Mit kell tudni a 4K felbontásban a PC-n

Mi a 4K formátum?

Ez a videók és játékok új szintje. A 4K-os tartalom négyszerese a felbontásnak, mint a már ismerős Full HD. 8 millió képpont lehetővé teszi, hogy a legapróbb részleteket láthassa a képen, és élvezze a legtisztább kép átlátható átmenetét.

Ideje frissíteni a számítógépet az új technológiai trendekhez? Mennyibe kerül a kép szempontjából az ideális film vagy játék?

Az ebben az anyagban gyűjtött összes információ különböző külföldi és hazai forrásokból származik. Nem tudtam konfigurálni és dolgozni a 4K-rendszerekkel, ezért az illetékes műszaki szakértők szavaira kell támaszkodnom. Arra kérem, hogy rámutasson az esetleges hibákra, hibát követhettem el. A cikk célja, hogy eldöntsd magadnak és mondd el, milyen állat, és hogy vadászni akarsz-e.

Az áttetszőségre való áttérés számos technikai problémát ígér. Rendezzük el őket rendben.

monitor

Általában nem figyelünk a monitor felbontására, amikor megvásároltuk. Legtöbbünk számára a megjelenés és a vastagság döntő szerepet játszik. Ezeket a játékosokat érdekelhetik bizonyos csatlakozók és válaszidők.

Ezért, hogy teljes mértékben merüljön el a 4K-képek világába, meg kell vásárolnia egy megfelelő monitort. Ügyeljen a specifikációra. Ha a standard képernyők támogatják a Full HD felbontást 1920 × 1080, akkor a mi dédelgetett monitorunk büszke címkét visel UHD 3840 × 2160.

4k felbontású

Képernyőfelbontás a méretei tekintetében

A Windows asztali környezet kezd szenvedni, ha a sűrűsége pixel per inch (PPI) jön a 200. 30 „monitor felbontása 4K-144 sűrűsége a PPI, és képernyők szerényebb 24” az azonos felbontású már 184 PPI.

Ilyen nagy sűrűségű lehet, hogy az asztalon és weboldalakon megjelenő ikonok némileg furcsaak, mintha nem lennének fókuszban.

Vannak méretezési problémák bizonyos játékok, mint például League of Legends és a World of Warcraft, amelyek kis méretűek az alapértelmezett felületen. Természetesen a játék beállításai lehetővé teszik a nagyításhoz, de ez viszont csökkenti a kép világosságát.

  6 legjobb alternatíva WhatsApp (+ szavazás)

A “két panel”

Egyes 4K-monitorok felbontást érnek el 3840 × 2160, két, 1920 × 2160 felbontású panel kombinálásával. Vagyis a monitor két vezérlőt tartalmaz, amelyek mindegyike felelős a mátrix felének. A számítógép két különböző logikai monitorként definiálja a képernyőt, és az AMD (Eyefinity) és az NVIDIA (Surround) meghajtók segítségével egy egészben egyesíti őket.

Ez azt jelenti, hogy jó szoftverre van szükségünk, amelyet egy vagy másik igényre optimalizálunk. Mi a baj ezzel?

Például, ha úgy tetszik, ha a játék jelenik meg a képernyőn az egyik felét, vagy a kép természetellenesen megnyúlt vagy beszűkült hibák miatt driver? Ahhoz, hogy megtalálja az igazságot ezen egyedi árnyalatok az egyes monitor nem valószínű, hogy a közkatonák tanácsadók üzletek, meg kell, hogy megismertessék az részletesebb áttekintést ad a tervezett vásárlás az interneten.

Képfrissítési sebesség

60 Hz, vagy a kép frissítése másodpercenként 60 képkocka, az arany szabvány az elmúlt években. Csak a nagy teljesítményű chipek a kijelzőn belül képesek ilyen nagy mennyiségű adat kezelésére. Ennek megfelelően az árak felesleges emelkedésének elkerülése érdekében egyes gyártók mikrokontrollereket telepítenek termelésükben, és csak 30 Hz frekvenciát biztosítanak.

Még a rendszeregység szupererőteljes kitöltésével még mindig nem láthatja a 30 FPS-ot, mert maga a monitor frissíti a képet csak másodpercenként 30-szor. Igromany itt nagyban megbotlódhat.

Tekintettel a fentiekre, javasoljuk, hogy vásároljon Samsung U28D590D egy 700 dolláros külföldi árért. Remélem, hogy az anyag közzététele után a cég nem fogja elfelejteni, hogy a reklámok egyik példányát adja nekem.

Talán több sikeres lehetőséget tudsz?

Videokártya

Már töltöttél sok pénzt? Virágok! A 4K-monitor csak grafikus kártyákkal barátságos csúcsminőségű, azaz nem a legjobb. Még az AMD Radeon 295X2 is csak 22 FPS-ot adott meg nagyon magas beállításokban a Crysis 3 játékban, a Battlefield 4-ben ez a szám elérte a 37 FPS-ot.

  Hogyan lehet váltani egy személyes Facebook profilról egy profi oldalra?

A 4K képen 8,3 millió képpont feldolgozásán túl a grafikus kártyán elegendő videomemória kell a fedélzeten. Például egy csomó kettő Nvidia 780 GTX Ti csak elfojtott ugyanabban a Crysis 3-ban, és csak 3 FPS-ot adott ki. Az ilyen alacsony eredmény a video RAM hiányának köszönhető.

Így ideális esetben a rendszernek nemcsak két erőteljesnek kell lennie GPU-t, de mindegyikhez 4 GB videomemóriát is tartalmaz. A Radeon 295X2 8 GB videomemóriát és kettőt hordoz Nvidia 780 GTX Ti SLI módban – mindössze 6 GB. Ebben rejlik a GTX 780 hibája a Crysis 3-ban.

Titan Z

Amellett, hogy az említett Radeon 295X2, egy csomó kettő Nvidia GTX Titan (nem tévesztendő össze a 780 GTX Ti). AMD döntése megüt a zsebében 1500 $, két Titan húzta $ 2 000. Ha nem kizárólag pénzügyi, akkor feltétlenül nézd meg az új videót Monster Nvidia Titan Z 12 GB RAM-mal a fedélzeten 3000 dollárért.

összetett

Ha még nem sikerült megijesztenem, akkor pihenhet. Ez egy csekély probléma: csatlakoztassa a monitort a videokártyához.

A szokásos modern kijelzők a HDMI kártyán keresztül csatlakoznak a videokártyához. A legtöbb HDMI-kapcsolat nem támogatja a 4K-ot. Húzza ezt az állásfoglalást a HDMI 1.4 állami és akkor is csak a legnagyobb számú FPS – 30. Get áhított 60Hz 4K-monitor elvileg HDMI 2.0, de ez banális nem rendelkezik a megfelelő videokártya.

Így az ismerős és ismerős HDMI elfelejthető. Menj a DVI-re. Ez a szabvány 17 Hz-es képet képes nyújtani 3840 × 2400 felbontással (kettős kapcsolat 33 Hz módban, de a legtöbb monitor nem támogatja ezt a kapcsolatot).

Mi a megoldás? DisplayPort! Csak ez az interfész képes 60 Hz-et nyomni az UHD-n, és megfelelő támogatást nyújt a videokártyákból. De itt is van egy kapocs. Abby, amelyiken a DisplayPort is nem működik, szüksége van az 1.2 verziójára. Régebbi verziók csak “2560 × 1600” támogatást nyújtanak. A csipke ára körülbelül 20 dollár.

  12 legjobb iOS-alkalmazás a futballszurkolók számára

DisplayPort

A nem megfelelően kiválasztott kábelek tárgyakhoz és furcsa képviselkedéshez vezethetnek. A villogás, az illogikus színváltozás és a kép torzítása okozhat, hogy aggódsz a drága monitorod miatt, de a rossz kábel nem okozhat kárt.

következtetés

Kinek van szüksége erre a pénzért?

Az ár kérdése természetesen relatív. Másfél évvel ezelőtt egy 4K-monitor költsége elérte a több tízezer dollárt. Egy ilyen halom pénz nem volt kész arra, hogy kiállítsa a leginkább elkeseredett rajongókat.

A 4K-megoldások már ma is hasznosak lehetnek a tervezők, a tervezők és a játékosok számára. Több monitoron dolgoztak ugyanabban az időben, most 34 “és 39” -os átmérőjű átmérő helyettesítheti ezt a “szemetet”. A lenyűgöző munkaterület, a lenyűgöző részletekkel együtt, igazi örömöt nyújt azoknak, akik megengedhetik maguknak.

Túl korai az emberek számára, hogy új technológiákba szaladjanak. És ez nem csak a pénzről szól. A meglévő műszaki kompatibilitási problémák pontos tuningt igényelnek, ami szinte mindig nem vonzza a tömegeket.

Találkoztál 4K-t a számítógépen? Megéri?