I hvilke skøjter vil du være komfortabel på isen

Vi vil ikke demontere dyre specialskøjter: Professionelle atleter behøver ikke rådgivning. Lad os fokusere på skøjteløb for fans:

 1. krøllet;
 2. fornøjelse;
 3. ishockey.

Hvordan man vælger skøjter

Hvordan man vælger skøjter
sportmaster.ru

Sådanne skøjter er designet til stunts og danse på is, men universelle modeller, i modsætning til specialiserede, er velegnede til almindelig amatørskøjteløb.

Egenskaber af sko

Støvler af skøjter er høje og tynde. De har en hæl og en snøring. Typisk behøver figur skøjter ikke et varmelegeme af skind eller pels, men de er ofte suppleret med polstring, med termoformning (materialet opvarmes og tilpasses de særlige fødder) eller anatomiske skumindlæg, der tilvejebringer en pasform til foden og pålidelig fiksering.

For dem, der vælger en indendørs skøjtebane, er tallersko uden varmeapparat ikke noget problem. Men hvis du skal køre udendørs i koldt vejr, kan dine ben fryse. At tælle på en varm sok og købe skøjter til størrelse er ikke længere det værd: skoene muliggør ikke den nødvendige fixering, og benet vil hænge ud. Det er bedre at give foretrukne glæde skøjter.

Støvler af skøjter skelnes af deres stivhed. De hårdeste modeller er designet til skøjteløb med hopper, da de er i stand til at beskytte skaterens ben mod skade ved landing.

For at kontrollere skoens stivhed skal du trykke på den øverste del af støvlen med fingrene. Hvis huden ikke låne sig selv og ikke mister form, er det hårde støvler. Hvis dårligere under tryk – blødt.

Lovers giver ikke mening at vælge meget stive sko. Sådanne modeller er dyrere, og for normal skiløb vil stivhed være mere af en hindring end en fordel: skating vil være ubehageligt.

Funktioner af bladet

Blades af skøjter har en lang, lige del. Det giver let glide på isen.

Hvordan man vælger skøjter: Blades af skøjter
mnopedia.org

Stabiliteten af ​​krøllede skøjter og bekvemmeligheden under glidning afhænger af krumningsradiusens radius, eller med andre ord graden af ​​dens bøjning. Jo større radius og tilsvarende bladets kontaktområde med is, desto stabile er skøjterne.

Hvordan man vælger skøjter: Krumningsradius af blad
Krumningsradius af blad

Den mindre krumningsradius af bladet giver bekvemmelighed ved drejning og rotation. Derfor, hvis du ikke skal spinde på is, er det bedre at vælge skøjter med større radius.

En anden funktion, som det altid er muligt at skelne figurer på, er de skarpe tænder i bladets forkant, der er designet til at udføre komplekse former og stop.

Tænderne på universelle skøjter er ikke nyttige for begyndere, men de forstyrrer ikke: de ligger over isniveau og klæber sig til overfladen i sjældne tilfælde.

Det er også værd at være opmærksom på bladets materiale. Ved produktion af dyrere modeller anvendes kulstofstål. Sådanne skøjter er nemmere, og knive er bedre rustfrie og forbliver skarpe længere.

Koldstål og legeret stål er tyngre og hurtigere rust. Sådanne skøjter kræver mere omhyggelig pleje.

  Sådan laver du blæksprutte, så kødet er ømt

Sådan måles figured skøjter

Sæt skøjterne helt op og lad dem gå som 2-3 minutter. Skoene skal ikke være stramme, ellers vil du bryde blodcirkulationen og benene hurtigt fryser. De bør ikke engang hænge ud: i sådanne skøjter, på trods af de stramme sokker, bliver benet dårligt fast, stabiliteten vil falde.

Hælen skal presses på bagsiden af ​​støvlet, bootleg – tæt ombrydes om benet. Hvis du under disse forhold er komfortabel med de valgte skøjter, så passer de til dig.

Hvem vil bruge skøjter

Universal skøjter er velegnede til normal skøjteløb, og for at udføre enkle figurer (hvis du er en nybegynder selvlært skater og ikke vil lave spring og komplekse rotationer).

Enkle modeller af skøjter er billigere end at gå. Derfor, hvis du vil ride på en varm indendørs skøjtebane og ikke ønsker at bruge penge, er de universelle skøjter din mulighed.

Nå, hvis du skal ride på gaden og ikke vil udføre lige simple figurer, er det bedre at overveje de walking modeller.

Hvordan man vælger en promenade skate

Boot Egenskaber

Støvler af fritidsskøjter (de kaldes også skøjter til fitness) er lavere og blødere end de krøllede, hvilket gør dem mere behagelige at køre. Derudover er skøjter suppleret med en indre opvarmet støvle. I nogle modeller kan den opnås og tørres, hvilket er ret praktisk.

Med hensyn til snøring er der også klassiske varianter med snørebånd og modeller med klip og velcro til hurtigere og mere bekvem slitage af skøjter.

Også blandt promenaderne er modeller med anatomiske indsatser lavet af syntetisk skummateriale. På grund af disse indsatser giver skøjter endnu mere komfort og fikser dit ben godt under ridning.

Funktioner af bladet

I modsætning til skøjteløb er bladet mere direkte med en større krumningsradius. På grund af dette er skøjterne mere stabile, men mindre manøvrerbare. Men for masseskøjter er manøvredygtighed ikke nødvendig.

Der er modeller med eller uden tænder. Nydeskøjterne har mindre tænder end de krøllede, og de er højere, så de ikke ved et uheld kan komme til isen.

Varm, blød og stabil skøjter, som også ofte har et lyst original design – ideel til masseskøjter.

Ligesom skøjteløb skal skøjteløb tæt låses på benet, men læg ikke pres på fingrene.

Hvordan man vælger hockey skøjter

Hockey skøjter er designet til at ride i en særlig teknik, der er nødvendig for spillet. Dette er mere end et normalt slip til masseskøjter. Derfor er det bedre at vælge sådanne skøjter til spillet.

Hockey skøjter består af tre dele: en støvle, en plastik kop, som bladet er fastgjort til, og selve bladet.

  Hvornår skal man drikke: før, under eller efter et måltid

Hvordan man vælger hockey skøjter
hockeyworld.com

Modeller til begyndere er som regel ikke sammenklappelige: et glas og et blad repræsenterer en enkelt helhed. Flere professionelle modeller giver dig mulighed for at ændre bladet, da det slides hurtigere ud end bagagen og glasset.

Boot Egenskaber

Sko af hockey skøjter er stivere og længere end gangen. På benet er hæklen fastgjort med snøring, også ret lang. På grund af dette gives en god fiksering under skiløb.

Inde, er hockey støvler suppleret med skum skum fyldning og en blød foring til komfort under skiløb.

Afhængig af klasse rokker (amatør, semi-professionelle og professionelle) skoene er suppleret med forskellige indsatser for at beskytte foden mod stød eller hockeystav og elementer til justering af skoen under foden.

Hvordan man vælger skøjter: Typer af hockey skøjter i forhold til skøjteløb

Vi vil analysere to typer skøjter: amatør (for begyndere) og semi-professionelle (til progressive hockeyspillere).

Amatørhockey skøjter

Støvler af amatørhockeyskøjter er ret bløde, de er behagelige at lære. Strømpen suppleres ofte med en plaståsehætte til beskyttelse af fingrene.

Foruden tåen er der i amatørskøjter ingen beskyttelse mod slag: de har en blød tunge og sidedele af billige syntetiske materialer.

Også i amatørniveau skøjter er der ingen ekstra muligheder for at tilpasse sko. Samtidig har de relativt lave omkostninger, hvilket gør dem til en attraktiv mulighed for begyndere.

Semi-professionelle hockey skøjter

Disse modeller er designet til folk, der ofte spiller hockey og ønsker at øge deres niveau.

Skøjter af denne klasse er bedre beskyttet: de har en hård tunge, som også beskytter foden mod stød og forhindrer pres fra snørebånd og forstærket side beskyttelse med forstærkningsribber.

Hvordan vælger vi skøjter: Semi-professionelle skøjter Graf Supra med termoforming
Semi-professionelle skøjter Graf Supra med termoformning. sportmaster.ru

Også i semiprofessional skøjter er der termoformede indvendige sko. Særligt skummateriale bliver mere plastisk, når det opvarmes og tilpasses til de anatomiske egenskaber i hockeyspillerens ben.

Nogle modeller har airbags med bytte. Når du trykker på knappen på bagagerummet, er luftbagen i hælen oppustet eller deflateret, så du kan finde den mest komfortable position.

Hvordan man vælger skøjter: Reebok skøjter med et luftkammer
Skates Reebok med et luftkammer. refinedguy.com

Sådanne skøjter er værd at købe, hvis du planlægger at udvikle dine spillefærdigheder og muligvis deltage i amatørkonkurrencer.

Funktioner af bladet

Blæser af hockey skøjter har en mindre krumningsradius end blader af figurer og walking. Så rører isen kun midtdelen, og tå og hæl er hævet over jorden. I sådanne skøjter er det hensigtsmæssigt ikke at glide, men som det skulle løbe langs isen.

Hvordan man vælger skøjter: Hockey skøjter Bauer Vapor X400
Hockey skøjter Bauer Vapor X400. sportmaster.ru

Blades af amatørhockeyskøjter er som regel lavet af legeret stål med tilsætning af chrom, nikkel og mangan for at give stivhed.

Når du vælger sådanne skøjter, skal du være opmærksom på bladernes kvalitet: De skal være glatte langs hele længden uden revner, bukser og andre skader.

Blades af semi-professionelle skøjter er lavet af kulstofstål. De adskiller sig i mængden af ​​kulstof, vægt, stivhed og højde.

  Hvad skal man gøre, hvis telefonen ikke tændes

Mængden af ​​kulstof i stålet påvirker bladets stivhed og evnen til at opretholde skærpningen i lang tid. Jo mere kulstof, jo stivere bladet. Men sammen med stivhed øges svagheden også, så en puck eller anden højderyg kan bryde knive med mere end 0,9% kulstof.

Bladets højde påvirker dens holdbarhed. Når skærpet skæres, er bladet reduceret, så højere modeller vil vare længere og opleve flere grinds.

Med hensyn til vægt kan den falde på grund af bladets højde eller specielle aluminiumindsatser. På den anden side kan sådanne indsatser reducere styrken og holdbarheden af ​​bladet.

Sådan måles hockey skøjter

Hockey skøjter matcher ikke størrelsen af ​​almindelige sko. Forskellige producenter har deres egen dimensionelle maske, som du kan bestemme, hvilke skøjter du vil måle.

Når du finder den rigtige størrelse og sæt dine sko på, skal du glide foden, så hælen er tæt presset mod ryggen.

Fingrene skal røre tåen, men hvil ikke på den, ellers vil det være ubehageligt, når man kører.

Køb ikke skøjter til større størrelse med en soktælling: støvlen vil ikke rette benet godt, og du bliver ubehagelig.

Hockey sko er ikke kun opdelt i størrelse, men også i skoens bredde. Så hvis skøjterne har kontaktet dig i længden, men ikke i volumen, skal du blot måle de andre.

I bredde er hockey skøjter opdelt i:

 • D eller R (regelmæssig) – standardbredden, som passer til de fleste hockeyspillere.
 • C eller N (smal) – en smalere boot, ca. 0,6 cm allerede standard.
 • E eller W (bred) – Skoen er ca. 0,6 cm bredere end den standard.

Bredden af ​​benene kan bestemmes hjemme eller i butikken – der skal være særlige linjer. Hvis der ikke er herskerne, kan du bare prøve skøjter og orientere dig selv efter dine følelser.

Så du tog dine skøjter op. Hvordan laver man dem så længe som muligt? Her er et par gyldne regler.

Hvordan pleje skøjter

 1. Efter hver skøjtning skal du tørre knivene med et tørt lap. Dette vil bidrage til at undgå korrosion.
 2. Bær skøjter med dæksler på knive, ellers kan de beskadige hinanden eller skære ting i en taske.
 3. Bær omslag, når du går i isskøjter på en hård overflade, ellers vil du hurtigt ødelægge skærens skarphed.
 4. Forsøg ikke at skarpe skøjter selv, giv dem kun til specialiserede værksteder.
 5. Glem ikke at tørre skøjterne. Tag indsåsækken (eller indvendige støvler, hvis det er en gåskøjte), fastgør skoene og læg dem på et sted med god ventilation.
 6. Må ikke tørre skøjter på batteriet: lædersko kan tabe form.

Det er alt sammen. Hvis du har råd om, hvordan du vælger skøjter eller hvordan man plejer dem, skriv kommentarer.

댓글 달기

이메일 주소는 공개되지 않습니다. 필수 필드는 *로 표시됩니다

위로 스크롤