Ασκήσεις για τη βελτίωση της πέψης: 3 απλά asanas

Υπάρχουν ασκήσεις για τον πόνο στην πλάτη, το λαιμό, τους πονοκεφάλους και τους πόνους στις αρθρώσεις των χεριών και των ποδιών και στις ασκήσεις των ματιών. Αποδεικνύεται ότι για το στομάχι, υπάρχει και μια φόρτιση και η πέψη μπορεί να βελτιωθεί όχι μόνο με τη βοήθεια της σωστής διατροφής ή των ειδικών συμπληρωμάτων διατροφής. Στη γιόγκα, υπάρχουν ασκήσεις που βοηθούν το πεπτικό μας σύστημα να λειτουργεί σωστά.

Apanasana

3
Πνευματικά δικαιώματα Shutterstock

Η Απάνσανα ονομάζεται επίσης ασάνα, η οποία “απελευθερώνει τον άνεμο”. Τα γόνατα, πιέζονται στο στομάχι, κάνουν ένα είδος μασάζ στα εσωτερικά σας όργανα. Το δεξί γόνατο μασάει την ανερχόμενη άνω και κάτω τελεία, ενώ το αριστερό είναι μασάζ του κατιού.

Για να εκτελέσετε αυτή την άσκηση, ξαπλώστε στην πλάτη σας και χαλαρώστε, τα πόδια κάμπτονται στα γόνατα. Εισπνεύστε, βάλτε τα χέρια σας προς τα εμπρός και πιάστε τα γόνατά σας. Κατά την εκπνοή, αγκαλιάστε τα γόνατά σας, πιέζοντάς τα στο στομάχι σας. Κρατήστε σε αυτή τη θέση για 5-10 αναπνοές. Πρέπει να αναπνεύσετε βαθιά. Και βεβαιωθείτε ότι αισθάνεστε άνετα σε αυτό το asana.

Μπορείτε επίσης να αγκαλιάσετε τα γόνατά σας με τη σειρά τους.

Περιστροφή

2
Πνευματικά δικαιώματα Shutterstock

Αυτό το asana πιέζει το ορθό. Για να το κάνετε αυτό, ξαπλώστε στην πλάτη σας και τραβήξτε τα γόνατά του προς αυτόν. Κατά την εκπνοή, βάλτε τα στα αριστερά του εαυτού σας και στο πλάι, γυρίστε το κεφάλι σας προς τα δεξιά – αυτό θα είναι μια καλή έκταση για το λαιμό. Κρατήστε σε αυτή τη θέση για 5-10 αναπνοές και επιστρέψτε ήρεμα στην αρχική θέση. Επαναλάβετε το ίδιο στην άλλη πλευρά. Ταυτόχρονα, βεβαιωθείτε ότι έχετε πιέσει τη ζώνη ώμου. Για να μην κυλήσετε από πλευρά σε πλευρά, μπορείτε να τεντώσετε τα χέρια σας προς τα πλάγια και να τα πιέσετε σταθερά στο πάτωμα.

  Πίνακας-μετασχηματιστής για την εργασία και την καθιστή (+ ειδική προσφορά)

Μπαλασάνα

1
Πνευματικά δικαιώματα Shutterstock

Μπαλάσανα – η στάση ενός παιδιού. Όπως και ο Apanasana, διεγείρει το πεπτικό σύστημα με τη βοήθεια μασάζ εσωτερικών οργάνων.

Ξαπλώστε στην πλάτη σας και πιέστε τα γόνατά σας στο στομάχι σας. Στη συνέχεια, κυλήστε στη δεξιά πλευρά σας χρησιμοποιώντας το δεξί σας χέρι ως μαξιλάρι. Εισπνεύστε, εκπνέετε και κυλήστε στα γόνατά σας. Καθίστε για να αισθάνεστε άνετα, σκύβετε προς τα εμπρός, βάζοντας το μέτωπό σας στο πάτωμα. Τα χέρια μπορούν να επαναφερθούν στα πόδια ή να προωθηθούν μπροστά από το κεφάλι. Κρατήστε σε αυτή τη θέση για 5-10 βαθιές αναπνοές. Κατά την αναπνοή, προσπαθήστε να διογκώσετε την κοιλιά σας όσο το δυνατόν περισσότερο.

Στην τελευταία αναπνοή, βάλτε τα χέρια σας έτσι ώστε τα χέρια σας να είναι κάτω από τους ώμους σας, και με την εκπνοή, πιέστε σκληρά στο πάτωμα, βοηθώντας τον εαυτό σας να σηκωθεί.

Άσκηση, φυσικά, δεν εκτελούν με πλήρη στομάχι και όχι αμέσως μετά το γεύμα!

댓글 달기

이메일 주소는 공개되지 않습니다. 필수 필드는 *로 표시됩니다

위로 스크롤