Как да се отървете от хъркането

Армията знае точно как да победи “спящия тигър”. Но остротата на поддръжниците по никакъв начин не е приложима в семейния кръг. И проблемът е сериозен! Редовната безсъние на домакинствата е изпълнена не само чрез подкопаване на духа на семейството, но и от влошаване на здравето поради натрупване на умора.

Как да бъдем? Нека разберем какво може да се направи, за да се отървете от хъркането.

Същността на статията е вдъхновена от наблюдението на човек, близък до мен, който се опитва да защити своето семейство от синдрома на “спящ тигър” в продължение на няколко години. След като изпробва няколко метода, той никога не се отървава от хъркането, но намери най-добрия изход от ситуацията. Но повече по-късно.

Преди да се втурнете в битка, препоръчвам да прочетете статията Lifkhaker, която разкрива причините за хъркането. Често това затлъстяване, проблеми с носа и мекото небце.

Какво предлагаме на различни мнения? На първо място, здравословен начин на живот, който се свежда до най-малко умерена храна, алкохол и тютюнопушене и спорт. За мнозина това е твърде дълго и трудно, затова ще го отхвърлим като “неприемливо”. Остава да вървим по по-прости начини. Да се ​​погрижим за тях.

звънци и свирки

Винаги има лечители, които искат да излекуват болестта ви с помощта на чудодейно устройство. По отношение на нашия проблем, тук е възможно да носите кепи и клипове от хъркането.

плащ с качулка

Дистрибуторите за по-голямо значение са се обадили на кей интраорални устройства, за да се отърват от хъркането и лечението на апнея (спиране на дишането по време на сън). Малко от теорията, получена от интернет: “Носът се вкарва в устата и стимулира постоянен поток въздух в белите дробове. Капа леко разпространява челюстите нагоре и надолу и също така принуждава долната челюст в леко разширено състояние. В резултат на това мускулите на корена на езика преминават в състояние на напрежение, мекото небце засилва, което води до намаляване или изчезване на вибрациите по време на дишането. “

Цената на удоволствието, в зависимост от географията на услугата, достига до няколко стотин долара. Но това включва както самата капа (Elyner), така и придружаващата медицинска помощ. В продължение на половин час ще прекарате формоване, т.е. те ще нагласят капа под челюстите и ще ви пожелаят търпение. Да свикнеш с интраорално устройство ще отнеме известно време.

Капа от хъркането
Боксовите шапки са много по-евтини от капачката от хъркането

Но не всеки може да се адаптира. Така че моят приятел не можеше да се примири със странното усещане за нещо излишно в устата му. Освен това венците започнаха да боледуват. Да, хъркането просто не изчезна.

  Как да оцелеем сезонната алергия

Аз почти забравих да спомена, че при наличието на проблеми с ухапване, кървене на венци и напукани зъби не се препоръчва да се инсталира капачка.

клипс

По-евтино решение в сравнение с капа. Тя струва порядък по-малко (около $ 15), но не изисква посещение на лекар и е подходящо за всички. Клипът “насърчава разширяването на дихателните канали чрез отваряне на носните канали с помощта на високоефективно стимулиране на чувствителните нервни окончания в носа.”

Интернет се слива с отрицателни мнения за клипове. Коментарите под видеоклипове в YouTube, които възхваляват това спасяване, са забранени. Мисля, че е ясно с клиповете.

Gadgets

Където няма технически напредък. Мога ли да ви предпазя от хъркането? Сега разберете.

Интелигентно легло

Да, вашият нощен клуб също може да има разузнаване. Легло с цена от пет до десет хиляди “зелени” разглежда и помни дейността ви по време на сън, прави интелигентни доклади и дава полезни препоръки.

Легло от хъркане
Любопитно е, че в случай на бъг, “умното” легло от хъркането не става катапулт

Но ние не говорим за това. Наред с други неща, вашият партньор на листа може да даде гласова команда и – о, чудо! – възглавницата на съседа ще се издигне, като по този начин ще изчисти носните дихателни пътища. В резултат на това човек спира да диша с уста и хъркане отстъпва.

Не знам хора, които решиха да се отърват от хъркането по такъв скъп начин.

възглавница

За $ 150 можете да получите “интелигентна” възглавница. Това създаване на инженерна мисъл ви дава половин час да си легнете. След това се активира чувствителен микрофон, който улавя звуците на хъркането. Ако се намират, възглавницата се напомпва, което спира неприятните звуци (например леглото, споменато по-горе) или принуждава човека да приеме по-удобна позиция за спане – например да се преобърне на цевта.

Възхитителна възглавница
Чудя се дали “умната” възглавница се грижи за хъркането за здравето на шията

Както ми се струва, опитният хъркане знае как да извършва своята черна работа във всяка позиция и във всяко състояние. Ето защо, аз съм малко объркан от “умните” легла и възглавници в борбата срещу хъркането.

медицина

Човечеството се научи да клонира живи организми и органи за трансплантация. Може ли да преодолее хъркането?

  Как да коригирате прекомерната деформация в долната част на гърба

таблетки

В допълнение към самите таблетки, можете да намерите спрейове, аерозоли, капки и изплаквания на пазара на медицински препарати. Тяхното действие е насочено към почистване на запушен нос, намаляване на възпалението на лигавицата на фаринкса или тонизиране на мускулите на мекото небце.

Има наистина много пари, някои от които се продават в аптека без рецепта. Но трябва да разберем, че постоянната употреба на наркотици ще доведе до пристрастяване и ефектът ще изчезне. Не забравяйте, че джобът ви няма да бъде доволен от редовните покупки.

хирургия

Аденовирусната прекомерност и увисването на мекото небце се елиминират чрез хирургическа интервенция. Операциите са изработени и отнемат малко време. Местната анестезия ще ви помогне да се отървете от болката. Операцията в държавната болница с помощта на скалпел няма да се удари в портфейла ви, което не може да се каже за лазерната хирургия на частните клиники.

Poprotskiy Alexey / Shutterstock.com
Poprotskiy Alexey / Shutterstock.com

Премахването на аденоидите по принцип е необходимо за нормално дишане. Високорастящата аденоидна тъкан поставя нуждата да диша с уста и в някои случаи дори води до гладуване с кислород.

Значението на меката нервна хирургия се свежда до образуването на топлинни изгаряния или разрязвания върху нея. При последващо изцеление обемът на тъканта е малко по-малък, което обещава изчезването на хъркането.

От първата уста мога да ви кажа, че най-интересното започва след процедурата. Една седмица ще ви е трудно да ядете нещо друго освен кисело мляко или течна каша. И в резултат на това може да няма ефект. “Вдигането” на небцето може да се направи няколко пъти, без да се постигне желания резултат. Което по принцип се е случило в случая, който знам.

Междинен изход

Няма лесни начини да се отървете от хъркането. Не падайте, за да рекламирате разнообразни знаменитости и не се отвличайте с приемането на хапчета. Забравете за възглавници и операции – въпреки че могат да намалят хъркането, но те няма да ви освободят от причината. Следователно ще трябва да се обърнем към “неприемливи” методи.

Какво да направя

Причините за хъркането и малката количка. Някои от тях са много конкретни, но нека да се съсредоточим и върху тях.

Свържете се с специалист, който напълно изследва състоянието на дихателната система. Но дори и без помощ, един дебел човек трябва да разбере, че натрупаната мастна тъкан стеснява дихателните пътища, предотвратявайки нормалния прием на въздух. Тънките спортисти трябва да обърнат внимание на вида им. Изкривяването на стената на носа често е причина за хъркане.

  Смартфонът поставя визия: как да защитим очите

Ограничете себе си. Спалните хапчета, алкохолът и кафето, преди да си легнете, отпускат мускулите на гърлото и насърчават появата на “рев”. Преяждането и мастните храни натискват диафрагмата и ограничават въздушния поток. Някои лекарства могат да станат катализатор за хъркането – да ги изучават и понякога да намерят заместител.

Отърви се от алергени и дразнители във вашата спалня, което може да насърчи хъркането. Акариите от прах се натрупват в спално бельо и могат да причинят алергична реакция. Даваш ли на домашния любимец да спи с теб? Животната вълна също е известна дразнеща.

Stokkete / Shutterstock.com
Stokkete / Shutterstock.com

Често вентилирайте стаята, сменете калъфките за възглавници, възглавниците и т.н. Затворете вратата на спалнята от котки и кучета.

Навлажнете въздуха в спалнята. Сухотата често става причина за хъркането. Ако нямате овлажнител, поставете няколко бутилки вода в стаята за нощта. Не забравяйте да вземете гореща вана или душ, преди да си легнете. Изплакването на назофаринкса с разтвор на морска сол повишава еластичността на мускулите на небцето и изчиства дихателните пътища.

Обучавайте мускулите на небцето. Поставете езика доколкото можете, а след това се отпуснете. Повторете упражнението 10 пъти. Издърпайте отново езика и опитайте да докоснете брадичката. И така 10 пъти. Повторете това упражнение, но се опитвате да стигнете до носа. Отново 10 пъти.

Ако не искате да се притеснявате, по правило да пеете във всяка удобна обстановка. Например, по време на сутрешен душ или шофиране, за да работите в колата. Пеенето идеално тренира мускулите на гърлото. В най-лошия случай, вместо обикновен бар, посетете караоке.

Не прекалявайте и не спирайте в достатъчно количество. Неутилаксис косите краката не по-лоши от порьозния лунен лук. Просто падате в леглото и мускулите си се отпуснете.

Резултатът

Не търсете прости решения, за да се освободите от хъркането и не чакайте моментни резултати. Често трябва да се потя и да чака. И помнете: придвижването до съседна стая или баня не е изход от ситуацията, а затваряте очите си за здравния проблем.

Хъркаш ли? Как се опитахте да се отървете от досадния звук?

댓글 달기

이메일 주소는 공개되지 않습니다. 필수 필드는 *로 표시됩니다

위로 스크롤