A beépített alkalmazások eltávolítása a Windows 10 rendszerben

Az operációs rendszer minden egyes kiadása a Microsofttól egész előre telepített szoftverrel egészül ki, amely a fejlesztők gondolatának megfelelően lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy azonnal elkezdhessenek dolgozni. Azonban valójában nagyon kevesen használják ezeket a programokat a rendeltetésükre, és általában csak helyet foglalnak a lemezen. A Windows 10-ben az úgynevezett univerzális alkalmazások hozzáadódtak a hagyományos segédprogramokhoz: Naptár, Mail, Hírek, Térképek, Kamera és mások.

Néhány ilyen alkalmazás könnyen eltávolítható közvetlenül a Start menüből. Ehhez kattintson a “Start” gombra, keresse meg a szükségtelen univerzális alkalmazás lapját, kattintson rá jobb gombbal, és válassza a “Törlés” lehetőséget.

Windows 10 alkalmazások

De így csak bõvíthetsz korlátozott számú programot. A többiek törléséhez egy kicsit piszkálni kell a parancssorral. Itt egy lépésről lépésre bemutató útmutató, amely segít eltávolítani a Windows 10 programokat, például a 3D Builder, a Camera, a Groove Music, a Photos and others programokat.

Figyelem!
A Windows 10 beépített programjainak eltávolítása potenciálisan veszélyes művelet. A szerkesztõi és a szerzõ nem felelõs a lehetséges következményekért. Mindkét esetben ne feledkezzen meg egy helyreállítási pont létrehozásáról és fontos adatok előzetes mentéséről.

1. Kattintson a keresési ikonra a tálcán, és írja be a PowerShell parancsot.

2. A keresési eredmények között válassza a Windows PowerShell vonalat (a klasszikus alkalmazást), kattintson rá a jobb egérgombbal, majd a helyi menüben kattintson a “Futtatás rendszergazdaként” parancsra.

Windows 10 powerhell

3. Egy villogó parancssori kurzort tartalmazó ablak fog megjelenni. A Windows 10 univerzális program eltávolításához külön parancsot kell másolni és beilleszteni, majd nyomja meg az “Enter” billentyűt.

A Windows 10 eltávolítja az alapértelmezett alkalmazásokat

3D Builder

Get-AppxPackage * 3d * | Távolítsuk-AppxPackage

fényképezőgép

Get-AppxPackage * kamera * | Távolítsuk-AppxPackage

Levelezés és naptár

Get-AppxPackage * kommunikáció * | Távolítsuk-AppxPackage

Pénz, Sport, Hírek

Get-AppxPackage * bing * | Távolítsuk-AppxPackage

Groove Zene

Get-AppxPackage * zune * | Távolítsuk-AppxPackage

Telefonos társ

Get-AppxPackage * telefon * | Távolítsuk-AppxPackage

fotók

Get-AppxPackage * fotó * | Távolítsuk-AppxPackage

Pasziánsz Gyűjtemény

Get-AppxPackage * egyforma * | Távolítsuk-AppxPackage

Hangrögzítő

Get-AppxPackage * hangrögzítés * | Távolítsuk-AppxPackage

Xbox

Get-AppxPackage * x-box * | Távolítsuk-AppxPackage

Maps

Get-AppxPackage * térképek * | Távolítsuk-AppxPackage

Riasztás

Get-AppxPackage * riasztások * | Távolítsuk-AppxPackage

A távoli programok egyikét vissza tudja állítani a Windows Store alkalmazásbolt használatával. Bármilyen probléma esetén futtassa újra a PowerShell programot, és adja meg azt a parancsot, amely visszaadja az előre telepített segédprogramok teljes készletét.

Get-AppXPackage | Foreach {Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Regisztrálás "$ ($ _. InstallLocation) \ AppXManifest.xml"}

És hogyan érzel a Windows 10 új univerzális programjairól? Gondolod, hogy szemetet vagy használják?