Futás futópadon az utcán

Ha hasonlítasz a csarnokban való futáshoz és az utcán való futáshoz, úgy tűnik, hogy nincs sok különbség: mindkettő a kardio edzéshez kapcsolódik, az izmok is ugyanazok. És ha egy speciális bevonattal rendelkező stadion egy pályája, akkor a felület majdnem ugyanaz. De részletesebb összehasonlítással kiderül, hogy van különbség. És elengedhetetlen!

Időjárási viszonyok

futópálya

A csarnokban szinte mindig ugyanazok az időjárási viszonyok. Néha egy kicsit hűvösebb vagy melegebb, de korrigálni módosításával klíma beállításokat. Ha nem sikerül a légzés: Görbe orrsövény, orrmelléküreg-gyulladás és a gyakori orrmelléküreg-gyulladás, vagy gyakran beteg hörghurut, a futópad lehet a megváltás, mint lélegezni, miközben fut a szobában sokkal könnyebb. Nem valószínű, hogy a fejfájás és a megfelelő ruhák nélkül a hörghurutot +23 ° C hőmérsékleten fogják fel.

Ha a szél ellenállását szimulálni szeretné, növelje a futópad szögét 1 fokkal.

utca

Az utcán minden van: mind a nap, a szél, a páratartalom és a különböző hőmérsékletek. Fizikai érzések – egy külön téma, mert a helyiségben állandó hőmérsékleten és páratartalomnál nem valószínű, hogy vizes szemmel, száraz orrnyálkahártyán kezdődik, vagy fordítva víz áramlik az orrból. Mindez egy kicsit hátrált, és az utcán nehezebb az érzékek és a terhelések szempontjából.

Sérülés sebessége

futópálya

Annak ellenére, hogy a futópad felülete lapos, és a megfelelő anyagból készült, traumák vannak rajta. Akkor néhány kattintással a gomb kapcsolja le a tempót, vagy módosítsa a szög a szimulátor, de állandóan ismétlődő fut ugyanabban az ütemben és azonos idő alatt, hogy a törzs ugyanazon izmok és ízületek, valamint a táj nem változik a lába (többet sérülések a futópadon olvasható ebben a cikkben).

utca

Sérülés esetén az utcán több okból is: a rossz futó felület (betonlap vagy aszfalt), vagy banális figyelmetlenség (lyukak, gyökerek, jég, és így tovább). De másfelől, ez egy állandóan változó környezetben biztosít különböző terhelési a lábad, és általában az egész testben. Ez azt jelenti, hogy nem kalapács el állandóan ugyanazokat a pontokat, és folyamatosan változik, és a terhelés, és akkor, mi az izmok már nem tartalmazza a munkában.

  Mi fog történni veled, ha bárnapot csinálsz?

Égetett kalóriák száma

futópálya

A futópadon a környező időjárási körülményeket (ha hívhatja a szobát és a légkondicionálót), télen és nyáron pedig majdnem ugyanaz. A fűtési idõszakban a páratartalom néha leeresztõdik, de könnyen le lehet állítani egy légnedvesítõvel, ha természetesen a futópad a házban van.

Ne feledje, hogy a futópad kijelzőjén megjelenő elégetett kalóriák (valamint más kardio gépek) száma 15-20% -kal túlbecsülhető.

utca

Már írtunk arról a tényezőkről, amelyek befolyásolják a képzés során felhasznált energia mennyiségét. Az utcán hideg van – több energiát költenek a test melegítésére. Meleg időben és magas páratartalom mellett a testhőmérséklet emelkedik, a vér hűti a testet, és az izmok kevesebb oxigént kapnak, aminek következtében a terhelés nő. Vagy ugyanaz a szél, amely akár a hátadban fúj, elősegíti, beállítja vagy fékezi az arcot, és többet kell tennie az ellenállás leküzdésére.

Egyes tanulmányok azt mutatják, hogy az utcán való futás átlagosan 5% -kal több kalóriát eredményez, mint egy futópadon végzett edzés. A mérföldenként 6 perc múlva a különbség 10% -ra emelkedik.

Futási technika

futópálya

A szimulátor futása azt tanítja nekünk, hogy ne tegyünk széles lépéseket. Például, ha a felnőttek kényelmesen beállíthatják a futópadot, akkor lassabban futnak le, és a pályájuk rövidebb lesz, vagyis növekszik a ritmus.

Az előcsarnokban való futás nem jelenti a test előremozgatását, mert maga az út a lábad alatt mozog. Ez azt jelenti, hogy a comb négysebességű izomterhelése sokkal nagyobb, mint a fenék és a combnyereg terhelése, ami ennek következtében izomkiegyenlítéshez vezethet.

utca

Az utcán az edző felügyelete alatt megtanulhatja a futás bármely technikáját, és több óra után – gyakorolja magát. A legfontosabb dolog a megfelelő futófelület kiválasztása.

sokféleség

futópálya

A szépség a futópad, hogy tud gondolni az Ön számára. Vannak különböző programok, amelyek lehetővé teszik, hogy kiválassz egy célt és lassan haladj hozzá. Például kiválaszthatja a “Futás a dombokon” edzést, és függetlenül beállíthatja a magasságkülönbséget és a dőlésszöget. Nincs meglepetés! Ugyanakkor a kellemetlen meglepetéseket is kizárják.

  Plantar fasciitis: okok és gyakorlatok a lábfej megerősítésére

utca

Az utcán kiválaszthatja az útvonalat és fusson, ameddig csak akar. Ha nem fut az iskolai stadionban, akkor a táj múlik, nagyon változatos: otthonaik utcáitól az országutakig – ez mind függ a hangulattól és a képességektől.

Amint láthatjuk, mindkét lehetőség mind minus, mind plusz. Természetesen az utcai futás előnyei sokkal nagyobbak, csak a kényelem szempontjából nyerik a futópadot. De mindenképpen válassza ki, hogy hova menjen, van, és senki sem zavarja a váltakozó lehetőségeket az egészségügyi állapot és az időjárási viszonyoktól függően.

댓글 달기

이메일 주소는 공개되지 않습니다. 필수 필드는 *로 표시됩니다

위로 스크롤