Facebook: használjon csoportokat vagy oldalakat?

Nem titok, hogy sok felhasználó már “költözött” a Facebook-ra, ahol már nagyon sikeresek voltak termékeik, szolgáltatásaik és maguk is. De nem mindenki tudja, hogyan lehet legjobban elindítani ezt az utat. Mi a jobb létrehozni – a márka, a tárhely, a blog, a saját vagy a kedvenc macskájának csoportját vagy oldalát?

lifehacker, facebook, lifehacker.ru, mi jobb létrehozni egy oldalt vagy csoportot, mint a csoportok és oldalak különböznek a facebookban, lego
© fotó

Facebook csoport

Először is, mi a Facebook csoport? A csoport olyan közösség, amelyben az emberek egymással kommunikálhatnak, információt oszthatnak meg és kölcsönhatásba léphetnek, de csak egy adott témában vagy ötletben.

A csoportok nagyszerű marketingeszközök lehetnek. A csoport egyik fő feladata, hogy bizonyos témákhoz szükséges információt szolgáltasson a célközönség számára. Egyes felhasználók ugyanazt a célt használják az oldalra. De a csoport pluszja, hogy korlátozhatja a hozzáférést csak azok számára, akik meghívást kaptak tőled, vagy korlátozott hozzáférést biztosítottak a különböző kritériumokhoz.

Facebook oldal

A csoportoktól eltérően az oldalak nyilvánosan elérhetők. Alapvetően különböző szervezetek vagy egyének szervezik őket nyílt forrásként mindenkinek, aki valahogy érdekli az oldal témája (rajongók, rajongók stb.). Ha a lehető legtöbb embert szeretné látni cégedről, akkor jobb, ha létrehozsz egy Facebook oldalt.

Facebook Csoportok és Oldalak: Tulajdonságok összehasonlítása

A funkciók kis összehasonlító elemzése csak azoknak felel meg, akiket még mindig nem határoztak meg a választásukban. Mi a jobb – egy csoport vagy egy oldal?

Tömeges üzenetküldés
A csoportok egyik leginkább figyelemre méltó tulajdonsága az, hogy képes üzeneteket küldeni a csoport minden tagjának közvetlenül a Facebook felhasználók postaládájába. De van egy limit – legfeljebb 5000 résztvevő. Vagyis ha a cél az, hogy az információkat a lehető legtöbb ember között terjessze, ez a funkció nem lesz meghatározó az Ön számára.

Keresőmotorok általi indexelés
Mindkét oldal és csoport indexelt. Az adminisztrátorok azonban különféle alkalmazások (például statikus FBML) segítségével optimalizálhatják a keresőmotorok oldalát. Ez nem jelenti azt, hogy a csoportokat nem a Google indexeli. Az információk áramlását csoportokban szabályozhatja, és ez elég lesz a keresőmotorok indexeléséhez.

  5 legjobb iOS-alkalmazás a csillagok megtekintéséhez

Közzététel egy megosztott szálon
Facebook, oldal, csoport, lifehacker, lifehacker.ru

A csoportok és oldalak másik funkciója a résztvevők üzenetek közzétételének lehetősége. Amikor a Facebook felhasználók frissítik állapotukat (amit a falon írnak), barátai látni fogják ezeket a frissítéseket. A csoportok és oldalak pontosan ugyanazt a funkciót látják el. Nehéz megmondani, ki ebben az esetben van előnye. Az adminisztrátorok oldalain azonban még több jog van, és mérsékelhetik a felhasználói tevékenységet.

A rekordok célzása folyamatokban
oldalak és csoportok a Facebook különbségek, hogyan kell használni a Facebook, tippek, lifehacker, lifehacker.ru

Lehetőség van arra, hogy szűrje a hozzáférést a nyilvántartásokhoz azon nyelv alapján, amelyen a felhasználók kommunikálnak. Vagyis, ha angolul beszélő rajongóid persze, akkor azt szeretné, ha csak angolul tudnak információt szerezni. Még mindig nem tudnak oroszul olvasni. Ahogyan nem minden szülei képesek megérteni az összetett mintát angolul. Ez a funkció segít elkerülni a hírcsatornák eltömődését és konkrét tartalmat a végfelhasználónak.

Alkalmazás támogatása
Az egyik a legnagyobb különbség a csoportok között oldalak Az oldalak képesek-e alkalmazásokat felvenni. Az alkalmazások olyan rendszergazdák számára érhetők el, akik integrálják őket az oldalra. Például a Statikus FBML alkalmazással a rendszergazda létrehozhat egyéni lapokat egy oldalhoz. Vagyis ebben az esetben az alkalmazások létrehozzák a Facebook oldal adminisztrátorai számára egy nagyon széles területet a tevékenységekhez.

Hozzáférési korlátozás
Facebook, oldal, csoport. hatékony értékesítés. internetes marketing, lifehacker, lifehacker.ru
Az oldalakon lévő csoportok egyik előnye a résztvevők áramlását szabályozó képesség, azaz a csoporthoz való hozzáférés. Háromféle csoport létezik: nyitott, zárt és titkos. A nyitott csoportok ugyanúgy működnek, mint az oldalak – bárki csatlakozhat hozzájuk. Zárt csoport azonban megjelenik a Facebook keresési eredményeiben, de a rendszergazdák eldöntik, hogy beveszik-e Önt a csoportba. Olyan titkos csoportok, amelyeket nem találsz a keresésen keresztül, csak akkor lehet hozzájutni hozzájuk, ha meghívót küldesz.

Bejövő események
A Facebook oldalakon való munkában az egyik hiányosság az, hogy képtelenek üzenetet küldeni a felhasználói postaládákba. Spread ez az információ csak az oldal tagjai, rasshariv saját. És bár a felhasználók egy elég nagy százaléka fogja megtekinteni a frissítést, a többi nem bejelentett. De használhat Facebook hirdetéseket annak érdekében, hogy az információkat a lehető legtöbb felhasználó között terjessze.

  VSCOcam. Az elmúlt évek egyik legjobb mobil alkalmazásának legteljesebb áttekintése

Csoportokban lehetőség van arra, hogy meghívókat küldjön az eseményeknek a csoport minden tagjához. De ismét a szám csak 5000 felhasználóra korlátozódik.

Tartalmazzuk a metrikat
A Facebook oldalak egy csodálatos funkcióval rendelkeznek, az úgynevezett “Page Insights”. Lehetővé teszi a rendszergazdák számára, hogy nyomon kövessék nyomon “demográfiai” információkat az oldalukon – nyomon követhessék, hogy milyen felhasználók, mint bizonyos bejegyzéseket és fotókat, figyeljék tevékenységüket.

lifhhaker, tanácsok a csoportok és oldalak használatáról a Facebook-on, lifehacker.ru

Promóciós kütyü

Ha hirdetni szeretné cégének oldalát (vagy személyes oldalt) az ügyfelei között a Facebookon, akkor egy speciális widget segít. De a csoportokban sajnos nincs ilyen lehetőség.

Jelenleg az oldal rendszergazdái számára csak az oldal rajongói számára elérhető widget áll rendelkezésre. A többi fejlesztés alatt áll.

Vanity URL-ek
És az utolsó funkció a Vanity URL-ek (amelyet “felhasználóneveknek” is neveznek). Ez egy olyan egyedi URL, amely átirányítja a felhasználót közvetlenül a Facebook oldaladra. Nincs ilyen jellegzetesség a csoportokban, mivel különféle vitákra és információ terjesztésre szánják őket, nem pedig a márkaismertség vagy a nyilvánosság megemelésére. Az ötlet egyszerűsíteni a hirdetéseket a Facebookon. Például, csak tájékoztathatja az ügyfeleket, hogy a Facebook dot dot oblique “az én dolgom” további információkért.

következtetés

És végül egy kis összehasonlító táblázat Facebook oldalak csoportok
Facebook csoportok, oldalak, összehasonlító táblázat, csoportok és oldalak előnyei és hátrányai

És ne felejtse el az oldal Lifehacker.ru a facebook-on!