Колко калории трябва да бъдат изгорени, за да отслабна?

Калориите броене е един от най-известните начини да отслабнете. Същността му е проста: трябва да отделите повече енергия, отколкото консумирате. С други думи, създайте калориен дефицит.

Колко калории трябва да изгорите, за да отслабнете с 5 кг

През 1958 г. учен Макс WishnofskyКалорични еквиваленти на натрупано или загубено тегло , че един килограм мазнина в човешкото тяло съответства на 3,500 килокалории. Така един килограм мазнина е 7,716 kcal.

Следователно, трябва да създадете дефицит от 7,716 калории, за да отслабнете с 1 кг.

Да приемем, че целта ви е да загубите 5 кг. Консумирате 2 000 kcal на ден, а вие харчите 2,500 – създава се дефицит от 500 kcal. Ако се придържате към такава диета, ще отслабнете на килограм след 15 дни. И за да изгубите 5 кг, ще ви трябват 2,5 месеца.

Изглежда просто. Но когато става дума за процеси в тялото ни, всичко става много по-сложно. Тялото ни лесно се приспособява към новите условия, включително глада.

Как да стимулирате бавния метаболизъм

Първият път, дефицитът на калории наистина ще доведе до бърза загуба на тегло, но тогава метаболизма ще се забавиЗащо пациентите не губят повече тегло, когато се лекуват с нискокалорични диети? Механична перспектива . При недохранване тялото ще започне да консумира енергия. За интензивна загуба на тегло, ще ви трябва нещо повече от вече познатото диета.

Например, спорт. Сила обучение и висока интензивност интервал обучение създават кислород дълг в тялото. На корицата му се консумират калории, както по време на тренировката, така и няколко часа след нея.

Обучението също е необходимо поради още една причина: при условие, че приемането на протеин е достатъчно, те предотвратяват загубата на мускулна маса.

  Какво представлява синдром на мускулест клей и как да се отървете от него

Как да губят мазнини, а не мускули

Целта на отслабването е да се отървете от излишната мазнина в тялото. Въпреки това, заедно с мазнините по време на дефицит на калории, губите мускулна маса. Това е изключително нежелателно за красива фигура.

През май 2008 г. учените от университета в Алабама в Бирмингам направиха проучване за запазването на мускулната маса и възстановяване на енергията при отслабванеОбучението по съпротива запазва масата без мазнини и разходите за енергия за почивка след загуба на тегло .

Това потвърждава, че тренировката за силата по време на нискокалорична диета ви позволява да поддържате сила и мускули.

Въпреки това, за изграждането на мускули се изисква протеин. Ако сте ангажирани със силови тренировки по време на диета, добавете към вашата диета храни, богати на протеини.

Запомнете:

  1. Загубите един килограм тегло, създавайки дефицит от 7,716 килокалории.
  2. Това работи в ранните дни на диета, а след това метаболизмът се забавя.
  3. За метаболизма не сте забавили, а вие не сте загубили мускулна маса, включете в диетата си храни, богати на протеини, и да тренирате с енергия.

Как да преброим калориите

Можете да използвате уеб сайтове и приложения с готови рецепти. Трябва само да спазвате стриктно пропорциите и броя на съставките.

Edalite.ru

Калория броене на Edalite.ru

На този сайт ще намерите подробни рецепти с снимки. В края на всеки се посочва съдържанието на калории и съдържанието на протеини, мазнини, въглехидрати и диетични фибри.

Edalite.ru →.

NyamNyamra

Калории, отчитащи

Има доста рецепти на сайта. Има филтри “Ниска калория”, “Бърза”, “Обикновена”. В таблицата са предписани калории и хранителен състав. Ако промените броя на съставките, можете да кликнете върху бутона “Изчисляване на калориите” и да разберете колко калории ще има в съда.

  Орален секс е опасно за оралното здраве

«NyamNamra» →

Здравословно хранене

Калории, отчитащи сайта

На този сайт всички продукти и рецепти се разглеждат по най-подробен начин. Съгласно рецептата съдържа калории, броят на протеини, мазнини и въглехидрати. Съгласно описанието на продуктите, съдържащи се в него витамини и минерали.

“Моята здравословна диета” →

Calorie Counter от FatSecret

Calorie Counter от FatSecret Calorie Counter от FatSecret

В това приложение можете да поддържате дневник за храна. Добавете ядените храни и програмата ще изчисли калориите и BIO. Има готови ястия и продукти от различни марки. Има дори възможност да прочетете баркода на стоките.

Също така в заявлението има дневник от упражнения. Можете да разберете колко калории изразходвате за различни видове физическа активност.

Между другото, услугата FatSecret също е на разположение на компютъра, ако е по-удобно за някой да брои калориите и активността там.

YAZIO

Преброяване на калории в YAZIO Преброяване на калории в YAZIO

В това приложение можете да изберете продукти от базата данни или да сканирате баркод, да използвате рецепти от приложението или да създадете своя собствена.

Също така има брояч на изразходвани калории. Ако свържете Google Fit, тренировката ви автоматично ще се зареди в приложението.

MyFitnessPal

Преброяване на калориите в MyFitnessPal Преброяване на калориите в MyFitnessPal

В този калориен брояч можете да запазите рецепти, ястия и дори цели ястия, за да спестите време.

Има и брояч за активност с упражнения за кардио и сила. Калориите обаче не се изчисляват в последните. Тази функция може да се използва, за да видите бързо какво сте направили при последната тренировка. Ако искате да преброите калориите, изразходвани за обучение с тежести, добавяне на нова дейност и списък на калории ръчно.

MyFitnessPal - калориен брояч калория брояч MyFitnessPal

Броячът може да бъде синхронизиран с фитнес тракери или приложения за проследяване на дейността на MapMyFitness, MapMyRun, Garmin Connect и други.

댓글 달기

이메일 주소는 공개되지 않습니다. 필수 필드는 *로 표시됩니다

Scroll to Top