Hvorfor kan en computer ikke se et USB-flashdrev eller en ekstern harddisk, og hvad skal jeg gøre med det?

Hvorfor computeren ikke ser USB-enheden

Typisk er mistænkte i dette tilfælde forstyrrelser i softwaren, forkerte operativsystemindstillinger, forældede drivere, fejl i computerens USB-porte, adaptere eller drevene selv.

Afhængig af årsagerne opstår problemet i hvert tilfælde på forskellige måder. Det sker, at computeren slet ikke reagerer på flashdrevet eller harddisken. I andre situationer høres lyden af ​​tilslutning af en ny enhed, men drevikonet vises ikke i exploreren. Og nogle gange hænger computeren lige efter at du har kontaktet USB-enheden.

Hvad skal man gøre, hvis en Windows-computer ikke ser et USB-flashdrev eller en ekstern harddisk

Først skal du finde ud af, hvad problemet er med computeren, adapteren (hvis forbindelsen er gennem kablet) eller drevet. Prøv at forbinde USB-enheden via andre porte. Hvis det ikke hjælper, og du bruger kablet, skal du prøve at udskifte det med en ekstra en. I tilfælde af fejl skal du kontrollere om drevet åbnes på andre computere.

Hvis enheden arbejder på en anden pc, eller du ikke kan kontrollere den

Tilslut harddisken eller USB-flashdrevet til din computer og følg trinene i rækkefølge. Hvis den første ikke hjælper, skal du gå til den næste og så videre.

1. Brug Microsoft-værktøjet til at løse problemer med USB. For at gøre dette skal du downloade programmet fra firmaets officielle hjemmeside og køre det på computeren. Følg derefter vejledningen på skærmen, så værktøjet vil analysere systemet og forsøge at løse problemet automatisk. Tilslut igen drevet igen.

Hvad skal man gøre, hvis computeren ikke ser USB-flashdrevet: Brug Microsoft-værktøjet til at løse problemer med USB

2. Kontroller drevindstillingerne i menuen “Diskhåndtering”. Først åbner du et kommandopromptvindue (Windows + R-taster), og indtaster derefter det diskmgmt.msc og tryk på Enter. Læs omhyggeligt alle systemadvarsler, så du ikke formaterer drevet ved et uheld eller ændrer dataene der er optaget på det.

  Sådan lærer du programmering fra bunden

Hvis du ser en disk uden en volumenetiket i Disk Management-menuen, kan det være årsagen til problemet. Klik derefter på disken med den højre knap og tildel et brev til det med den relevante mulighed i kontekstmenuen.

Hvad skal man gøre, hvis computeren ikke ser USB-flashdrevet: Kontroller drevindstillingerne i menuen

Derefter genstarter computeren – den ønskede disk kan endelig vises i exploreren.

3. Kontrollér hardwareindstillingerne i “Enhedshåndtering”. For at åbne den skal du skrive kommandolinjen devmgmt.msc og tryk på Enter. Hvis i lederen ser du en brudt enhed (med et spørgsmålstegn eller udråbstegn), kan en opdatering hjælpe.

Højreklik på denne enhed og klik på “Slet”. I topmenuen skal du klikke på “Handling” → “Opdater hardwarekonfiguration”.

Hvad skal man gøre, hvis computeren ikke ser harddisken: Kontrollér hardwareindstillingerne i

4. Installer de seneste opdateringer til Windows. Uden dem – især til Windows XP – har operativsystemet muligvis ikke de nødvendige rettelser til at fungere med moderne USB-drev. Derudover vil det ikke være overflødigt at opdatere driverne.

Hvis en anden pc heller ikke ser drevet eller alle ovenstående tips ikke hjalp

I dette tilfælde er sandsynligvis problemet i selve drevet.

Hvis du har et flashdrev, ikke en harddisk, kan du bruge specialværktøjer til at reparere softwarefejl. Sådan software findes normalt på producentens hjemmeside. For eksempel er JetFlash Online Recovery-programmet til Transcend-drev. En USB Flash Drive Online Recovery – til flashdrev mærke ADATA. Men bemærk at disse værktøjer i sletningsprocessen sletter alle data fra flashdrevet.

Hvis ingen af ​​ovenstående ikke hjalp, er der sandsynligvis en fejl i harddiskens eller flashdrevets fysiske fejl. Så er det bedre at vise enheden til en specialist eller returnere den til butikken under garanti.

Hvad skal man gøre, hvis Mac’en ikke ser et USB-flashdrev eller en ekstern harddisk

På Apple-computere er testproceduren noget anderledes, men den fortsætter omtrent med samme algoritme. Vi antager, at du allerede har forsøgt at genstarte computeren, afbryde og tilslutte USB-flashdrevet, og også sørget for pålideligheden af ​​forbindelsen. Hvis dette ikke hjælper, skal du gøre følgende:

  30 bedste detektiver, der får dig til at bryde dit hoved

1. Kontroller drevet i “Diskværktøj”. Åbn det indbyggede værktøj til at arbejde med diske (“Programmer” → “Hjælpeprogrammer” → “Diskværktøj”) og kontroller, om problemstokken vises der. Hvis drevet stadig er synligt, skal du prøve at omformatere det ved at trykke på “Slet” knappen og genoprette forbindelsen. Husk at alle data fra flashdrevet vil blive slettet uigenkaldeligt.

Hvad skal man gøre, hvis Mac'en ikke ser USB-flashdrevet: Kontroller drevet i

2. Kontrollér drevet i “System Information”. Et særligt diagnostisk program til Mac indeholder detaljerede oplysninger om alle software- og hardwarekomponenter på computeren, herunder USB-enheder. Åbn Apple-menuen, og hold derefter tasten Option nede, klik på “Systemoplysninger” og gå til USB-sektionen i den menu, der vises.

Hvad skal man gøre, hvis Mac'en ikke ser USB-flashdrevet: Kontroller drevet i

Hvis flashdrevet er der, ligger problemet i softwaren, og du kan forsøge at gendanne disken med henvisning til producentens anbefalinger. Hvis der ikke er oplysninger om flashdrevet, er det en fysisk fejl, og du bør kontakte butikken eller servicecenteret, hvis reparationen giver mening.

댓글 달기

이메일 주소는 공개되지 않습니다. 필수 필드는 *로 표시됩니다

위로 스크롤