ÁTTEKINTÉS: Polar V800 GPS óra a futáshoz és a triatlonhoz

A sport GPS-órák világában mindig létezett egy külön világ – a Polár világa, a normákkal és a hozzáállókkal. De a közelmúltban a Polar elindult a helyes irányba – az oldal, ahol az órájuk a többi gyártótól származó tartozékokkal működik, a Bluetooth oldalán. Az első lépések egyikeként a Polar V800 óra volt, amelyet a CES 2014-ben jelentettek be, és tavasszal értékesítésre került.

Ez a felülvizsgálat kissé szokatlan lesz, mert a legtöbb írásban néhány hónap alatt irreleváns lehet. A Polar megígéri, hogy folyamatosan új és új funkciókat ad a V800-nak.

Először is, javaslatot teszek a felülvizsgálatra, figyelve a Polar V800-at, az Ironman 2013 bajnok Frederik Van Leeerde részvételével.

[youtube http://www.youtube.com/watch?v=7QnRQaCBzcg]

Ön ihletett? Tovább.

Az órát egy kis dobozban szállítják, szerény aláírással, a “Bajnok által választott” nevével.

Polar V800 Unboxing

A készlet tartalmaz egy töltő-krokodilt és egy szív monitorot is (ha a modellt választotta az utóbbival, akkor nem látok más okot).

Polar V800 Unboxing

Ami azonnal elkapja a szemét, és úgy érzi, mintha egy kéz lenne, az az összeszerelés és anyagok minősége, valamint a részletekre való figyelem. Van egy drága dolog, amit nem akarsz átadni. Ez ugyanaz az érzés, ha egy drága autót ülsz, vagy átveszi az iPhone kezét. Az óra fémből és üvegből készül, minden tökéletesen illeszkedik, nincs hézag vagy ránc.

A V800 Bluetooth, amelyen keresztül kapcsolódni különböző érzékelőkkel (pulzus, pedálfordulat, sebesség, erő) mindkét Polar, és néhány más gyártók, mint például a Wahoo is fel lehet használni, hogy összehangolja az órát mobil alkalmazás Polar Flow Mobile. Kívánság szerint ezt a régi módon megteheti egy kábel és egy számítógép segítségével. Mint valószínűleg már kitalálta, a Polar V800 nem támogatja az ANT + -ot, csak a Bluetooth – csak a hardcore.

futás

A Polar V800 teljesen megfelel nekem, mint futóóra, még többet fogok mondani, mert ma ez a legjobb futó óra, amit használtam. Szinte ideális. Komfortosan ülnek, nem nyomnak sehová, gyakorlatilag nem érezik a kezét, a kijelző világos és jól olvasható minden körülmények között.

Polar V800

Kezdjük a beállításokkal. A Polar V800-ban, mint a többi modern GPS-óra esetében, beállíthatja mind a megjelenített mezők számát, mind a rajta megjelenített adatokat. Sajnálatos módon ez – mint sok más órabeállítás – csak a Polar Flow webhelyen történik, majd a következő szinkronizálással továbbítja az órára. Ehhez a Polar Flow-hoz menjünk, kattintsunk a fotóra és válaszd ki a Sport profilokat.

Polar Flow V800 telepítés

Ezután kattintson a Szerkesztés gombra a kívánt profillal.

Polar Flow V800 telepítés

A megjelenített mezők megváltoztatásához nyissa meg a Képzési nézetek elemet, ahol mind a meglévő képernyőket szerkesztheti, mind pedig az újakat.

Polar Flow V800 telepítés

A profilbeállítások közül választhat:

 • Különféle riasztások a képzés során, például a hangjelzés hangereje vagy a vibráció jelenléte, valamint az üzenetek egy bizonyos idő / távolság / számok után.
 • Körök automatikus jelölése (beállítható a távolság, az idő vagy a kezdőhely, ha körbefutnak).
 • A szívritmus zónája, amelyben gyakorol. Ha be van állítva, az óra minden egyes alkalommal jelzi.
 • Gesztusok. Ha megérinti az órát, akkor vagy körjegyet hozhat, vagy megváltoztathatja a képernyőt, vagy bekapcsolhatja a háttérvilágítást (az utóbbi lehetőséget választottam). A V800-ban is beállíthatja az alábbiak egyikét: háttérvilágítás, az utolsó kör vagy idő megjelenítése, amikor az órát a mellkasra helyezi, ahol a szív monitor található. Kellemes pici.
 • GPS opciók. A helyadatok frissítésének gyakorisága (normál vagy energiatakarékos, az utóbbi esetben a V800 akár 50 órát is üzemelhet töltés nélkül), és engedélyezi / tiltja a magassági adatok rögzítését.

Módosította az órát, szinkronizált, lehetséges és futtatható. A képzés elindításához kattintson a Start gombra, válassza a Futtatás parancsot, és várjon, amíg a GPS rendben van. A GPS-jel GPS Polar V800 nagyon gyorsan fogható, még ha több ezer kilométert is repülne. Egy hetet töltöttem velük Kijevben, Isztambulban, Washingtonban és Bostonban, a repülés utáni első alkalommal, egy percig tartottak, hogy elkapják a műholdakat, majd szó szerint néhány másodpercet. Ha minden műhold megtalálható, kattintson újra a Start gombra, és futtassa.

Polar V800 Run

A képernyők átváltásához használja a fel / le gombokat a jobb oldalon. Kör létrehozásához nyomja meg újra a Start gombot, és nyomja meg a Vissza gombot. Itt úgy tűnik számomra, hogy minden nem teljesen nyilvánvaló, mert általában egy szünet ugyanazon a gombon, mint a kezdet, és egy új kör létrehozható a Vissza gombbal, ami szintén gyakori. Többször is szünetet akartam tartani, és helyette új kört hoztam létre. A szünetet a Start gombbal távolíthatja el, és a feladat befejezése és mentése a Vissza gomb megnyomásával történik.

És most a kedvenc részem az intervallumképzés. Nagyon gyakran ez egy gyenge része néhány óra, például a Suunto Ambit2, de a Polar V800 minden rendben van itt, szinte. Egyszerű és összetett időközöket hozhat létre, de kizárólag a Polar Flow webhelyen teheti meg, sajnos nincs ilyen funkció közvetlenül az órára. Elindulásához megyünk a naptárba (Napló), és kattintsunk a Hozzáadás – Képzés célpontra.

Intervallum edzés hozzáadása a Polar V800-on

Intervallumot futtató tréning létrehozásához válassza a Futás, a név, a futás dátuma, az idő és egy kicsit alacsonyabb – a Fázisos lapot.

Intervallum edzés hozzáadása a Polar V800-on

Az időközök vagy a távolságok alapján időközök (fázisok) hozhatók létre, időnk lesz – egy komplex fartlek 5 perc + 3 perc + 1 perc egy percben, három ismétléssel, tehát időtartammal. Minden egyes fázisban kiválaszthatja a kívánt pulzuszónát (a Polar minden fordulhat az impulzus körül) vagy a szabad, ha ez elsősorban. Sajnos, amíg a cél nem lehet beállítani a tempót, csak a pulzusszámot. A következő lépés automatikusan vagy a Start gomb megnyomásával kezdődik, de csak a hozzárendelt idő / távolság befejezése után.

Intervallum edzés hozzáadása a Polar V800-on

Természetesen van Warm-up és Cool-down, amelyhez kiválaszthatja az időtartamot, a távolságot és a pulzus zónáját is. Miután létrehozta az összes lépést, válassza ki az ismétlések számát, a mi esetünkben három.

Intervallum edzés létrehozása a Polar V800-on

Egy is létre beágyazott ismétlés például 3x (3 × 15 ” / 1 ‘+ 5 × 1’ / 2 „), úgy, hogy nincs ilyen fartlek, amelyet nem lehet futtatni Polar V800. Itt van az intervallumképzésünk.

Intervallum edzés létrehozása a Polar V800-on

Kattintson a Mentés gombra, és megjelenik a naptárban, majd a következő szinkronizáláskor – órákban. A képzés megkezdéséhez menjen a naptárba, de már a V800-ban.

Intervallum edzés Polar V800

Azon a napon, amikor kijelöltük a fartleket, megjelenik egy üres négyzet, kiválaszthatjuk és megtekinthetjük az eddig tervezett edzést (edzést).

Intervallum edzés Polar V800

Intervallum edzés Polar V800

Kattintson a Start gombra, és a szokásos módon kezdje el a futtatást, most már csak egy újabb képernyő jelenik meg az aktuális fázis, az impulzus és a pulzusszám zóna végéig. Ha túlmegy a célzónán, akkor az óra elkezd rezegni és siklik, mint egy cicada, ami visszaadja a keretet.

Intervallum edzés Polar V800

Érdekes, hogy ellentétben más óra, Polar V800 alatt intervallum edzés tartani kétfajta automatikus körök: személyre szabott határokat és a szokásosnál több előre beállított automatikus (például minden 1 km). Először kicsit zavaros, mert nem érted, hogy az óra rezgődik, de valójában a rezgések eltérőek az időtartamban és az intenzitásban, így idővel megszokja és megkülönbözteti a különböző jeleket.

Az edzés befejezése után a pálya szinkronizálható akár az okostelefonon Bluetoothon keresztül, akár a számítógépen keresztül egy kábelen keresztül. És nézze meg a számítógép Polar Flow eredményeit.

Polar Flow edzés

Vagy a Polar Flow Mobile mobiltelefonon.

Tetszett, hogy az edzést 1, 2, 5 km-es szegmensekbe lehet osztani közvetlenül a Polar Flow-ba, még akkor is, ha nem állított be automatikus köröket a beállításokban. Miért senki nem gondolt erre?

Polar Flow edzés

A gyakorlatokat GPX és TCX formátumban lehet exportálni, és a fájlok feltölthetők a Garmin Connect, a Strava, a Training Peaks szolgáltatásba – bárhová is szeretné. Sajnos a Garmin Connect nem érti a Polar TCX-t (GPX-el minden rendben van). Ki hibáztatható, nem fogom megragadni, hanem az a tény, hogy a Strava és a Training Peaks tökéletesen megemészteti, ahogyan az volt, tippek. Aztán azt akarom mondani, hogy a Polar egyik jelentős hátránya – az a képesség, hogy automatikusan nem tudnak más szolgáltatásokat exportálni, csak manuálisan a fájlokon keresztül, de remélem, hogy ez csak egyelőre.

A V800 egy Polar külső érzékelővel mérheti a kadenciát, amely a cipő csipkéhez kapcsolódik. Furcsa, hogy az óra nem tudja megmérni a beépített gyorsulásmérővel. A lépések a tevékenység nyomkövetőjében kerülnek figyelembevételre, és egy ideig nem tudják megosztani számukat. Remélem, hogy ez egy ideiglenes hiba is, amelyet a következő firmware frissítések egyikében rögzítenek.

Vicces funkciók A V800 egy fejlettebb előretekintés a képzés után. Először is, az óra nem csak azt mondja, hogy hány órát kell majd pihenni, hanem rajzoljon egy menetrendet a helyreállítási előrejelzéshez, jelezve, hogy milyen állapotban lesz az elkövetkező napokban.

Polar V800 helyreállítás

Figyelembe veszi nemcsak a sporttevékenységeket, hanem nap mint nap, például a kék színű sétákat is.

Ez a futásról szól. Mint mondtam, majdnem tökéletes futási idő.

bicikli

Mint mindig, a kerékpárról szinte ugyanazt mondhatjuk, mint a futás. Valójában ez ugyanaz a tevékenység, de a tempó helyett az alapértelmezett sebesség jelenik meg, és az érzékelők, amelyekhez az óra csatlakozik, megváltoznak.

Polar V800 kerékpár

A Polar Flow-vel kapcsolatos pontok gyakorlatilag nem különböznek a határokon átnyúló területektől, csak a hatalmi zónák beállítását teszi lehetővé.

Polar V800 teljesítménymérő beállítása

Apropó pavermetrah: Emlékeztetem Önöket, hogy a Polar V800 nem támogatja ANT +, ma a de facto szabványa a legtöbb sport érzékelők, beleértve az érzékelőket és a hatalom, hanem a világon a Bluetooth, míg egy, két és obchelsya. De szeptember 30-án a Polar hozzáadta a V800 támogatást az első köszörűhöz, nevezetesen a Polar Look Keo Power Systemhez.

A teljesítmény mellett a V800, természetesen, a támogatás és a sebesség / ütem érzékelők – párosítva és külön is. Használhatsz egy készletet a Polártól, ahogy én is.

Polar V800 sebesség / Cadence

És más gyártókkal és alternatívákkal is, például Wahoo-nál. A legfontosabb az, hogy támogatják a Bluetooth Smartt. Mindenesetre sebesség / ütemezés nélküli érzékelők nélkül nincs hideg téli estén a gépen.

Polar V800 sebesség / Cadence

Az egyetlen, ami érinti velochasti megtervezzük szíj Polar V800: ez túl szoros, mert amit az óra nagyon nehéz eltávolítani gyorsan a kezét, és körülzárták veloderzhatele, vagy fordítva, és azok számára, akik hisznek a második triatlon, ez nagyon fontos.

úszás

Polar V800 – egyike azon kevés sportóráknak, amelyek az impulzust mérhetik úszás közben (Polar H7 szív monitor segítségével). Ez elvben, és mindazt, amit a vízben mérnek. De mi a helyzet a triatlonnal, multisporttal és más nagy szavakkal a dobozon? És itt van.

Polar V800 Nincs úszás
Shutterstock / Natthawat Wongrat

Abban a pillanatban a V800 nem tudja, hogyan kell mérni a lökéseket a medencében, és nem fogni a GPS-t a nyílt vízben való úszás közben. Ez utóbbiakkal részben harcolhat, erőszakkal bekapcsolhatja a GPS-t a Polar Flow-ban végzett tevékenységhez, de a pálya messze nem ideális. A GPS jel folyamatosan elvész, amikor az óra az óra alatt víz alatt van, és a megfelelő Garmin és Suunto pálya felépítéséhez például speciális algoritmusokat használjon, amelyek a Polar V800-ban még nem állnak rendelkezésre.

A régóta várt intézkedés impulzus víz alatt is, nem minden olyan sima, mert meg kell úszni a vezeték nélküli pulzus öv, amely folyamatosan arra törekszik, hogy kiköltözik le, különösen, ha elrugaszkodva a lábazati a medence mellett.

És most a jóról. Mindazt, amit fent írtam (nos, kivéve a mellkasból érkező szívátalakítót), hamarosan törölni és elfelejteni. Polar ígéretek november közepén, hogy felvegye a V800 támogatás úszni a medencében, és a jövő év elején – és a nyílt vizet.

Jelenleg Polar V800 nagy mértékben stroke a medencében és a nyílt vízben. Majdnem 100% -os valószínűséggel fogják meghatározni az úszás stílusát. Az úszás eredménye a medencében így néz ki:

Jó kis dolog volt számomra az SWOLF paraméter kiszámítása. Ez a szám, amely a medence hossza méterben történő hozzáadásával és a távolságok leküzdéséhez szükséges ütések számából származik. Minél alacsonyabb ez a szám az Ön számára, annál gazdaságosabb az útja. A triatlonisták meg fogják érteni, hogy miről beszélünk;)

Triathlon

Polar V800 megalkotni triatlon nézni, de ez még használni őket, mint olyan problémás az a tény, hogy nem méri az úszás, vagy inkább azt mérik csak a pulzusát, ha nem enyhülnek szív monitor a folyamatban. De egyébként meglehetősen szabványos megvalósítása: válasszon tevékenységek között a triatlon, úszás, megnyomja a bal alsó sarokban (Vissza) gombot az elején a tranzit zónában és végén kezdődik, amikor elkezdi vezetni. Ugyanez igaz a kerékpár és a futás közötti átmenetre.

Amikor a Polar a nyílt vízben úszni képes teljes körű támogatást nyújt, a V800 igazi triatlon óra lesz, ami szintén kiváló.

Napi használat és tevékenységkövető

A Polar V800 nemcsak sportos, hanem stílusos napi órák is, beépített tevékenységkövetővel. Ha a GPS-korszak korábban nem fordított nagy figyelmet a mindennapi használatra, a funkciók egy része sem volt ott, de most a gyártók rájöttek, hogy ez a termék napi 24 órában (a töltési idő kivételével) napi 24 órában viselhető. A Polar sem kivétel. Az óra négy opcióval rendelkezik a főképernyő megjelenítéséhez, de a képernyő nevének és vezetéknevének célja továbbra is rejtély marad. Hogy ne felejtsd el a nevemet a maraton után?

Az órában is van ébresztőóra (igen, érdemes megjegyezni külön-külön, mert egyesek nem rendelkeznek vele), amely akár ismétlésre is beállítható, beleértve a hétköznapokat is.

És mégis Polar V800 jó aktivitást tracker, számolás lépés, a távolság, az elégetett kalóriákat, és még aludni, de annak ellenére, hogy a Polar V800 úgy lépéseket azok valamilyen okból nem mutatják be a számot közvetlenül az óra. Itt csak a helyreállítási és az előrehaladási sáv állapotát láthatja az aktivitás értékek nélkül. Annak érdekében, hogy megtudja, mekkora séta van, szinkronizálnia kell az óráját okostelefonnal vagy számítógéppel, és nézze meg a Polar Flow vagy a Polar Flow Mobile alkalmazást.

Az okostelefonhoz történő szinkronizáláshoz tartsa lenyomva a Vissza gombot, és nyissa meg a Flow Mobile alkalmazást a telefonján. Néhány másodperc múlva egy színes kört fog látni, amely bemutatja a tevékenységedet ma, vagy bármely más kiválasztott napra (nem, este nem aludtam, és éjszaka nem futtam, ez az időzónák különbsége). Azonnal láthatja a napi összefoglaló adatokat a lépések számával, a távolsággal (ha megérinti a lépéseket), a kalóriákkal, a munkaidővel és az alvással. Ha rákattint az álomra, részletesebben láthatja, milyen jó volt, 91% – nem rossz. Vannak statisztikák a hétre és a hónapra is.

Az asztali Polar Flow alkalmazásban a tevékenységkövetőnek van egy kis ablak a hátsó részén, sőt a második lapon is. Ez valójában egy mobilabb szolgáltatás, kevés ember részletesen tanulmányozza a lépések számát egy csésze kávé után este nézve a számítógép képernyőjén.

Polar V800 tevékenység tracker

Alapvetően Polar V800 megfeleljen szinte minden igényeit a tevékenységi tracker, kivéve, hogy a teljesítmény nem elég, de ez minden rajongó a különleges szám. A következő firmware Polar ígéri, hogy informatívabb ebben a tekintetben, az órát, hogy a lépések számát nem szükséges minden alkalommal mászni a sejtbe.

Az akkumulátor működtetése

A gyártó szerint, Polar V800 működnek GPS módban 13-50 óra, attól függően, hogy a frekvencia helyfrissítések: a minél hosszabb ideig természetesen. A hétköznapi órákban a + V800 tevékenység tracker egész hónapig tarthat. Az elég aktív használattal (legfeljebb 10 órányi képzés egy hét alatt) minden héten felszámoltam őket8 nap.

A V800 töltése “krokodil” formájában történik, és az óra tetejére van rögzítve.

Polar V800 töltés

Soha nem sikerült rögzíteni az első alkalommal, talán időbe telik az alkalmazkodás.

vegyes cikkek

 • A Polar V800 sok szép aprósággal rendelkezik. Például az óra azt mondja, hogy elkezdett futni, de nem nyomja meg a Start gombot, és ha GPS-jel keresésekor mozog, ellenkezőleg, javasoljuk, hogy hagyja abba, hogy gyorsabban elkapja a műholdakat.
 • Van Repülőgép üzemmód, amelynek célja továbbra is rejtély. Az egyetlen dolog ez a mód nem teszi lehetővé új edzés indítását, vagy szinkronizálja óráját a telefonnal Bluetooth-on keresztül.
  Polar V800 Repülőgép üzemmód
 • A Polar V800 rendelkezik egy Back to start funkcióval, amely elvezet a tréning során elveszett kiindulási pontra. A sport profilok beállításai külön képernyő formájában jelennek meg.
  Polar V800 Vissza a kezdéshez

ellenérvek

 • Az úszásra vonatkozó minden intézkedés hiánya, az impulzus kivételével (még).
 • Nincs automatikus export lehetőségek más tevékenységet szolgáltatások kézzel át GPX és TCX fájlokat.
 • Nincs automatikus időzóna-váltás és időkorrekció GPS-n keresztül.
 • A heveder kialakításának köszönhetően az órát nehezen lehet gyorsan eltávolítani és felvenni, és a sebesség kritikus, ha a kerékpáron és a karján a triatlonon nyugszik.

következtetés

Polar V800 – csak két óra. Egyrészt – azok, akik ma, és a többi – az is, hogy amikor Polar hengerelt előre az összes ígért frissítéseket (úszás, nagyobb aktivitást tracker lehet lépésszámú nélkül futpoda, stb …). Napjainkban ezek kiváló futási órák, a legjobbak közül néhány a számomra, és nagyon jó a kerékpárosóra, de nem lehetnek triatlonok, mert a navigáció teljes mérése hiányzik. A V800 is hasznos lehet a sporton kívül, a napi aktivitás és az alvás mérésével. És a jövőben jobban fognak válni, új és új funkciókat kapnak.