Какво представлява синдром на мускулест клей и как да се отървете от него

Piriformis е равнобедрен триъгълник, който започва в долната част на гърба (база прикрепен към предната повърхност на страничните сакрума II и IV сакралните дупки) и свързан към горната бедрената кост.

Неговата функция е да насочва бедрата и да ги върти навън (разгръща крака и крака). Този механизъм се използва в първия етап на ходене и бягане, когато ние просто ще направим стъпка.

крушовиден мускулен синдром: мускул

симптоми

Признаци на синдрома: изтръпване, болка или изтръпване в областта на глутея мускул. Често се бърка с болката в седалищния нерв, тъй като крушовидният мускул е разположен до него.

Когато крушовидният мускул е раздразнен, възпален или подут, седалищният нерв също страда. Наблюдателите отиват при лекаря и се оплакват от грешната част на тялото. Те говорят за болка в задните части, сякаш са ударени от електрическо изхвърляне, започвайки от това място и по целия крака надолу. Пациентите се опитват да се отърват от неприятните усещания с помощта на опъване, но в крайна сметка болката само се увеличава.

Д-р Даниел Вигил, специалист по спортна медицина в Лос Анджелис, казва, че това е типичната история на синдрома на крушовидния мускул.

Това не е остра болка, която изведнъж се чувствате, когато бягате. По-скоро бавно напредва, коварни болезнени усещания. Най-често бегачите се сблъскват с този проблем, след като се движат по хълмовете. След разтягане, синдромът на крушовидния мускул не само не преминава, но бавно и уверено напредва.

лечение

Първото нещо, което трябва да направите, след като потвърдите диагнозата, е да успокоите и отпуснете силно възпаления мускул. Процедурата е много проста – спрете цялото обучение. Д-р Вигил използва два варианта за укрепване на крушовидния мускул: разтягане и специални упражнения.

  11 причини да мастурбирате: съвети за момичета

Освен това трябва да намерите треньор и да научите как да се движите правилно, тъй като най-честата причина за този неприятен синдром е неправилната техника.

Масажен ролер или топка за тенис може да бъде добро решение за отпускане на напрегнати и уморени мускули. Вярно е, че ще трябва да работите упорито, тъй като този вид масаж е добър основно за големите мускули, лежащи на повърхността (квадрицепс мускул на бедрото, глутес мускули и т.н.).

Получаването на крушовидни мускули е много по-трудно, но е възможно да направите това, особено ако изберете масажен валяк с релефна повърхност. Ето защо Вигил препоръчва използването на топка за тенис.

Вие ще трябва да седнете на него, да намерите болезнена точка и да седнете на него за известно време.

крушовиден мускулен синдром: топка

Алтернативно, преместете работния крак в показаното на снимката по-долу положение и го завъртете назад или в кръг.

крушовиден мускулен синдром: упражнение с топка

Времена за възстановяване

Ако можете бързо да диагностицирате проблема, да се освободите от него е съвсем проста: ако спазвате всички правила, болката ще бъде буквално след няколко седмици. Според статистиката можете да отнеме две до четири или четири до шест седмици, за да се възстановите.

Също така, наличието на крушовиден мускулен синдром не означава пълното отказване от тренировка. Трябва да спрете да бягате, но можете да упражнявате други упражнения, за да поддържате физическа годност: плувайте, карайте велосипед или използвайте елиптичен треньор – по принцип нещо по-малко травмиращо за крушовидния мускул.

Разбира се, преди да предприемете каквото и да било действие, препоръчваме да посетите лекар, защото ако болката не изчезне и стане по-силна, възможно е да имате проблеми с гърба си.

댓글 달기

이메일 주소는 공개되지 않습니다. 필수 필드는 *로 표시됩니다

위로 스크롤