Volumouse – a legkényelmesebb mód a hangerő beállítására a Windows rendszerben

Több mint 3 éve használom a “Volumouse” programot minden számítógépemen, és a hangerőt az egérgörgővel állítom össze, és megnyomom a bal oldali gombot. Egy másik módja a kényelmetlenségnek – sokkal kényelmesebb, mint a speciális multimédiás gombok használata a billentyűzeten, mert az egér mindig a kezében van, és a billentyűzeten vagy a gombokon lévő gombokon az alkalmazási felületeken “húzni” kell.

“Volumouse” egy kis program, amely lehetővé teszi, hogy kényelmesen és egyszerűen állítsa be a kötetet egy Windows számítógépen – csak az egérgörgő forgatásával. Annak ellenére, hogy a program kis mérete és a tárolt memória van, minden nagyon rugalmas.

Alapértelmezés szerint az interfész angol, de szükség esetén orosz, majd másolja a fájlt volumouse_lng.ini a telepített programban lévő mappában.

Lehetőség van 12 különböző szabály meghatározására, amelyek meghatározzák, hogyan és mikor használják az egér kereket a hangerő beállításához. Alapértelmezés szerint 2 szabály szerepel: amikor megnyomja az Alt gombot, és amikor megnyomja a bal egérgombot. A szabályok egyszerűen testre szabhatók.

A hangerő beállításához szükséges alapszabályok leírása

Minden szabály 4 alapterületet tartalmaz:

  1. “Használja a kereket, ha:” – a szabály működése. Például, ha a “Shift” gombot választja, akkor a szabály csak akkor működik, ha megnyomja a “Shift” gombot. A szabályt kikapcsolhatja a mezőben a “Letiltva” lehetőség kiválasztásával.
  2. “Komponens:” Megadja, hogy mely audio komponens (fejhallgató, hangszóró, mikrofon stb.) Szabályozza a szabályt. Az “általános rendszermennyiség” olyan összetevő, amely alapértelmezés szerint engedélyezve van, és amelyet leggyakrabban használnak.
  3. “Csatornák:” Alapértelmezés szerint a “Minden csatorna” opciót leggyakrabban használják. Ez azt jelenti, hogy mindkét csatorna hangereje (például bal és jobb) ugyanúgy változik. De ha külön kell beállítania a csatornákat, könnyedén elvégezheti. A teljes csatorna kikapcsolására / befogadására is lehetőség van.
  4. “Lépések:” – a lépcsők száma, amelyek szerint a hangerőt az egérgörgő egy mozgásához igazítják. Ie Ha növeli ezt az értéket, a hangerő gyorsabban fog igazodni. Ezt az értéket magamnak adtam – “3000”.

  A beépített alkalmazások eltávolítása a Windows 10 rendszerben

Ezenkívül további beállítások is elérhetők – kattintson a “Tovább …” gombra a megfelelő szabályhoz.

Speciális szabálybeállítások

“Szabály engedélyezése után” – megadhatja, miután az egérkerék hány fordulatot tartalmaz a szabály beillesztésére.
“Bal / Jobb Balance” – lehetővé teszi a bal és a jobb csatornák egyensúlyát. Ha például azt szeretné, hogy a bal csatorna mindig 50% -kal legyen csendesebb a jobb csatornánál, állítsa a megfelelő értéket “1.0” -ra, a bal oldalt pedig “0.5”

Képernyő jelző

A program lehetővé teszi a képernyőn megjelenő kijelzés megjelenítését a hangerő megváltoztatásakor. Minden szabályhoz beállíthatja a speciális beállításokat.

“Type:” Beállíthatja a kijelző függőleges, vízszintes kijelzőjét, vagy teljesen kikapcsolhatja.
“Méret:” A méretet képpontokban megadhatja
“Késleltetés:” Az ezredmásodpercek száma a hangerő beállítása után, amikor a kijelző megjelenik.
“Pozíció:” A kijelző vízszintes és függőleges helyzetét. Alapértelmezés szerint az egérmutató közelében jelenik meg.
“Átlátszóság:” Lehetővé teszi a kijelző átlátszóságának beállítását

Állítsa be az ablakok átlátszóságát és a képernyő fényerejét

Ennek a funkciónak a használatához hozzon létre egy új szabályt a “Window Transparency” vagy a “Screen Brightness” komponenssel. Ezt például úgy teheti meg, hogy ha jobb egérgombbal kattint az egér jobb egérgombbal, az ablak áttetsző felülete, amelynél a kurzor vagy a fényerő található, megváltozik a kerékkel.

Természetesen a legtöbb ilyen kifinomult funkciót a legtöbb nem igényli – de a “hangerő beállítása az egérrel” alapvető funkciója minden ember számára kényelmes.

A Vloumouse legújabb verziója mindig elérhető a fejlesztő webhelyén keresztül.

댓글 달기

이메일 주소는 공개되지 않습니다. 필수 필드는 *로 표시됩니다

위로 스크롤