Hvad truer de flade fødder og hvad de skal gøre med det

Hvad er platypodia og hvor kommer det fra?

Fladdannelse er fodens deformation. I en sund person udgør knogler to buer: langsgående og tværgående. De ligner en bue midt i foden. En sådan bue tjener som støddæmper, hjælper med at fordele belastningen, når den går.

Ved en syg person rører foden på gulvet, når han går. Knogler og ledd lider under dette.

Alle unge børn har en del flade fødder. Det er ikke forbundet med afvigelser, men manifesterer sig, fordi barnet stadig vokser og danner. Derfor, indtil 5-6 år gammel, er diagnosen “flade fødder” ikke lavet.

Fodbue består af knogler, ledbånd og muskler. Når ledbånd og muskler ikke kan fungere ordentligt, støtter de ikke knoglerne i den rigtige stilling, flade fødder udvikler sig. Ofte begynder flade fødder at danne sig i barndommen og ungdommen og blive stærkere med tiden.

Hovedårsagerne til flatfoot:

 1. Benene har ikke tilstrækkelig arbejdsbyrde. Hvis du ikke går, må du ikke løbe, træne ikke og normalt sidde hele tiden, så musklerne ikke virker, svækker og vil ikke kunne udføre de grundlæggende funktioner.
 2. Belastningen på benene er for høj. Det sker på grund af overskydende vægt, eller hvis du skal stå meget uden at flytte. Dette omfatter ubehagelige sko og høje hæle: du kan ikke altid holde din fod i en ubehagelig stilling.
 3. Skader og sygdomme. Disse er brud, lammelse, rickets i barndommen.

Men nogle gange flade fødder – dette er en genetisk hilsen fra forældre, når fodens normale bue ikke er dannet på grund af arvelighed.

Hvad forårsager flade fødder

Hvis graden af ​​flade fod er lille, så forårsager det ingen ulejlighed. Men hvis foden er stærkt deformeret, er der ubehagelige konsekvenser: ben bliver hurtigt trætte og svulmer, begynder at gøre ondt.

  30 bedste detektiver, der får dig til at bryde dit hoved

Som nævnt ovenfor er fodens buer nødvendige for at forske og fordele lasten, når den går og i opretstående stilling. Når foden ikke gør dette, falder belastningen på de andre led: knæ, hofte. De gør ondt, personens gang ændrer sig. Rygsøjlen lider også. Fladdannelse kan føre til alvorlige problemer op til broden af ​​intervertebrale diske.

Derfor er de ikke taget til hæren med flade fødder: store fysiske belastninger i løbet af tjenesten kan føre til rygskader.

Hvis den flade fod ikke behandles, bliver føddernes deformitet stærkere, hælens sporer fremstår, smertefulde knogler på tommelfingerne, lungerne.

Sådan registreres flade fødder

Fladning er langsgående og tværgående. Men i sin rene form er det sjældent. For at finde ud af, om du har problemer, skal du kigge på bøjningerne af fodbue.

For at gøre dette skal du foretage en elementær test. En sådan måling er betinget og omtrentlig, men det kræver ikke beregninger. Smør foden med et farvestof (for eksempel babyfinger maling, der let vaskes væk) eller med en fed fløde. Så stå med begge fødder på et ark papir (benene skal være i afstanden 10-15 cm fra hinanden) og analysere aftrykket.

Først tegner du en lige linje mellem de fremspringende dele af fodens indre kant. Find derefter midten af ​​denne linje og sænk vinkelret på fodens modsatte kant. Opdel den resulterende linje i tre lige store segmenter.

Normalt bør buenbue optage en tredjedel af linjen, højst halvdelen. Hvis trykket har overskredet disse værdier, er det tid til at gøre sig klar til en læge, der vil foretage mere præcis diagnostik, sende til radiografi og give anbefalinger.

  Sådan erstattes termisk pasta: En simpel instruktion, der forlænger en pc’s levetid

Hvordan man behandler flade fødder

Fuldstændig slippe af med flade fødder er næsten umulig, især hvis det blev bemærket sent: deformationen påvirker knoglerne, og de kan ikke ændres så let. Men behandling begrænser sygdommen, forhindrer den i at udvikle sig. Hvad hjælper med flade fødder:

 1. Drift. Kirurgisk behandling er nødvendig i svære tilfælde.
 2. Medicin. De ordineres af en læge for at lindre smerter og spændinger.
 3. Fysioterapi. Retningen til kurset gives også af lægen.
 4. Massage. Stret dine fødder selv og glem ikke at tage en række terapeutisk massage flere gange om året.
 5. Særlige sko og indlægssåler. Ved et let eller et lys, en mild grad af en flatfoot hjælper de godt med at bremse sygdomsudviklingen. Men de kan ikke altid bruges til forebyggelse, for ikke at svække musklerne. I komplekse tilfælde fremstilles ortopædiske sko til ordre.
 6. Terapeutisk træning. Dette er en effektiv måde at korrigere flade fødder på, men du skal øve regelmæssigt.

Øvelser til behandling og forebyggelse af flatfoot

Øvelserne til behandling og forebyggelse af flatfoot har et stort plus: de er sjove og de er ikke kedelige at udføre. Nogle er som en skole gymnastik træning.

 1. Gå på tæerne og på dine hæle på indersiden og ydersiden af ​​dine fødder.
 2. Gå med pressede tæer og med hævede fingre.
 3. Fjern dine sko og læg en lille stram kugle eller vandflaske i dine fødder.
 4. Pick up små genstande fra gulvet og tag dem med dine tæer.
 5. Stille stille, rul fra sokker til hæle.
 6. Sidder eller lyver, drej dine fødder i forskellige retninger.

En del af disse øvelser skal udføres i løbet af dagen. For eksempel sidder ved dit skrivebord, drej dine fødder eller på vej fra arbejde, gå på tæerne og på dine hæle.

  5 bedste sex udgør for kvindelig orgasme

Der er også sådanne øvelser, som skal være dedikeret 5 minutter efter arbejde.

 1. Sid på en stol, spred dine knæ og kom med fødderne. Klem benene på hinanden mod hinanden, og fjern hæle og tilslut dem. Forestil dig at du er en frø som klapper dine hæle.
 2. Slag foden fra tå til knæ med foden af ​​den anden fod.
 3. Crouch på dine tæer. Tag gymnastikstaven (rundt), stå på den og kneb.
 4. Sid på en stol, læg et papirserviet på gulvet. Saml hende med dine tæer, uden at tage dine fødder væk fra gulvet.
 5. Tegn med dine fødder: i det mindste med fingermaling, selv med blyanter.

Hvordan man undgår flatfoot

Kirurgen inspicerer jævnligt børnene, så gå ikke glip af de obligatoriske teknikker: lægen vil lægge mærke til, om der er noget galt med barnets udvikling.

Voksne bliver nødt til at følge deres ben selv. Dette er ikke så svært: doser belastningen på dine ben, opretholde en sund vægt og brug behagelige sko. Det korrekte fodtøj er stabilt og ret løs, for ikke at klemme dit ben. Den har en lille hæl (op til 3 cm), en høj og fast baggrund.

Og hvis du ikke kan uden smukke, men ubehagelige sko, skal du i det mindste ikke bære det fra morgen til aften og ofte gøre opvarmning til fødderne.

댓글 달기

이메일 주소는 공개되지 않습니다. 필수 필드는 *로 표시됩니다

Scroll to Top