Fuchsia OS – egy új rendszer a Google-tól, amely lecseréli az Androidot

Az első olyan információ, hogy a Google új mobil operációs rendszert fejlesztett ki, néhány hónappal ezelőtt jelent meg. Ezután csak a Fuchsia OS neve ismert, és az a tény, hogy teljesen új rendszermag lesz, amely nem használja a Linux kódot, az Androidtól eltérően.

Most a weben további információk találhatók a Google titokzatos fejlődéséről. Először is, világossá vált, hogy a Fuchsia OS nem csak egy új rendszermag, hanem teljesen új grafikus héj. Armadillo kódnevét kapta. Itt van egy kis videó, amely bemutatja megjelenését és munkáját.

Természetesen ez nem is a Fuchsia OS teszt verziója, így a végleges terv és a funkcionalitás nagyon különböző lehet. Úgy tűnik azonban, hogy a Google végül úgy döntött, hogy a harmadik féltől származó alkalmazásokat valahol a háttérben terjeszti, és a szolgáltatásaikra összpontosít.

A felhasználói felület egy függőlegesen gördülő kezdőképernyő körül helyezkedik el, amelyen hírek, térképek, képek, időjárás és egyéb vállalati szolgáltatások találhatók. Úgy néz ki és működik, mint a Google Asszisztens, amely átveszi az irányítást az okostelefonján.

Fukszia OS 1

Az új operációs rendszer egy érdekes tulajdonsága, hogy képes több ablakos üzemmódban dolgozni. Rendelkezésre álló adatok alapján, a képernyőn lehet osztani nem csak két, ahogy jelenleg történik az Android Nugát, hanem bármilyen más megfelelő arányt. Így a Fuchsia OS valószínűleg tökéletesen alkalmazkodik tablettákhoz és akár laptopokhoz is.

Az összes fenti információ előzetes, és csak a legáltalánosabb benyomást kelti az elkövetkező Fuchsia operációs rendszerről. Reméljük, hogy a Google további információkat oszt meg a legközelebbi fejlesztői konferencián. Mindenesetre, amíg az új operációs rendszer végleges kiadása még mindig sokáig marad.

  9 ideiglenes e-mail szolgáltatás

댓글 달기

이메일 주소는 공개되지 않습니다. 필수 필드는 *로 표시됩니다

위로 스크롤