PREGLED: “Kinesko istraživanje. Rezultati najveće studije prehrane i zdravlja “Colin Campbell i Thomas Campbell

Bez obzira knjiga više ne vjerujem – ona u kojoj je sve lijepo, dobro je rekao i obećao „dramatične rezultate u kratkom vremenu”, odnosno one u kojoj će se svi podaci na temelju određenih istraživanja i dokaza koji potkrepljuju iznose? Sada postoji ogromna količina knjiga o različitim dijetama i kako živjeti dugo i zdravo, au nekima možete pronaći izravno suprotne savjete. Sjećam se i liječnici, pjene na usta da se dokaže da je maslac – to je smrt, a onda nakon nekog vremena, nove studije su se pojavili koji su pokazali da je korisno u malim količinama.

Bez posebnog obrazovanja, gotovo je nemoguće razumjeti sve ovo i ostaje nam da sve ovo pažljivo provjerimo na sebe. Nažalost, ovi eksperimenti nisu uvijek sigurni. Knjiga “Kinesko istraživanje. Rezultati studije velikih razmjera na vezi prehrane i zdravlja „, Colin Campbell i Thomas Campbell razlikuje od literature da su svi zaključci su izrađene na temelju dugoročnih studija (20 godina) i podupirač gore mimo veliku količinu statističkih podataka s vrlo detaljnim objašnjenjima.

U njemu ćete naći ne samo važne informacije o našoj hrani zbog mnogih bolesti (rak, dijabetes, bolesti srca i autoimune bolesti), ali i naučiti mnogo o predvorju u mliječnih i mesnih industrija. Jeste li sigurni da je kravlje mlijeko korisno i samo ono može pružiti našem tijelu potrebnu količinu kalcija i vitamina D?

Koja je to knjiga?

Knjiga je objavljena 2005., ali tek nedavno smo ga prevedeni. Njegov autor, Colin Campbell, najveći svjetski stručnjak za biokemiju, govori o svojim istraživanjima i zaključcima o odnosu između prehrane i mnogih bolesti.

Trenutno se odnosi na sve bolne teme – rak, autoimune bolesti, dijabetes i srčane bolesti. I svi ti autori povezani su s našom prehranom.

  Najbolje iOS i Android aplikacije za rad vašeg dnevnika vježbanja

Navikli smo histerici o genetski modificiranoj hrani, otrovnoj vodi ili cijelom Mendelejevu tablici u hrani. Da, bez sumnje su štetne. Da, najbolje ih je izbjeći, ali u većini članaka nećete pronaći detaljnije informacije o tome kako točno djeluju na tijelu, a to je okidač koji pokreće reakciju.

Colin Campbell oslanja se na podatke dobivene tijekom “kineske studije” i prateće manje radove, te daje primjer statistički značajnih podataka. To znači da je vjerojatnost ulaska u jabuku između 70 i 99,9%.

Ova studija započela je inicijativom Kine premijera Zhou Enlai koja je umirala od raka i tražila spasenje uključivanjem najboljih stručnjaka u proučavanju ovog problema. Kao rezultat toga, proučavanje statističkih podataka o mortalitetu u 65 okruga Kine rezultiralo je knjigom koja je promijenila živote mnogih. Pored studija provedenih u Kini, isti su podaci dodani u istraživanje raka jetre među siromašnim ljudima na Filipinima. I to je s tim da je sve počelo, a nakon “kineske istrage” Campbell se pridružio.

Pa što može poslužiti kao signal za aktiviranje rasta stanica raka? Campbell sugerira da je životinjski protein odgovoran za sve, posebno laktozu, protein koji se nalazi u kravljem mlijeku. Također, autor smatra da je odgovoran za povećanu učestalost dijabetesa, i drugog i prvog tipa, među malom djecom.

Na temelju ove knjige, idealna dijeta je isključivo povrtna hrana s potpunim iznimkom životinjskih bjelančevina. No, autor nikako ne potiče čitatelje da odmah prijeđu na vegetarijance. Ne poziva nikoga za ništa. On jednostavno postavlja dokazane činjenice, potpomognute likovima i vlastitim iskustvom. Iskustvo ima prilično bogat, kako je Colin Campbell je odrastao na farmi gdje je dan potrebno je popiti oko dvije litre punomasnog mlijeka i doručak bez slanine i jaja ne smatraju se najviše hranjiv i točna. Slažem se da je teško prebacivati ​​se iz takvog načina života u iznimno vegetarijansku prehranu.

  Kako povećati rast nakon 25 godina

Zašto neprestano govorimo o prednostima mlijeka, bogatog kalcijem i vitaminom D? Pogotovo za to, knjiga ima poseban odjeljak o lobistima. Ovo se odnosi i na mliječne proizvode i proizvode od mesa. Sve je slikano prema točkama. Posebno zabavljali obožavatelje različitih teorija zavjere.

Zašto biste ga pročitali?

Zato što vas ova knjiga razmišlja. Ne pokušavate prodati novu moderan način prehrane. Vi niste pozvani da izađete na stranu dobrih riječi s glasnim riječima. Vi samo pokazujete uzročno-posljedični odnos na primjeru studije koja je provedena 20 godina. Vi ste prikazani likovi i dajte im vrlo razumljive komentare, koje će osoba koja je daleko od biologije i medicine razumjeti.

Jednostavno ste prezentirani činjenicama, a već vam je dostupan izbor – pokušati, djelovati ili zanemariti navedene podatke.

Osobno, knjiga je imala dosta dojam na mene. Ja stvarno ne sviđa trendy dijeta i knjige pozivaju na hitno nešto promijeniti, jer, ja više plačem, više skeptičan sam će se odnositi na ono što je napisano. Ali ova knjiga me stvarno razmišljala o posljedicama onoga što jedem i onoga što ja hranim svoju obitelj.

“Kineska studija. Rezultati najveće studije prehrane i zdravstvene komunikacije “, Colin Campbell i Thomas Campbell

Kupite na liters.ru Kupi na amazon

댓글 달기

이메일 주소는 공개되지 않습니다. 필수 필드는 *로 표시됩니다

Scroll to Top