11 συναρπαστικά παιχνίδια που μπορείτε να παίξετε στην εργασία σας

Οι παίκτες με εμπειρία, οι οποίοι ξεκίνησαν τη σταδιοδρομία τους στη δεκαετία του 90, συχνά υποστηρίζουν ότι κανένα σύγχρονο blockbuster δεν μπορεί να συγκριθεί με τη διασκέδαση των πρώτων παιχνιδιών στον υπολογιστή. Οι δημιουργοί τους λόγω των περιορισμένων τεχνικών μέσων δεν βασίζονταν σε όμορφα ειδικά εφέ και ρεαλιστικές υφές, αλλά σε μια ενδιαφέρουσα ιστορία και εργάστηκαν ήρωες. Τώρα έχετε την ευκαιρία να το ελέγξετε προσωπικά. Το μη εμπορικό οργανισμό Διαδικτυακό Αρχείο έδωσε στη διάθεση όλων των χρηστών πολλές επιτυχίες των παιχνιδιών των τελευταίων ετών και μπορείτε να τις αναπαράγετε απευθείας στο πρόγραμμα περιήγησης.

 Lemmings 2: Οι Φυλές

Lemmings 2 DOS

Ακόμη και πολύ μακριά από την ψυχαγωγία υπολογιστών οι άνθρωποι έχουν ακούσει για αυτό το θρυλικό παιχνίδι, στο οποίο lemmings φιλικά πορεία προς τους κινδύνους. Πρέπει να διαχειριστείτε αυτή την πολυάριθμη οικογένεια και να οδηγήσετε τα ζώα μέσα από όλα τα εμπόδια στο φινίρισμα. Στο δεύτερο μέρος του παιχνιδιού, η γενική ιδέα του gameplay δεν έχει αλλάξει, αλλά έχουν προστεθεί πολλά νέα επίπεδα και οι lemmings έχουν γίνει πολύ περισσότερες δεξιότητες.

Lemmings 2: Οι Φυλές

Maniac Mansion

Διάλειμμα DOS για μεσάνυχτα

Το παιχνίδι Maniac Mansion είναι ένα από τα πρώτα κλασικά quests. Το gameplay ήταν πραγματικά επαναστατικό εκείνη την εποχή, καθώς επέτρεπε να επιλέξει να περάσει διαφορετικούς χαρακτήρες και μάλιστα επέτρεψε διάφορες επιλογές για το τέλος του παιχνιδιού. πλοκή του παιχνιδιού είναι περισσότερο σαν την πλοκή του ένα φτηνό ταινία τρόμου (Dead αλυσοπρίονα, ένα μυστικό εργαστήριο τρελός επιστήμονας, εισβολή ξένων, ένα μυστηριώδες αρχοντικό), αλλά ένα δίκαιο μερίδιο από το μαύρο χιούμορ και δροσερό χαρακτήρες δεν θα σας αφήσει να βαρεθείτε.

  Canva – ο καλύτερος σχεδιαστής online για τη δημιουργία πανό, επαγγελματικών καρτών, εικονογραφήσεων και αφισών

Maniac Mansion

Όπου στον κόσμο είναι η Carmen Sandiego: Ενισχυμένη

Σαν Ντιέγκο: Ενισχυμένο DOS

Στην πραγματικότητα, αυτός ο μακρύς τίτλος κρύβει ένα εκπαιδευτικό μάθημα στο οποίο τα παιδιά παίζουν με τη μορφή γεωγραφίας και ιστορίας παιχνιδιών. Αλλά οι δημιουργοί ήταν τόσο παρασυρόμενοι από το στοιχείο του παιχνιδιού ότι το προϊόν που προέκυψε δικαιολογημένα πήρε τη θέση ανάμεσα στα καλύτερα παιχνίδια υπολογιστών όλων των εποχών. Η πλοκή βασίζεται στην αναζήτηση ενός διάσημου μυστικού πράκτορα, ο οποίος προσπαθεί να κρυφτεί από σας στις πιο εξωτικές γωνιές του πλανήτη. Για να τον νικήσει, θα πρέπει να λύσει έξυπνα αινίγματα, να προσθέσει παζλ, να λύσει προβλήματα και να ενημερώσει τις γνώσεις του για τις διάφορες χώρες.

Όπου στον κόσμο είναι η Carmen Sandiego: Ενισχυμένη

SimCity

SimCity DOS

Το SimCity είναι … Τι μπορώ να πω, είναι ένας μύθος! Ήταν αυτό το παιχνίδι υπολογιστή, η πρώτη έκδοση του οποίου κυκλοφόρησε το 1989, έγινε ο πρόγονος όλων των σύγχρονων αστικών προσομοιωτών. Στο παιχνίδι πρέπει να σχεδιάσουμε την ανάπτυξη της πόλης, να δημιουργήσουμε νέα κτίρια, να εισπράξουμε φόρους και να αναπτύξουμε την πόλη μας ως δήμαρχος. Φυσικά, η πρώτη έκδοση του SimCity δεν μπορεί να καυχηθεί με τα σύγχρονα οπτικά εφέ, αλλά δεν επιβραδύνει και λειτουργεί σωστά στο πρόγραμμα περιήγησης.

SimCity

Αναψυχή κοστούμι Larry στο ομόσπονδο κράτος του σαλονιού Lounge

Αναψυχή κοστούμι Larry DOS

Η δράση αυτού του παιχνιδιού λαμβάνει χώρα σε μια φανταστική πόλη που θυμίζει το Λας Βέγκας, όπου ο κύριος χαρακτήρας προσπαθεί να βρει “αληθινή αγάπη”. Η πλοκή είναι τόσο πικάντικη που ακόμη και στην εποχή μας γίνεται αντιληπτή ως ελάχιστο με ενδιαφέρον. Και το 1987, όταν κυκλοφόρησε η πρώτη έκδοση του παιχνιδιού, το Leisure Suite Larry παρήγαγε το αποτέλεσμα μιας βόμβας που εξερράγη.

  Πώς να δημοσιεύσετε πανοράματα στο Instagram

Αναψυχή κοστούμι Larry στο ομόσπονδο κράτος του σαλονιού Lounge

SimAnt: Η ηλεκτρονική αποικία των μυρμηγκιών

Sim Ant DOS

Αυτό το παιχνίδι δημιουργήθηκε σε συνεργασία με τους επιστήμονες της βιολογίας, έτσι ώστε για όλους τους εξωφρενικούς έξω από αυτό να είναι ένας σοβαρός και σύνθετος προσομοιωτής της αποικίας των μυρμηγκιών. Ο παίκτης ελέγχει το κίτρινο μυρμήγκι, ο οποίος θα γίνει ο πρόγονος ολόκληρης της αποικίας. Θα καταγράψει σταδιακά όλους τους νέους χώρους και θα αγωνιστεί με την αποικία των κόκκινων μυρμηγκιών, που είναι ο κύριος αντίπαλος του παιχνιδιού.

SimAnt: Η ηλεκτρονική αποικία των μυρμηγκιών

Το μονοπάτι του Όρεγκον

Οδός Trail DOS

Εκπαιδευτικό ηλεκτρονικό παιχνίδι για τις περιπέτειες των πρώτων κατοίκων στην αμερικανική ήπειρο, χρησιμοποιώντας ευρέως πραγματικά γεγονότα και ιστορικά γεγονότα. Ο παίκτης ελέγχει μια ομάδα μεταναστών, καθένας από τους οποίους έχει τις δικές του ικανότητες και πόρους, γεγονός που επηρεάζει άμεσα τη διαδικασία διέλευσης. Η επιτυχία του παιχνιδιού οδήγησε στην εμφάνιση αρκετών συνεχών.

Το μονοπάτι του Όρεγκον

Μεσαιωνική διάσωση

Διάλειμμα DOS για μεσάνυχτα

Το Midnight Rescue είναι ένα από τα πιο επιτυχημένα έργα που συνδυάζουν εκπαιδευτικούς και ψυχαγωγικούς στόχους. Κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού πρέπει να κρατήσετε το σχολικό κτίριο από την καταστροφή, πράγμα που απαιτεί την εύρεση πολλών μυστικών μηνυμάτων, την ανάγνωση κρυπτογραφημένων γραμμάτων και την επίλυση λογικών παζλ. Η δημοτικότητα αυτού του παιχνιδιού ήταν τόσο μεγάλη που σε ορισμένες πόλεις χρησιμοποιήθηκε ακόμη και στη διαδικασία της σχολικής εκπαίδευσης.

Μεσαιωνική διάσωση

Pac-Man

Pac-Man DOS

Είμαι βέβαιος ότι αυτό το παιχνίδι είναι εξοικειωμένο με εσάς και δεν χρειάζεται καθόλου εισαγωγή. Ο κύριος χαρακτήρας της έχει γίνει από καιρό λατρευτικός ήρωας στη βιομηχανία βίντεο και έχει αποθανατίσει σε ποικίλες ταινίες, πίνακες ζωγραφικής, βιβλία. Στη συνέχεια απελευθερώθηκαν πολυάριθμες επεκτάσεις και κλώνοι Pac-Man, αλλά δεν μπορούσαν να ξεπεράσουν το πρωτότυπο.

  Τι είναι το Spotify και πώς να το χρησιμοποιήσετε

Pac-Man

Αριθμός Munchers

Αριθμός Munchers DOS

Το Number Munchers είναι το πρώτο παιχνίδι μάθησης στη σειρά Munchers. Σχεδιάστηκε για να διδάξει στα παιδιά τις βασικές δεξιότητες των μαθηματικών και έγινε πολύ δημοφιλής μεταξύ των Αμερικανών μαθητών στη δεκαετία 1980-1990. Στη διαδικασία του παιχνιδιού ο ήρωάς σας θα “φάει” τους αριθμούς, οι οποίοι είναι οι σωστές απαντήσεις στα παραδείγματα. Η πολυπλοκότητα των εργασιών και η ταχύτητα του παιχνιδιού αυξάνεται με κάθε επίπεδο, έτσι ώστε μετά από λίγο το παιχνίδι θα είναι σε θέση να αμφισβητήσει ακόμη και ενήλικες.

Αριθμός Munchers

Dune II: Η οικοδόμηση μιας δυναστείας

Dune 2: Η οικοδόμηση μιας δυναστείας

Dune II: Η οικοδόμηση μιας δυναστείας είναι ένα από τα πρώτα παιχνίδια στρατηγικής στον υπολογιστή σε πραγματικό χρόνο. Το παιχνίδι έχει γίνει εξαιρετικά δημοφιλές λόγω του επαναστατικού παιχνιδιού, των προηγμένων γραφικών και σχεδιασμού ήχου, καθώς και συναρπαστικού παιχνιδιού. Τόσο συναρπαστικό που ήταν με την έλευση αυτού του παιχνιδιού στις σελίδες των εφημερίδων άρχισε να ανταποκρίνεται στον όρο “εθισμός παιχνίδι.”

Dune II: Η οικοδόμηση μιας δυναστείας

Εκτός από αυτά που αναφέρονται σε αυτό το άρθρο, μπορείτε να βρείτε πολλές άλλες επιτυχίες παιχνιδιών των προηγούμενων ετών στη βιβλιοθήκη του πόρου του αρχείου Internet. Γράψτε, τι παιχνίδια της παιδικής σας ηλικίας θα παίξετε με ευχαρίστηση αυτή τη στιγμή;

댓글 달기

이메일 주소는 공개되지 않습니다. 필수 필드는 *로 표시됩니다

Scroll to Top