Ekko af tanker og 7 andre tegn på, at du er en skizofren

Hvad er skizofreni?

Schizofreni er en kompleks psykisk sygdom med mange former. Dens hovedtræk er, at en persons opfattelse af virkelighed og hans personlighed ændres.

Hvor kommer skizofreni fra, ingen kan sige. Mest sandsynligt er hele genetikken skylden. Men det kan hjælpe med sygdom eller stress.

Desværre kommer mange mennesker simpelthen ikke til specialister. Dette er forbundet med frygt og myter om psykiatri, og med det faktum, at skizofreni ikke anser sig for at være syge. En person med en sådan lidelse er sikker på at han er sund. Eller de store sandheder er blevet åbenbaret for ham, eller at hans store mission i verden er vigtigere end hverdagens forfængelighed.

Med svage tegn på skizofreni modtager en person ikke psykiatrisk hjælp, og sygdommen udvikler sig gradvist og underordner sit liv.

Schizofreni er en af ​​de mest almindelige diagnoser inden for psykiatrien. Men ikke enhver psykiater kan forstå sine former. For en almindelig person er det vigtigste at mærke de farlige tegn og enten gå til lægen eller hjælpe patienten og overtale ham til at inspicere.

Hvordan starter skizofreni?

De første tegn på skizofreni er svære at bemærke. Ofte manifesterer man sig i 18-35 år. Men du kan altid blive syg.

Sommetider forekommer de første tegn på skizofreni i barndommen eller i ungdommen. Derefter afskrækkes adfærdens adfærd til en overgangsalder eller karaktertræk.

En person lukker, taler til folk lidt, går ikke i kontakt og mister interessen i, hvad der plejede at behage ham. Nogle gange er fysiske fornemmelser sløvet: patienten mærker ikke sult, glemmer at det er nødvendigt at vaske og ændre tøj. Der er uventede følelser: For eksempel kan en anmodning om at overføre salt forårsage irritation, aggression.

  Sådan repareres iTunes 9006-fejl

Det hele går godt med beskrivelsen af ​​en oprørsk teenager, et barn, der oplever stress eller en person svækket af sygdom.

Tegnene ovenfor er ikke en grund til diagnosen, men kun en advarsel om, at det er værd at tale med en nær person og muligvis til en psykolog for at overvinde stress og traumer.

Er det værd at trække en person til en psykiater om ethvert indfald eller fordi forholdet er forringet? Nej, det er det ikke. Forsøger at finde sygdommen, hvor den ikke er, endnu værre end selve sygdommen.

De vigtigste symptomer på skizofreni

Denne skizofreni har to typer symptomer: store og små. For at lave en diagnose har du brug for enten et stort symptom eller to små.

Store symptomer på skizofreni

  1. Ekko af tanker. Patienten mener, at andre kan styre sine tanker: læs dem, slet dem, eller tværtimod investere dem i hovedet. Det er ikke en sjov idé, som “Hvad ville der ske, hvis jeg havde læst mit sind”, men det var sikkert at det var.
  2. Indflydelse af indflydelse. Mennesket mener, at han er styret. Programmeret, hypnotiseret eller udsat for bjælker. Nogle gange synes en skizofren sådan af andre mennesker: alle er allerede blevet bedraget, den ene ser han sandheden.
  3. Voice hallucinationer. Patienten kan forstå, at stemmen i hans hoved kun lyder mærkeligt for ham, eller måske forstår han ikke det her og taler med den usynlige samtalepartner. En stemme kan simpelthen kommunikere og sige noget, eller måske give retninger.
  4. vrangforestillinger, hvor patienten oprigtigt tror. I reptilernes sammensværgelse, verdens frelse fra udenjordiske, krypterede budskaber af ukendte civilisationer og så videre.

  Hvorfor kan en computer ikke se et USB-flashdrev eller en ekstern harddisk, og hvad skal jeg gøre med det?

Små symptomer på skizofreni

  1. Vedholdende hallucinationer (ikke kun vokal). Ofte er disse illusioner, når hjernen fuldender virkeligheden. For eksempel ser det ud til patienten, at folk på gaderne vokser hover eller at tørklæde på stolen lever.
  2. Ufuldstændig tale. Patienten forklarer noget meget vigtigt for ham, men det er umuligt at forstå det. Mellem sætningerne er der ingen logisk forbindelse, men personen bemærker det ikke. Nogle gange bruger patienten ord, som han selv opfandt for at kalde dem fænomener der findes i hans hoved: “Fra huset til hjørnet nøjagtigt 340 trin. Og i går graver gabagerne en balkon! “
  3. Langsom reaktioner. Patienten reagerer ikke på andre, falder ind i en stupor, indtil den er helt ubevægelig. En person kan sidde og se på et tidspunkt.
  4. Negative symptomer. Negative de kaldes, fordi nogle færdigheder eller færdigheder går tabt. En person taber følelser, interesse for arbejde, har ringe kontakt med mennesker.

Disse tegn er en konkret undskyldning for at nå en læge og finde ud af, hvad der sker, og hvordan man vender tilbage til virkeligheden.

Hvad skal man gøre, hvis en person har tegn på skizofreni

Nogle former for skizofreni fører til eksacerbationer. Groft sagt er disse sygdomsperioder, når symptomerne er særligt alvorlige, og personen falder ud af virkeligheden.

Patienter forstår ikke, hvad de laver, de er i deres egen verden, så det er umuligt at forudsige deres adfærd. I værste tilfælde vækker en skizofren aggressivitet rettet mod sig selv eller andre mennesker.

Hvad skal jeg gøre? Ring læger. I mellemtiden går de, forsøger at etablere en tillidskontakt og roe personen.

Lad være med at bevise for patienten at han er forkert, at stemmerne i hovedet kun virker for ham, eller at han er skræmmende.

For det første vil han ikke tro. For det andet vil han skrive dig til fjender. Og du har brug for noget helt andet.

  Sådan tilberedes naturlige hjem sæbe: instruktion til begyndere

Bedre forsøge at forstå, hvad det synes for en person, og spille sammen. Hvis patienten mener, at verden er blevet fanget af reptiler, og er ivrig efter at redde planeten, fortælle dem, at du er agent for at bekæmpe aggressorerne, og nu vil du gøre ham til din kollega.

Nogle gange mister man ikke kontakten med virkeligheden, og der er symptomer. Det sværeste at overtale ham til at gennemgå en undersøgelse, men det er nødvendigt. Sådan gøres det desværre ingen vil sige. Hvis patienten nægter at gå til lægen, så prøv at invitere en læge til huset, kontakt private klinikker. Det vigtigste er at komme til behandlingen.

Moderne terapier er gode nok til at behandle skizofreni med succes.

댓글 달기

이메일 주소는 공개되지 않습니다. 필수 필드는 *로 표시됩니다

위로 스크롤