Hvorfor læberne knækker og hvad man skal gøre ved det

I munden er der mange blodkar og nerveender, og huden er tynd, den har ingen talgkirtler og fed foder. Derfor er læberne så følsomme. Til nogle formål er det meget godt, men jævnt, indtil den ømme hud er revnet og læberne bliver til et ørkenlandskab.

Vi finder ud af, hvorfor dette sker.

Hvorfor læberne knækker

kold

Når gaden er meget kold, føler ubeskyttede læber det straks. Fartøjer i læberne kontraherer og ophører med at nære overfladen af ​​læberne. Og hvis du ikke forsvarer dig selv (dækker ikke din mund og ikke bruger speciel kosmetik), så påvirker frost fugtigheden i de øverste lag af læbernes hud. Den tynde hud, der har mistet en væske, bliver tør og skrøbelig.

hede

Varmen, selvom den ikke indsnævrer blodkarrene (tværtimod), men bidrager til den generelle udtørring af kroppen. Følelsen af ​​tørhed fremstår i tungen, i halsen og selvfølgelig på læberne. Mangel på fugt øger sårbarheden af ​​den delikate hud, dermed revnerne.

Vanen med at slikke læber

Zaeda i mundens hjørner ud af vane med at slikke læber

Når spyttet tørrer, mister læberne fugt og naturlig smøring, så de springer mere. Hvis du har en vane med at slikke eller bide dine læber, skal du se, hvornår det manifesterer sig mest. Som regel er det banale stress skyld i dette.

allergi

Har du bemærket, at du nogle gange spiser et produkt, men alt fra det brænder i munden? Måske er dette manifestationen af ​​syndromet for oral allergi, hvorfra læberne også kan forringes.

Farlig mad

Nogle fødevarer forårsager ikke allergier, men uden det forkæler udseendet. For eksempel fødevarer med en stor mængde af eddike (salater eller dåse) frugt, nogle med syreindhold (citrus, kiwifrugt), akutte krydderier, salte snacks og tørret til irritere huden, som straks dækket med et netværk af revner.

Dårlig kosmetik

Forfalsket eller simpelthen dårlig kvalitet kosmetik gjorde det selvfølgelig endnu ikke bedre.

Men nogle gange kan midlerne til beviste mærker forårsage, at læberne knækker. Desuden vises tørhed, selvom vi tager hygiejnisk læbestift, der er specielt lavet til at forhindre sådanne problemer. Så dette læbestift passer bare ikke til dig.

Sprækker på læberne skyldes dårlig sminke

Se nøje på, hvordan læberne føler sig efter læbestift. Er du nødt til at anvende produktet tre gange om dagen, ellers strammer huden fra tørhed? Køb en anden læbestift, der vil hjælpe dig. Måske tager det lang tid at søge.

Aggressiv peeling

Hvis du konstant bruger hårde skrubber eller endda læbebørster under vask, kan du beskadige den tynde hud og tjene grimme revner. Så pas på glathed.

infektion

Den mest almindelige infektion, som påvirker læberne, er herpes simplex-virus, den såkaldte forkølelse på læberne. Forværringer er uden problemer, medmindre en bakteriel infektion er knyttet.

I nogle tilfælde sprækker læberne især i hjørnerne på grund af svampeinfektion – candidiasisSår eller tørre læber . Dette er en fælles thrush, som udviklede sig i munden. Det sker ofte hos børn.

Det er nødvendigt at gå til lægen, hvis betændelsen er udtalt, hans læber røde og ømme, tørre læber ikke passerer af sig selv, eller hvis der er revner omkring et hvidt plak.

Når du har kureret infektionen, vil der være revner. Ud over hvad der er nøjagtigt at behandle i sådanne tilfælde, vil dermatologen fortælle, fordi behandlingen afhænger af det for dig for en infektion.

Hvor kommer vittigheder fra i mundens hjørner?

Sprækkene i læbernes hjørner, de såkaldte gulsot, er de mest forgæves, fordi de gør ondt meget, de tillader ikke dem at åbne deres mund og ikke passere i lang tid.

Hovedårsagerne til deres udseende er de samme som med læbernes sædvanlige tørhed, men der er yderligere faktorer.

 1. Kroniske sygdomme. For eksempel diabetes mellitus eller en hvilken som helst hudsygdom.
 2. Mangel på vitaminer A eller B2, muligvis – mangel på jern. Men dette er en tilstand, der kun opstår med en ubalanceret kost. Så gå til en sund kost og en fuld kost, så du ikke lider af hudproblemer. For at finde ud af om du har nok jern, giv den sædvanlige blodprøve.
 3. Fugtighed. Hvis læbernes hjørner altid er vådt fra spyt, kan den forkerte bid skyldes. Rådfør dig med en tandlæge. Sandsynligvis vil det vise sig at blive rettet.

Hvordan man helbreder lejede læber derhjemme

Når læberne allerede er slidt og bliver ru, skal du gøre en indsats for at få de ubehagelige symptomer væk.

For det første kan du ikke bide dine læber eller rive hårde hudflager, selvom du virkelig vil. Så vi kun beskadiger huden mere og forlænger skrælningen.

For det andet befugter du dine læber med specielle balm eller læbestifter. Det er bedre ikke at købe penge i krukker, for ikke at røre dem med dine fingre og ikke anvende et bundt af bakterier sammen med balsam på læberne.

Køb ikke penge i krukker for at forhindre bakterier i at komme i overbelastning

For det tredje, prøv naturlige og maksimalt enkle midler baseret på voks, petroleumsgelé. Jo flere urenheder i sammensætningen er, jo større er sandsynligheden for, at denne balsam ikke passer til dig.

Hvad mere at lægge på revnede læber

Hvis du er desperat i at finde i butikkerne, den samme læbepomade, som vil hjælpe, skal du bruge enkle midler.

Normal naturlig honning er en god fugtighedscreme. Påfør det bedre, før du går i seng, for ikke at bukke under for fristelsen og ikke slikke søde læber.

Hvis honning er allergisk, prøv kakao, kokosnød, mandel, havtorn, hundrosen, marigoldolie. De bevarer fugt, blødgør huden og hjælper revnerne til at helbrede hurtigere.

Hvad skal man gøre for at holde dine læber mod revner

Hovedforebyggelsen er enkel:

 1. Drikk så snart du føler tørhed i munden.
 2. Brug befugtere i rum.
 3. Beskyt læber fra solen med en creme med et UV-filter eller samme læbestift.
 4. Beskyt læberne mod frost med hygiejnisk fedtet læbestift eller petroleumsgeléChapped læber .
 5. Om vinteren og efteråret dækker du munden med et tørklæde fra sne, regn og vind.
 6. Brug kun kosmetik af høj kvalitet.
 7. Ikke genere med irriterende mad.
 8. Lær at være rolig og ikke være nervøs.