Kako naučiti plivati ​​za 3 sata

I dalje se pripremam za Urban Tri natjecanja i u ovom članku ću vam reći o tome kako sam naučila plivati, koje će vježbe pomoći u postizanju pravilne tehnike i kakvih problema možete naići tijekom treninga.

Do trenutka kad sam počela trenirati, već sam znao plivati. Pa, kako plivati ​​- nemojte potonuti. Imala je vrlo osrednju ideju ispravnih pokreta i nema pojma pravilnog disanja. I nakon nekoliko treninga plivanje je postalo moja omiljena aktivnost, bolja vožnja i vožnja biciklom.

Trening plivanja za Urban Tri
#adidasurbantri

Veselim se svakom treningu u bazenu i sigurnijim da se osjećam u vodi (i pod vodom), više volim plivati. Ali sve to nije počelo tako radikalno. U tom smislu, imam jedan cool savjet koji se odnosi na sve sportove.

Nemojte suditi sport na prvi dojam. Idite na najmanje tri razreda. Ako vam se ne sviđa, ispustite je.

Prvi potezi

Urban Tri trening plivanja: prvi udarci
#adidasurbantri

Na Urban Tri natjecanjima plivamo u freestyleu. Zato morate odabrati najbrži stil plivanja. U pravilu, svi vole zečeve.

Da biste dobro plivali s puzanjem, morate naučiti pravilno disati, a to je prva stvar koja uzrokuje većinu nelagode. Navikli smo disati u zrak, to je jednostavno i jednostavno. Ali je teže disati u vodi: morate se truditi. Ali brzo se naviknete na to.

Evo prve vježbe: udisaj zrak kroz vodu sa svojim ustima, uronite i izdahnite kroz nos, a zatim ponovno iskakanje nadahnuće usta.

Nadalje možete izvesti vježbu s plivajućim daskama – oni se nalaze u bilo kojem bazenu. Držite joj s obje ruke i plivajte na štetu udaraca. Udahnite na isti način: uzmite dah preko vodenih usta, uronite lice u vodu i dišite nos. U tom slučaju, noge ne rade od koljena, već iz kuka, tako da se kretanje provodi cijelom nogu, a ne samo sline i noge. Čarape rastegnute, ali ne previše.

Nakon ove vježbe, možete dodati svoje ruke: udarac s jednom rukom, udisanje, izdisanje u vodu, zatim veslanje drugom rukom, udisanjem, ponovno izdišući u vodu. Tijekom inspiracije, glava ne diže visoko iznad vode. Morate ga malo pomaknuti na stranu. Glava, kao što je bilo, leži iznad površine vode na uhu, a zatvarač je blizu ruke ispružene u vodi.

Kako naučiti plivati
#adidasurbantri

Tako ćete potrošiti manje vremena u udisanju i moći ćete brzo spustiti glavu u vodu. Da, u početku će biti vrlo neugodno i neobično. Možda ćete nekoliko puta disati vodu. Možda ni par.

Kada ovo ovladate, pokušajte plivati ​​bez dasaka. Jedan dah za dvije udarce. Ispada da ćete uvijek uzeti dah s jedne strane. Shema je: udisati → osoba pada u vodu → udara desna ruka → lijeva ruka miješalicom (osoba još uvijek u vodi) → glava okreće na desnu stranu, malo podigao iz vode → → dah moždanog udara desne ruke.

Ako ste kratkog daha, pokušajte disati u klasičnom slučaju – udisati za tri ruka udara: dah → glava se spušta u vodu desnom rukom udara → → → udara lijevom rukom udara desnom rukom → glave skreće lijevo, malo podigao iz vode → daha. Tako ćete okrenuti glavu za nadahnuće u različitim smjerovima.

U videu, plivam pod ovom shemom – udahnuvši tri udarca. Ali pogriješim: imam prste raširene s jedne strane, i moram ih pokušati zadržati (o tome ću kasnije razgovarati).

To je sve što trebate naučiti u prvoj lekciji. Ako nikada niste pljuskali licem prema dolje, može se činiti prilično teškim i neugodnim. Ali ne sudite od prvog dojma i dođite na drugu lekciju. Bit ćete iznenađeni koliko će lakše disati i plivati.

Druga lekcija: vježba “štap”

U drugom treningu bit ćete lakše disati. Možda još uvijek ne možete disati kroz tri poteza – u redu je. Sam bio u mogućnosti samo od treće sjednice.

Sada je vrijeme za vježbe za prakticiranje pravilne tehnike. Trener Gregory Navrotsky me savjetovao da obavljam vježbu “štapiću”. Pomaže u rješavanju poteza u sredini.

Ruka za vrijeme udarca trebala bi ući u vodu u sredini, a ne na bočnoj strani tijela, a ne na razini ramena.

Dakle, uzmite dasku, držite ruke tako da zglobovi dotiču, to je vrlo blizu jedan drugome, nasuprot glavi. Noge su redak kao i obično. Jednim udarcem dajemo desnu ruku, vratimo ga točno u sredinu, zatim napravimo lijevu ruku i vratimo ga u središte.

Nakon paranja 50-100 metara, obavljajući ovu vježbu, pokušajte učiniti isto bez plakete. Ako ne radi i počnete potonuti, ponovno uzmite tanjur. Nakon ove vježbe ruke će se automatski kretati ispravno i ne morate potrošiti pozornost na to.

Postoji još jedna važna točka koja se odnosi na kretanje ruku.

Da biste plivali brže, trebate opustiti tijelo i dosegnuti svoju ruku.

Nakon što ste napravili moždani udar rukom, ne odmah ga odnesite, ali u početku ležite na vodi s ispruženom rukom. Pokušajte se za to za vrijeme plivanja, a osjetit ćete kako se brzina povećava.

U vrijeme nadahnuća, nemojte podnositi svoju ruku. Okrenete glavu na stranu, udahnite, a sada ruka leži na vodi, ispružena prema naprijed. Nadalje, glava je uronjena u vodu, a tek tada drugu ruku udara moždani udar.

Povucite naprijed. Nemojte savijati zglob, držati prste zatvoren i ravno, tako da ruka sliči strelici koja probija vodu.

Treća lekcija: manje udaraca, više nogu

Moram reći: ne morate slijediti ovaj raspored vježbanja. Pratite svoj napredak i nemojte preopteretiti. Na primjer, čim osjetite da imate dovoljno zraka s udisanjem za dva udara, idite na tri, ali ne ranije. Pokušavajući ubrzati vaš napredak, možete se odvojiti od plivanja. U utjehu mogu reći da su poboljšanja vidljiva vrlo brzo.

Kada ste već zadovoljni disanjem i želite povećati brzinu, pokušajte sljedeće vježbe – jedan udarac svojom rukom za šest udaraca.

Udahnite → lice uronjeno u vodu → desna poteza → šest udaraca (možete računati udarne noge, a zatim tri) → dah → lijevi udarci → šest udaraca. Ova vježba pomaže u produljenju udaraca ruku i poboljšanju nogu.

Zatim, pokušajte plivati ​​s kunićem dok ste navikli, ali manje poteškoća. Na primjer, 25 metara plivajte za 50 udaraca. Sljedeći put pokušajte plivati ​​za 48 udaraca – više klizite iza vaše ruke i radite noge.

Zagrijte i pričvrstite

Prije početka vježbi, plivati ​​100 metara slobodno za zagrijavanje. Možete se plivati ​​s prsima, puzanje, na leđima. Bolje izmjenjuju različite stilove.

Za trzaj, trening nogu je dobar. Plivajte 100 metara, držeći ruke na ploči i radite samo s nogama. Držite se nogu krećući se od kuka.

Teškoće s kojima se možete susresti

  • Nedostatak zraka. Najvjerojatnije će vas samo uzbuditi samo prve dvije ili tri sesije. Dah mora biti oštar i dubok, tako da ima dovoljno zraka za dva ili tri udarca, kada je lice pod vodom. Oštro udahnite nos tako da voda ne uđe u nju.
  • Nedostaci opreme. Na prvoj lekciji nisam donio naočale za plivanje, na kraju su me pokupile naočale od zaboravljenih u bazenu drugih ljudi. Bilo je vrlo neugodno plivati ​​u njima, voda je uvijek bila unutra. Zato provjerite naočale prije plivanja.
  • Nesigurnost u njihovoj sposobnosti i tehnici. Teško je razumjeti radiš li nešto dobro ili ne, ako to radiš bez trenera. Ako nemate priliku pohađati lekcije za plivanje od stručnjaka, pitajte posjetitelje bazena da vas pucaju na videozapis. Zato možete procijeniti tehniku ​​i vidjeti pogreške.

I još bolje – dođite na besplatnu obuku Urban Tri. Ovdje i savjete trenera, komunikacije i pozitivnog stava.

Plivanje u okviru sveobuhvatnog rada

U razredu Urban Tri plivanje je jedna od komponenti složenog treninga, što znači da prvo ćete pokrenuti, a zatim pedaline na bicikl, a potom zaroniti u bazen.

Moram reći da je nakon jogginga i intenzivnog biciklizma plivanje pravi blaženstvo. Ovo je moje sretno lice lica: na dan treninga bilo je jako vruće.

Plivanje je dio sveobuhvatne obuke za Urban Tri
#adidasurbantri

Ovdje smo se zaustavili u postolju. Prema treneru, ova vježba pomaže u jačanju trbušnih mišića – upravo ono što vam je potrebno da se dobro zadržite na vodi i plivate brzim tempom.

Obuka Urban Tri: zagrijavanje i prianjanje
#adidasurbantri

I nakon hladnoće bazena – smoothies voća i bobica. Ukusni vitamini i energetska podrška. Tako imate dovoljno snage da biste došli do kuće i već imali puni obrok nakon treninga.

Vrijeme je da se osvježite nakon treninga Urban Tri
#adidasurbantri

Dođite na trening Urban Tri i dajte sebi priliku da se zaljubite u kupanje.