Πώς να φτιάξετε έναν ιστότοπο; Google Sites!

Ο γίγαντας του Διαδικτύου Google έχει καλύψει σχεδόν όλες τις πιθανές περιοχές της online δραστηριότητας με τις υπηρεσίες της. Δεν υπήρξε εξαίρεση στη δημιουργία και φιλοξενία προσαρμοσμένων τοποθεσιών. Υπηρεσία Οι ιστότοποι Google σας επιτρέπει να δημιουργείτε εύκολα και να φιλοξενείτε τους δικούς σας ιστότοπους. Και αν είστε ενεργός χρήστης άλλων υπηρεσιών της Google, τότε από τη χρήση αυτού του ιστότοπου έχετε διπλή ευχαρίστηση λόγω της εξαιρετικής ενσωμάτωσης άλλων υπηρεσιών Google.

Για να χρησιμοποιήσετε αυτήν την υπηρεσία, χρειάζεστε φυσικά έναν λογαριασμό Google. Για προσωπική χρήση παρέχονται 100 ΜΒ χώρου στο δίσκο και ο ιστότοπος μπορεί να έχει απεριόριστο αριθμό σελίδων. Από προεπιλογή διαθέτετε ένα όνομα τομέα της φόρμας https://sites.google.com/site.name, αλλά μπορείτε επίσης να δεσμεύσετε έναν προσαρμοσμένο τομέα αν έχετε ένα.

Η δημιουργία ιστοτόπου αρχίζει με την κύρια σελίδα της υπηρεσίας. Αφού κάνετε κλικ στο κουμπί Δημιουργία θα σας ζητηθεί να καθορίσετε το όνομα του ιστότοπου, τη διεύθυνσή του, να επιλέξετε το θέμα του σχεδίου. Επιπλέον, μπορείτε να ρυθμίσετε τις ρυθμίσεις πρόσβασης, οι οποίες μπορεί να είναι χρήσιμες εάν κάνετε μια σελίδα για περιορισμένο αριθμό ατόμων.

Αφού δημιουργηθεί ο ιστότοπος, μπορείτε να προχωρήσετε στη συμπλήρωσή του. Ο επεξεργαστής των σελίδων δεν είναι πιο περίπλοκος από έναν κανονικό επεξεργαστή κειμένου, οπότε αν εργαστήκατε για παράδειγμα στα Έγγραφα Google, τότε θα βρείτε τα πάντα απλά και οικεία. Ομοίως, πληκτρολογείτε κείμενο, συνδέσμους, αλλάζετε μορφοποίηση, εισάγετε πίνακες, εικόνες και ούτω καθεξής. Επιπλέον, το μενού εισαγωγής έχει ένα επιπλέον τμήμα, το οποίο είναι υπεύθυνο για την αλληλεπίδραση με άλλες πολυάριθμες υπηρεσίες Google. Αυτό σας επιτρέπει να εισάγετε μια ενότητα AdSense, ένα ημερολόγιο, ένα γράφημα από τα Έγγραφα Google, μια εικόνα από το Picasa, έναν χάρτη από τους Χάρτες Google, ένα βίντεο από το YouTube κ.ο.κ.

  Πώς να δημοσιεύσετε πανοράματα στο Instagram

Για να διαμορφώσετε τις γενικές ιδιότητες του ιστότοπού σας, υπάρχει ένα ειδικό τμήμα Διαχείριση ιστοσελίδας. Εδώ μπορείτε να προσθέσετε ή να διαγράψετε σελίδες, να αλλάξετε τη διάταξη ή το θέμα, να προσαρμόσετε την προβολή των διαφημίσεων AdSense, να αλλάξετε τα δικαιώματα προβολής και επεξεργασίας του ιστότοπου και πολλά άλλα.

Σε γενικές γραμμές, μπορεί να αναφερθεί ότι ο σχεδιαστής της Google από το Google, αν και δεν αγωνίζεται με τη βία των χρωμάτων ή με διάφορα θέματα, αλλά εξακολουθεί να έχει πολλά αναμφισβήτητα πλεονεκτήματα. Η λειτουργικότητά του σας επιτρέπει να δημιουργείτε εύκολα και γρήγορα σελίδες και στον επεξεργαστή WYSIWYG και γράφοντας κώδικα html. Επιπλέον, υπάρχουν μερικά πιο απτά πλεονεκτήματα.

Πρώτον, είναι το Google. Εάν χρησιμοποιείτε τις άλλες υπηρεσίες φιλοξενίας, υπάρχει μια θεωρητική πιθανότητα ότι η υπηρεσία θα κλείσει και η αγαπημένη σας τοποθεσία θα πάει πουθενά, τότε η Google δεν θα κάνει ακριβώς αυτό.
Δεύτερον, είναι δυνατή η ρύθμιση των δικαιωμάτων πρόσβασης των χρηστών. Αυτό μπορεί να είναι χρήσιμο για τη δημιουργία ενός ιστότοπου με περιεχόμενο που είναι ιδιωτικό για όλους εκτός από τα άτομα που έχετε καθορίσει. Για μένα, για παράδειγμα, ήταν χρήσιμο για τη δημιουργία ενός ιστότοπου με αμειβόμενη πρόσβαση, όπως έγραψα σε αυτό το άρθρο.
Λοιπόν, στην τρίτη, Οι ιστότοποι Google αλληλεπιδρούν τέλεια με άλλες υπηρεσίες αυτής της εταιρείας. Έτσι, εάν είστε ενεργός φίλος της Google, τότε αυτή η φιλοξενία θα είναι πιθανώς η καλύτερη λύση για τη φιλοξενία του προσωπικού σας ιστοτόπου.

Οι ιστότοποι Google

댓글 달기

이메일 주소는 공개되지 않습니다. 필수 필드는 *로 표시됩니다

Scroll to Top