12 глупави митове за девствеността

1. Девствеността е само в момичетата

Не, не е така. Макар че всъщност хората все още не са се съгласили да мислят за девствеността, затова разбират тази дума по различни начини. В широк смисъл девствеността е състояние, при което човек не е имал сексуален опит (напомняме ви, че сексът не е само вагинален и все още е секс). Това се случва и при двата пола.

Това, което се нарича девственост при жените – хименът, в науката – химен.

2. Хименът е филм с малка дупка

Hymen е малка гънка на съединителната тъкан, която частично затваря лумена на вагината. Хименът на някой е по-гъст и по-голям, някой не е забележим достатъчно, сякаш не е там. Тя може да изглежда различно по различни начини. Ето как Шведската асоциация за сексуално образованиеВагинална корона. .

митове за девствеността: плюнката

В редки случаи филмът покрива цялата вагина, но това е патология, изискваща хирургично лечение.

Защо се нуждаят от химен, никой не знае. Има хипотеза, че филмът защитава микрофлората на жената преди пубертета.

Между другото, хименът не изчезва никъде и не се разтваря веднага след секс. Остават останали върху лигавицата след началото на сексуалната активност, но жените не забелязват това, което е там с тази сгъвка.

3. Девствеността може да бъде загубена, докато играете спорт

Не, не е така. Спортът е спорт, сексът е секс. Можете да комбинирате, но това е аматьор.

Някои спортове могат да помогнат за протягане на хименаДали тя винаги прави секс за първи път? , така че при първия сексуален контакт няма да има неприятни усещания или кръв, но това е изключително анатомична характеристика.

Освен това няма гаранция, че ако едно момиче е направило много, да речем, гимнастика или езда, тя наистина не изпитва неприятни чувства по време на първия секс.

4. Момчетата също имат нещо, което може да бъде определено от девствеността

Не, няма нищо такова за мъжете. Определянето ще трябва да разчита на думите на самия човек.

5. След първия секс не можете да забременеете

Това е мит. Химен не е контрацептив. И без значение колко пъти правите секс. Концепцията не зависи от това, а от наличието на зряло яйце и сперма. Повече за това пишехме в статията за митовете, свързани със защитата.

Ако не планирате дете, тогава трябва да сте защитени по всяко време.

6. Първият секс засяга остатъка от живота

Някой наистина е повлиял, но това не е необходимо.

Всичко се случва за първи път, включително и секс. Разбира се, ако опитът е травматичен, то може да се отрази отрицателно на целия интимен живот. Ако травмите и тревогите не бяха, тогава с щастие можете да си спомните първия секс. Или изобщо не си спомням, ако не си заслужава.

7. Страшно е болезнено и ще има много кръв

Не винаги. Както вече обяснихме, жените имат химен. Това е еластичен филм, но ако пренатоварва, ще се спука. Болката зависи от структурата на филма и от личното възприемане на болката и от общата готовност за секс.

Възбуждането и достатъчно количество смазване са това, което помага за намаляване на болката.

След първия секс кървенето не се случва на всички. Тя зависи от структурата на химена, неговата еластичност, отново смазване и възбуда. Може би ще има толкова малко кръв, че дори няма да бъде забележима.

Само тежко кървене не е норма. Ако не спре в рамките на 24 часа, трябва да посетите лекар.

8. При първия секс не можете да използвате презерватив

Девствеността на един от партньорите не е свързана с необходимостта от използване на контрацепция. Кондом – достъпно и надеждно средство, ако се използва правилно. Дори и двамата партньори да не са правили секс преди.

9. Девиците не могат да бъдат посещавани от гинеколог

Можете да. Ако има оплаквания, трябва да отидете на лекар. Лекарят ще провери специалните инструменти и нищо няма да навреди.

Pleva не е гаранция за защита срещу болести. Тези, които са сексуално предавани, няма да се появят, разбира се. Но има много гинекологични проблеми, които не са свързани със секс, от банална млечна жлеза или от болезнен период до неоплазмата на вътрешните органи.

Дори и да няма оплаквания, трябва да се правят редовни прегледи след началото на менструацията и преди започване на сексуална активност, би било хубаво да се консултирате за контрацепция.

10. Virgins не трябва да използват тампони

В повечето случаи хименът не покрива толкова много вагината, че не можете да използвате тампона. За менструация можете да вземете хигиенни продукти от малък размер и ако има съмнения – посетете гинеколог и изяснете въпроса за тампоните.

Но използването на тампон може да помогне за протягане на химена, така че първият пол да бъде по-малко болезненСексът е болезнен за пръв път? .

11. След първия секс лицето изглежда различно

митове за девствеността: първият пол

Те също така казват, че походката се променя и в очите се появява специална светлина (или изчезва).

Ако човек е влюбен и е започнал да прави секс, той може да се промени навън, до походката. Това се дължи на общото емоционално състояние, а не на самия факт, че сексът като цяло е бил.

За да дефинирате външно, от девствената или девствената се различава от всички останали, това е невъзможно, можете само да познаете (но само две опции).

12. Девствеността трябва да бъде загубена до някаква възраст (или след това)

Това е обща инсталация, която няма основа. Възрастта и девствеността са свързани само в смисъл, че твърде ранното начало на сексуалната активност има отрицателно въздействие върху здравето.

В останалото, какво и кога да правиш със сексуалния си живот, човекът решава. Ако е по-удобно за него да остане девствена или девствена, тогава остава да остане, докато не реши, че е готов да промени статута си.

Вие определяте кога, как и при какви условия това ще се случи. Всяко изявление, което “толкова дълго е невъзможно” – абсолютно безумие. Освен това, не можете да слушате ултиматуми като “имате две седмици да решите, или ще напусна”. Това вече е принуда да правим секс, такъв натиск е неприемлив.

Loading...