Sådan laver du shortbread dej: 3 grundlæggende opskrifter

1. Hakkede korte wienerbrød

Dette er en mellemliggende valgmulighed mellem sand og blødt wienerbrød. Det er frugtbart, men holdbart, så det er egnet som grundlag for store tærter og kish.

I opskriften, før hver ingrediens og genstand, kan du tilføje ordet “koldt”, og dette bør ikke overses. Vandet skal være iset, olie – hårdt som en sten. Skåle, knive og endda brættet, som du vil arbejde med testen, er det en god idé at holde i fryseren. Det er bedre at skubbe skærebordet væk fra batteriet eller åbne vinduet.

Hemmeligheden bag en kort dej i olie. Det er takket være ham, at bagningen er sprød.

Alle disse bestræbelser, så olien ikke smelter. Fordi ellers vil det være et helt andet produkt.

Den klassiske måde

Ingredienserne

 • 200 g smør;
 • 300 g mel
 • en knivspids salt;
 • 50-100 ml vand.

forberedelse

Hæld det kolde smør i små terninger og sæt i en fryser i 15 minutter. På dette tidspunkt sigtes melet med salt, hæld det på et bord eller bord. Læg oliekuberne over, strø dem med mel og en kniv eller to hakke dejen generøst.

Hakkede shortcake

Det er vigtigt at berøre olien med dine hænder så lidt som muligt: ​​kroppens varme vil hurtigt smelte den, konsistensen bliver ikke, hvad den har brug for.

Når smør og dej kombineres og omdannes til små korn, tilføjes der gradvis vand, æltning af massen i en plastikklump. Fjern det i 15 minutter i fryseren. Rul derefter dejen, læg fyldningen, som denne, og send den til ovnen.

Doven måde

Tekniske fremskridt står ikke stille, hvorfor ikke bruge det i madlavning. De samme ingredienser og en fødevareprocessor med knivknive vil være nødvendige. Olien behøver ikke at blive skåret i små terninger: selve apparatet vil klare. Kast i en skål med smør, mel og visp. Det vigtigste er ikke at overdrive det, i sidste ende skal alle de samme korn udvise.

  Hvad truer de flade fødder og hvad de skal gøre med det

Tilsæt gradvis isvand indtil dejen begynder at samle sig i skålen. Yderligere anvisninger er de samme som i den klassiske opskrift.

Kort wienerbrød kan opbevares i fryseren i flere uger.

tilsætningsstoffer

Du kan trække sig tilbage fra den grundlæggende opskrift. Her er et par ideer:

 1. Sæt 50-100 g sukker i dejen til en sød pie.
 2. Udskift 30 g mel til en tilsvarende mængde kakao – du får en chokoladedej.
 3. Tilsæt op til et halvt glas fint hakkede nødder.
 4. Aromatiser blandingen med citrusfrugt eller vanilje.

2. Gentle kort wienerbrød

Denne opskrift giver en mere duktil dej, som er nem at rulle ud. Bagning fra det er mindre smuldrende. Forresten, i kulinariske tvister nægter nogle konditorer at kalde en sandhakket dej. De tror, ​​at kun ved hjælp af en sådan opskrift kan du få et klassisk grundlag for tærter og kurve.

Olien bør ikke være kold, men kølet. Hvad der skelner mellem en stat fra en anden, kan ikke forklares. Bare få varen ud af fryseren en time før madlavning.

Ingredienserne

 • 100 g olie;
 • 100 g sukker (bedre – pulveriseret sukker);
 • 250 g mel
 • 1 æg (eller 2 æggeblommer).

forberedelse

Komponenterne er bedre blandet med en kulinarisk spatel eller ske, og hænderne er kun forbundet i sidste fase, når du skal samle dejen i en skål. Smør smørret med sukker, tilsæt melet, derefter ægget.

Blød shortbread dej

Hvis der er en fødevareprocessor, delegere alle disse pligter til ham.

Du kan afkøle dejen og derefter skære den. Du kan først give den den rigtige form, og send den derefter til fryseren. Det er vigtigt, at det bliver koldt i ovnen.

3. Curd wienerbrød

Denne dej er mindre lunefuld i arbejde end dens modstykker uden cottageost og mindre kalorieindhold, da det fermenterede mælkeprodukt erstatter halvdelen af ​​smørret.

  Tabata: 4-minutters træning, der brænder fedt bedre end kører

Ingredienserne

 • 100 g hytteost;
 • 100 g smør;
 • 180 g mel
 • ½ tsk sodavand;
 • ½ tsk salt.

forberedelse

Cottage cheese gnides gennem en sigte, kold olie rist på et rivejern. Bland begge ingredienser med en gaffel, tilsæt mel, sodavand og salt. Hurtigt ælt dejen til glat, læg i en pose og læg i en time i køleskabet.

Hvad skal man gøre næste

Hvis menukagen ruller dejen til formens størrelse, punkter den flere gange med en gaffel, så den ikke svulmer, dækker med pergamentpapir og hæld lasten. Som vægtningsmiddel kan specielle varmebestandige perler eller bønner virke. Dette design bages i ca. 15 minutter ved en temperatur på 180 ° C. Derefter fjernes lasten, lægger tærtepåfyldningen ud og bringes i klar.

Det er bedre at vælge påfyldningen med korrektionen for sukkerindholdet i testen. Skarpt hakket er egnet til kish med påfyldning, tærter med kød og grøntsager. Dej med tilsætning af sukker vil være grundlaget for frugt og bær tærte.

Kurve er også bagt, kun tilberedningstiden skal reduceres i forhold til reduktionen i kagernes størrelse. Kager og andre små genstande skal bringes til ovnen med let blush, ellers bliver de for hårde.

Læs også:

 • Sådan laver du rigtig lækker blødebrød hjemme →
 • Universal gærdej →
 • 5 opskrifter af en gærfri dej på vand, mælk, kefir og sur creme →
 • Sådan tilberedes den perfekte dej til pizza: enkle opskrifter, herunder fra Jamie Oliver →

댓글 달기

이메일 주소는 공개되지 않습니다. 필수 필드는 *로 표시됩니다

위로 스크롤