvornim i zanimljivim videozapisima.

Na Vimeo je najveća koncentracija zanimljivog sadržaja. Pod pretpostavkom da na YouTubeu za jedan korisni i visokokvalitetni videozapis postoji tisuću beskorisnih, a na Vimeu svaki treći videozapis zaslužuje pozornost.

Važno je napomenuti da u opisanom servisu ne možete pronaći bilo koju vrstu sadržaja. Budući da se zajednica uglavnom sastoji od ravnatelja jedne ili više razina, značajan dio kataloga su crtići, glazbeni videozapisi i kratki filmovi. Međutim, dobivaju popularnost i, na primjer, valjci iz kategorije uputa.

3. Prikladno pretraživanje

vimeo video
vimeo.com

Često nije lako pronaći zanimljiv sadržaj na usluzi YouTube. Svake minute, usluga opterećuje 300 sati mjerenja vremena, a riječ “nova” gubi vrijednost. Iako web mjesto ima pametan sustav preporuka, rezultati ne moraju uvijek zadovoljiti kreativnu glad.

Na Vimeu, svaki videozapis pripada jednoj od 16 kategorija, a može se pogledati u posebnom odjeljku. Ali videozapisi se dodjeljuju skupinama – posebnim temama koje stvaraju korisnici. To pojednostavljuje traženje određenih zapisa i sjedinjuje korisnike u postojeću zajednicu.

4. Nadzirani videozapisi

vimeo com
vimeo.com

Na web-mjestu postoje još dva načina pregledavanja sadržaja: autorovih zbirki i odjeljka s videozapisima koji su popularniji.

  Kako napraviti lijepu prezentaciju na usluzi YouTube

Zbirke izrađuju sami Vimeo zaposlenici. To su videozapisi koje gledaju i označavaju kao vrlo zanimljiv sadržaj. Na stranici s tragovima možete pronaći nekoliko pododjeljaka: nedavno dodani, premijere, najbolje za mjesec i godinu.

Popularni videozapisi su oni koje korisnici nedavno gledaju vrlo često. U ovom slučaju, sve je automatizirano i stalno ažurirano. Nešto novo može se naći svaki dan. Takvi se videozapisi prikazuju na glavnoj stranici Vimeo. U svakoj kategoriji možete pronaći i najpopularnije videozapise.

5. Nema oglašavanja

Nitko ne voli oglašavanje, jer to je gubitak slobodnog vremena. Štoviše, oglašavanje ima štetan učinak na kreativnost. Kada se svodi na broj prikaza, sadržaj gubi svoju originalnost i interes.

Na Vimeou uopće nema oglašavanja. Stoga je upotreba usluge još ugodnija: u suvremenom internetu ovo je luksuz.

6. Nenamjerno zarađivanje

Besplatni sadržaj je predivan, ali morate zaraditi novac za redatelje i producente. Ako Vimeo nije ponudio priliku za primanje prihoda, malo je vjerojatno da će imati toliko zanimljivih videozapisa.

Budući da na web stranici nema oglasa, korisnici plaćaju autore izravno. Program Vimeo on Demand daje nekoliko mogućnosti za prodaju rezultata rada. Istovremeno, stvaratelji videozapisa ostvaruju 90% prihoda: nijedna druga video usluga ne može se pohvaliti takvom velikodušnošću.

7. Konstruktivna zajednica

vimeo.com

Vimeo također odlikuje atmosfera koja prevladava u lokalnoj zajednici. Na drugim mjestima korisnici često međusobno komuniciraju jedino unutar pojedinačnih kanala. Vimeo zajednica je nešto više globalno.

Korisnici usluga često su puno zreliji. Web mjesto ima puno više pozitivnih komentara nego negativnih, gotovo nikakvih trolova. Rijetko se javlja osjećaj da se autor podiže iznad publike. Postoji osjećaj da svi ljudi ovdje imaju jedan zajednički cilj.

Pogledajte videozapis na Vimeo →

댓글 달기

이메일 주소는 공개되지 않습니다. 필수 필드는 *로 표시됩니다

Scroll to Top