A Google keresés minden titka: tényleg minden

Naponta keresünk valamit a Google-ban. Valószínűleg keresek valamit a Google-ban nap mint nap 200-szor. Ellenőrizem minden információt, tanulok valami újat, rögtön találom a választ a kérdésemre. Volt egy kérdés – vezetett egy keresési vonalon – kapott eredményt. Mi lehet könnyebb? De néha nehézséget okoznak bizonyos információk megtalálásában. Néhány trükk segít abban, hogy mindig megtalálja, amit keres.

Már írtunk a keresési titkokról a Google-on. Úgy döntöttem, hogy megvizsgálom, hogy milyen trükkök működnek eddig, és hogy frissítsd őket egy kicsit az emlékezetedben.

Keressen egy bizonyos kifejezést

Néha meg kell találni a kifejezést pontosan abban a formában, amelyben bemutatjuk. Például amikor egy dal szövegét keressük, de csak egy mondatot ismerünk. Ebben az esetben a kifejezést idézőjelek közé kell csatolnia.

keresés a Google-ban: kifejezés keresés

Keressen egy adott webhelyet

A Google nagyszerű keresőmotor. És gyakran jobb, mint a beépített keresések a webhelyeken. Ezért ésszerűbb, ha a Google keresni szeretne valamilyen webhelyről. Ehhez be kell mutatnunk site: lenta.ru Putyin készült.

keresés a Google-ban: webhelykereső

Szavak keresése a szövegben

Ha azt szeretné, hogy a lekérdezés összes szója megtalálható legyen a talált találatok szövegében, írja be előttük allintext:.

keresés a Google-ban: szavak keresése a szövegben

Ha a szövegben egy lekérdezőszónak kell szerepelnie, és a többi – bárhol máshol az oldalon, beleértve a címet vagy az URL-t, intext:, és írd meg a többit.

keresés a Google-ban: szavak keresése a szövegben

Szavak keresése a címben

Ha azt szeretné, hogy az összes lekérdezőszó legyen a fejlécben, használja a kifejezést allintitle:.

Keresés a google-ban: szavak keresése a címben
Ha a kérelemnek csak egy része kell a fejlécben, és a többi – a dokumentum vagy oldal másik helyén, tegye fel intitle:.

Szavak keresése az URL-ben

Ha meg szeretné keresni azokat az oldalakat, amelyekre a kérelmet regisztrálta az URL-ben, írja be allinurl:.

keresés a Google-ban: keresési URL
Keressen híreket egy adott helyre

Ha szüksége van egy adott témára vonatkozó hírekről egy adott helyről, használja Tartózkodási hely: a Google Hírek kereséséhez.

  20 + legdrágább App Store alkalmazások

keresés google: keresés hír

Keressen néhány hiányzó szót

Meg kell találnia egy ajánlatot egy dokumentumban vagy egy cikkben, de csak az elején és a végén található szavakat ismeri. Adja meg a lekérdezést, és jelezze, hogy hány szó van közöttük a megjegyzendő szavak között. Úgy néz ki, mint ez: “A tengerparton AROUND (5) tölgyfa tom”.

keresés google: keresés a kimaradt szavakra

Keresés, ha elfelejt egy szót vagy számot

Elfelejtetted egy szót a közmondásokról, dalokról, idézőjelekről? Nem számít. A Google továbbra is segít megtalálni. Tegyen csillagot (*) az elfelejtett szó helyett.

keresés google: keresés ha elfelejtette a szót

Keressen olyan webhelyeket, amelyek az érdekelt webhelyhez kapcsolódnak

Ez az elem hasznos a blogok vagy webhelyek tulajdonosai számára. Ha kíváncsi, hogy ki kapcsolódik a webhelyéhez vagy akár egy bizonyos oldalhoz, csak írja be link: lifehacker.ru.

Az eredmények kizárása felesleges szóval

Képzelje el a helyzetet. Úgy döntött, hogy nyaralni indul a szigetekre. És nem akarsz Maldívokat egyáltalán. A Google nem jeleníti meg őket a keresési eredmények között, csak be kell írnia a “Rest on the islands-Maldives” szót. Azaz, mielőtt a Maldív-szigetek szóba helyezné a mínuszt.

keresés a Google-on: kizárja a keresési eredményeket

Találj hasonló webhelyeket

Meg akarja találni minden versenytársát. Vagy igazán szereted a webhelyet, de nincs elég anyag rajta, de egyre többet akarsz. Bevezetjük kapcsolatos: lenta.ru és csodálom az eredményt.

keresés a google-ban: hasonló oldalak keresése

Keresés “or-vagy”

Vannak olyan helyzetek, amikor egyszerre két emberre vonatkozó információt kell találnia. Például nevetni akarsz Vova-n, de nem döntött arról, hogy mi – Zelensky vagy valami más. Elég, hogy bemutassam “Vladimir Zelensky | Zhirinovsky” -t, és megkapja az eredményt, amire szüksége van. A “|” karakter helyett megadhatja az angol OR-t.

keresés a Google-on: vagy-vagy

Keressen különböző szavakat egy mondatban

Ha meg akarjuk találni az objektumok közötti kapcsolatokat, vagy egyszerűen megkeresni a két személy említését, használhatjuk a “” szimbólumot. Példa: “Freud  Jung.

  A legjobb 10 mobilalkalmazás a bora szerelmeseinek az iPhone és az Android számára

keresés a google-ban: különböző szavak keresése

Keresés szinonimák szerint

Ha olyan lusta vagyok, mint én, akkor nincs több türelme a googlehoz több szó különböző szinonimáihoz. Például olcsó tűzifa. A “~” szimbólum jelentősen leegyszerűsíti az életét. “~ Olcsó tűzifa” -t írunk, és az “olcsó”, “olcsó”, “megfizethető” és így tovább.

keresés a Google-ban: szinonimikus keresés

Keressen egy bizonyos számtartományban

A Google-keresés nagyon hasznos titka, ha például olyan eseményeket kell találnia, amelyek bizonyos években történtek, vagy bizonyos tartományokban. Egyszerűen tegyen két pontot a számok közé. A Google ebben a tartományban keres.

Keresés a google-ban: a számok hatóköre

Keresés egy adott formátumú fájlokról

Ha egy dokumentumot vagy csak egy bizonyos formátumú fájlt szeretne találni, akkor a Google is segíthet Önnek. Elegendő a kérés végén hozzáadni filetype: doc és helyett doc helyettesíti a szükséges formátumot.

keresés a Google-ban: egy adott formátum

További 10 hasznos funkció

1. A Google jó számológépet dolgozhat. Ehhez egyszerűen írja be a kívánt műveletet a keresőmezőbe.

keresés a Google-ban: számológép

2. Ha szeretné tudni egy szó jelentését, és nem csak megnézni az oldalakat téma szerint, add hozzá a szóhoz meghatározzák vagy “érték”.

3. A keresőmotort a mennyiségek és pénznemek konvertereként használhatja. A konvertáló hívásához írja be a lekérdezést a fordítással, például “centiméter méterben”.

keresés a google: konverterben

4. A Google segítségével kiderítheti az időjárást és az időt anélkül, hogy webhelyekre kellene mennie. Írja be a város érdeklődésére vonatkozó “időjárás” lekérdezést, “a város érdeklődésének” idejét.

5. A sportcsapat eredményeinek és ütemezésének megtekintéséhez egyszerűen írja be a keresőmotor nevét.

Keresés a google-ban: mérkőzések

6. Ahhoz, hogy egy szót bármely nyelvre lefordítson, írja be a keresőmezőbe, hogy “lefordítsa” a kívánt szót angolra (bármely más nyelvre).

7. Igény szerint “napkelte” a városa “” A Google a napfelkeltét és a naplementét mutatja (az utóbbi esetében a megfelelő kérés).

keresés a Google-ban: napkelte és napnyugta ideje

8. gyorsítótár: site.com Néha nagyon hasznos a webhely keresési funkciója a Google gyorsítótárában. Például, amikor a hírekkel törlõdnek a hírek. A Google-on keresztül olvashatók.

9. Ha a keresési mezőbe beírja a járatszámot, a Google teljes körű tájékoztatást ad.

  Facebook: használjon csoportokat vagy oldalakat?

keresés google: flight

10. Ha egy adott vállalat árajánlatot tartalmazó táblázatot szeretne látni, egyszerűen adja meg a “” részvények “lekérdezését, például az” Apple Shares “-et.

keresés a Google-on: promóciók

Ha saját módjai vannak a Google hatékonyabb felhasználására és gyorsabb információkeresésre, ossza meg a tippeket a cikkhez fűzött megjegyzésekben. 

댓글 달기

이메일 주소는 공개되지 않습니다. 필수 필드는 *로 표시됩니다

Scroll to Top