Вселената на Марвел: всичко, което трябва да знаете преди освобождаването на “Войната на безкрайността”

Как са се появили героите на Марвел в неправилни ръце?

През 90-те години на XX век комиксовата индустрия минава през трудни времена. Компанията Марвел се обявява в несъстоятелност и, за да не потъне в забвение, продава правата за екрана въплъщение на героите си във филмови студия. X-Men, Fantastic Four и Deadpool отидоха на 20-ти век Fox, Spider-Man купи правата за Sony, Hulk беше избран от Universal Studios.

Преместете курсора на мишката върху кръговете, за да се запознаете с героите.

Студиата не губят време и правят снимки. През 98-ата се появи “Блейд”, събирайки добри пари. Истинската революция обаче е направена от студиото на 20-ти век Fox през 2000 г., освобождавайки “X-Men”. Картината получи добри отзиви и хареса както критиците, така и зрителите.

Следващият беше Сами Райми, който отстрани две части от “Spider-Man” с Тоби Магуайър. Но тогава студиото на Sony унищожи франчайз с ръцете на режисьора, освобождавайки третия филм за Питър Паркър. Картината се оказа продължителна, а историята – пренаситена с събития и герои. Но най-големият удар за всички фенове беше “Венем”, която беше много различна от каноничната му версия.

Беше полезно да се правят филми на комикси.

Studio Marvel действа като съпродуцент и не може напълно да контролира процеса на заснемане. Тогава компанията решава да инвестира в създаването на собствената си kirovoseselennoy.

Как започна създаването на Вселената на супергероите?

Въпреки факта, че Марвел е загубил Уолвърйн и Спайдър-Ман, тя все още имаше популярни герои: Iron Man, Thor, Captain America. Първоначално студиото планира да изгради франчайз около героя Тони Старк. Въпреки това, ръководителят на Marvel Studios Кевин Faig направи смело решение: предложи създаването на цялата вселена на супергерои, където Тор може да се срещнат с Хълк и Капитан Америка. Всички се съгласиха и започна да работи.

Всичко, което трябва да знаете за кино

През 2008 г. “Iron Man” излезе с Робърт Дауни, младши. Ролята на Тони Старк беше за него отлична възможност да се върне в света на голямото кино.

Много от тях обаче не споделят оптимизма на Робърт. Студиото имаше проблеми, преди да напише сценария. Никой от авторите не искаше да поеме работа. Директорът също беше трудно да се намери. Доброволецът беше Джон Фавро, зад който имаше няколко сериали и филма, а разпространението на снимката беше възприето от Paramount Pictures.

“Iron Man” направи истинско усещане. Робърт Дауни – младши излетя веднага на кариера. Феновете се промъкваха в кината. В допълнение към специални ефекти и харизматични герои, филмът има много препратки към комиксите, които затоплят сърцата на феновете. Но студиото напусна най-голямата изненада.

Когато Ник Фури се появи на сцената след кредитите, ръководителят на организацията Ш.И., нямаше ограничение за щастието на публиката. Фенове веднага започнаха да правят спекулации за това, какви герои могат да се появят в бъдещите филми.

Сцени след кредитирането се превръща в главен брояч на студио “Марвел”. Това не е нова техника, а се използва и в други ленти. Но Марвел е вложил смисъла в тях.

Всяка сцена дава възможност на феновете да направят фантазии какво ще се случи по-нататък и да провокират интерес към нови филми.

През 2009 г. Дисни купува Marvel и след филма “Thor 2: The Kingdom of Darkness” поема всички задължения за популяризиране на картините.

През 2012 г. наемането на “Avengers” (режисьорът на Joss Weedon) – кросоувър, в който студиото събра всички известни по това време герои. Това беше миг за Марвел, защото за такова събитие всички фенове на комиксите мечтаеха. Но най-важното е, че Танос е показан на сцената след кредитите. Оттогава освобождаването на филма “Война на безкрайността” е само въпрос на време.

Кевин Фейги получи почти неограничени финансови възможности и голям кредит за доверие. Филмите започват да се появяват по-често, а за много актьори участието в тези картини стана визитна картичка в света на богатството и славата.

Какво стана след това?

След издаването на студио “Отмъстители” Марвел нямаше да спре. През 2013 г. каналът ABC започва да показва серията, наречена “агенти Шх.И. Т.”, разказваща историята на агент Колсън и чудотворното му възкресение. Сериалът е свързан с кино “Марвел”, така че събитията, които се случват във филмите, са пряко повлияни върху парцела на телевизионното шоу.

Всичко, което трябва да знаете за кино
Стан Лий е автор на много герои и постоянния талисман на Marvel / factinate.com

След добро начало, “Агенти С. И. Т.” има и други серии: “Агент Картър”, “Джесика Джоунс”, “Daredevil” – мрачна история, тонът напомня на “Черният рицар” Кристофър Нолан.

По това време имаше втора фаза на филмовата зала, която завърши с двусмислен филм “Отмъстителите: възрастта на алтрона”.

Филмът събра 1,4 милиарда долара във филмово разпространение, но публиката не беше ентусиазирана.

Йос Веедон напусна поста директор, а следващият филм за “Отмъстителите” вече заснема братята Русо.

Третата фаза на филма беше открита от филма “Първият отмъстител: Конфронтация”, който раздели екипа на героите на две части. Картината беше запомнена от епична битка и няколко изненади.

  10 film kreativitást inspiráló

Във филмовата зала се появи нов герой Black Panther, който беше толкова популярен сред публиката, че веднага получи соло албум. Но най-важното е, че студиото Марвел успя да върне правата на Spider-Man. Това бяха трудни преговори, в които Sony имаше предимство: Кевин Фейги беше готов да донесе много пари в дома си.

Машината за производство на киномика беше разпръсната в най-голяма степен и се доближи до най-важния филм на франчайз.

Как изглеждат нещата в студиото сега?

“Black Panther” умира в театрите, спечелвайки 1,3 милиарда долара. Филмът спечели сърцата на критици и зрители. Но вниманието на всички фенове е насочено към основния филм от десетгодишната история на филмовата зала.

“War of Infinity” – мащабно събитие за Марвел. Всички известни герои ще се обединят, а линиите на историята ще се сближат в един момент.

Производителите обещават труден филм, в който всичко може да се случи. Феновете на Марвел следват интервюто на Кевин Фейги, гледат отблизо всеки кадър от ремаркетата и изграждат най-луди теории. Студиото се опитва внимателно да скрие детайлите на филма, давайки само малък намек. Пол Бетани, който изпълнява ролята на Vigen, каза, че сценарият е изпълнен с варови сцени, така че производителите се страхуват от изтичане. И не за нищо, защото феновете няма да спрат нищо.

Каква е “Войната на безкрайността” и кой е “Танос”?

На филмовата улица има основен сюжет, който прониква във всички филми. Става дума за камъните на безкрайността – мощни артефакти, създадени от космическите есенции и обвързани с различни аспекти на Вселената. Този, който ще ги събере всички, ще стане всемогъщ.

Всичко, което трябва да знаете за кино

Общо има шест камъка на безкрайността.

 • Камъкът на космоса (Tesseract) Позволява на собственика да контролира пространството и да пътува до всяка точка на Вселената. Във филма “Първият отмъстител” той се опитал да използва Червения череп, но камъкът го телепортирал в неизвестна посока. Тогава Тесеркт намерил Локи и използвал камък, за да отвори портала за читаури. След като отмъстителите победиха измамника, Тесеракт беше поставен в одита на Один. В момента камъкът отново е в Локи.
 • Камъкът на реалността (Етер) реализира всяко желание на собственика. С негова помощ тъмният елф Малекит щеше да спечели власт, но Тор го попречи. Той прекоси камъка към колектора – създание, събиращо необичайни артефакти.
 • Камък на разума дава на собственика възможността да чете умове и да контролира умовете на другите. В “Отмъстителите” той е бил в екипа на Локи, след което Алтрон го използва за създаването на Визиен.
 • Силата на камъка се появява в “Пазителите на галактиката” от прокурора Ронан. След като Петър Куил разгроми Ронан, той предаде камъка на Новия корпус.
 • Камъкът на времето (Очите на Агамото) ви позволява да управлявате времето. Сега е с д-р Странд. С негова помощ Магьосникът би могъл да преодолее Dormammu – мощно същество от друго измерение.
 • Камък на душата позволява на собственика да контролира душите на живи и мъртви хора. Този мощен артефакт е от особен интерес, защото никой не знае със сигурност къде е той.

Всички тези камъни имат мощни свойства и заедно те дават на собственика си наистина неограничена сила. Thanos унищожи вселената в комикси, като кликне върху пръст. Той ще направи същото нещо във филмите.

В едно скорошно интервю, братята Русо обменят интересна информация за Thanos. Той е роден на Титан – спътник на Сатурн. Неговите хора бяха на ръба на изчезването поради пренаселеност и недостиг на ресурси. Танос предлага да унищожи половината от населението, така че втората половина да може да живее. Разбира се, не му беше позволено да прави това и да го изгони от родината си.

Когато Танос разбрал за Камъните на Безкрайността, веднага се запътил към тях. След като ги притежава, един луд гигант може да контролира цялата вселена и да поддържа равновесие в нея.

Не може да се каже, че Танос е абсолютно зло. В жестокия му подход към решаването на проблемите има рационално зърно. Наскоро Марвел злодеи обичат да се въведе двусмислен: в “Spider-Man” е лешояд, в “Black Panther” – Killmonger, както и в “Войната на безкрайност” е Танос. Остава да се надяваме, че студиото ще запази тази традиция, защото филмът няма достатъчно противоречиви знаци.

В какъв ред да гледате филми?

Можете да изберете хронологичния ред и да започнете с “First Avenger” или да гледате филми според идеята на авторите. Препоръчваме второто: ще бъде по-интересно да търсите референции и великденски яйца във филмите. Ако не знаете нищо за Spider-Man и Hulk, вижте трилогията на Сами Рами и филма “The Incredible Hulk” от 2008 г. Събитията от серията Marvel не засягат главната история на филма, така че можете безопасно да ги пропуснете.

  Svemir Marvel: sve što trebate znati prije objavljivanja “Rata beskonačnosti”

Какво има в първата фаза на “Марвел”?

Iron Man

Как да гледате филми и телевизионни предавания Marvel, за да не пропуснете нищо важно

Тони Старк е пленен от терористичната организация “Десет пръстена”. Докато е в затвора, той създава костюм от Iron Man, който коренно променя живота му.

 • Тони взема Стан Лий за Хю Хефнър – създателят на Play Boy.
 • В сцената, където Старк премахва бронята, се вижда прототипът на щита “Капитан Америка”.
 • След кредитирането Тони Старк се среща с Ник Фури, който му разказва за инициативата “Отмъстители”.

Преглед в Google Play →
Гледайте в iTunes →

Невероятният Хълк

Как да гледате филми и телевизионни предавания Marvel, за да не пропуснете нищо важно

Брус Бенър се крие в Бразилия от американските войници и генерал Рос. Той се научи да контролира емоциите, но една досадна грешка помага на Хълк да се събуди.

 • Ерик Бану, който изигра Хълк във филма от 2003 г., бе заменен от Едуард Нортън в The Incredible Hulk.
 • Стан Лий пие сода, която получи капка кръв Хълк.
 • Тони Старк се появява на сцената след кредитите.

Преглед в Google Play →
Гледайте в iTunes →

Железен човек 2

Как да гледате филми и телевизионни предавания Marvel, за да не пропуснете нищо важно

Ник Фури се опитва да наеме Тони Старк, докато той се бие с Иван Ванко – коварен гений с енергийни камшици.

 • Този път Тони Старк завежда Стан Лий за Лари Кинг.
 • Бележникът на Хауърд Старк споменава Камъкът на безкрайността Тесаркт.
 • Терънс Хауърд, който е играл Роуд в първия филм, е заменен от Дон Чийдъл.
 • Mjolnir – прочутият чук на Тор – осветен в сцената след кредитирането.

Преглед в Google Play →
Гледайте в iTunes →

Thor

Как да гледате филми и телевизионни предавания Marvel, за да не пропуснете нищо важно

Самоувереният Торус е изпратен на Земята, за да спечели мъдрост, докато брат му Локи се занимава в Асгард.

 • Във филма има Клинт Бартън (Hawkeye), Тесеракт и Ръкавицата на безкрайността, истински фалшив.
 • Стан Лий играе стар човек, който се опитва да вдигне Mjolnir. Странно е, че той е недостоен за него.

Преглед в Google Play →
Гледайте в iTunes →

Първият отмъстител

Създаване на капитан Америка по време на Втората световна война. Главният враг на героя е Червеният череп, ръководител на нацистката организация Hydra.

 • Сюжетът на филма се върти около Тесаркт.
 • Стан Ли изгрява като генерал от САЩ.

Преглед в Google Play →
Гледайте в iTunes →

Марвел късометражен филм: “Консултант”

Marvel късометражен филм: “Смешен случай по пътя към чука на Тор”

Отмъстителите

Как да гледате филми и телевизионни предавания Marvel, за да не пропуснете нищо важно

Супергероите се събират, за да се противопоставят на Локи и на армията на хитадури.

 • Актьорите в ролята на Хълк отново се променят, този път поемат Марк Ръфало.
 • Стан Лий играе човек, който наистина е изненадан от появата на новодошлите в Ню Йорк.
 • В сцената след кредити се появява Thanos.

Преглед в Google Play →
Гледайте в iTunes →

Скрипт на “Марвел”: “Обект 47”

Какво ще кажете за втората фаза?

Железен човек 3

Как да гледате филми и телевизионни предавания Marvel, за да не пропуснете нищо важно

След събитията в Ню Йорк Тони Старк отлетя от барабаните и привлече вниманието на мандарина – злодей и ръководител на организацията “Десет пръстена”.

 • В стола на режисьора Джон Фавро е заменен от Шейн Блек.
 • Този път Стан Ли играе съдията за конкурса за красота.

Преглед в Google Play →
Гледайте в iTunes →

Марвел кратък: “Агент Картър”

Тор 2: Кралството на мрака

Как да гледате филми и телевизионни предавания Marvel, за да не пропуснете нищо важно

Тор защитава Асгард от Тъмните елфи и техния лидер Малекит.

 • Парцелът на филма се върти около Етер – Камъкът на Безкрайността.
 • Стан Лий играе един от пациентите в болницата, който пита д-р Селвиг да върне ботуша.

Преглед в Google Play →
Гледайте в iTunes →

Кратко: “Да живееш царя”

Първият отмъстител: друга война

Как да гледате филми и телевизионни предавания Marvel, за да не пропуснете нищо важно

Стив Роджърс (Капитан Америка), заедно с Черната вдовица, се сблъсква с мистериозния зимен войник, чиято личност феновете разсекретили преди премиерата.

 • В сцената, в която Стив Роджърс държи бележник със списък от важни събития, можете да видите препратките към Star Wars, Rocky и филма “Москва не вярва в сълзите”.
 • Стан Лий играе охрана, който откри загубата на костюма на Капитан Америка.
 • Агент Ситуел споменава Стивън Странд.

Преглед в Google Play →
Гледайте в iTunes →

Пазители на галактиката

Как да гледате филми и телевизионни предавания Marvel, за да не пропуснете нищо важно

Потопен от атмосферата на киното в 80-те години, в който шепа космически губещи се сблъскват с злото и организират танцови битки.

 • Стан Лий пътува до галактиката заедно с филмите “Марвел”. Този път той разговаря с момиче на планетата Ксандър.
 • Гласът на Groot беше представен от Вин Дизел, а самият той изрази фрази на различни езици.
 • В колекционерската стая има куче-телепат на име Cosmo, който събра екипа си от супергерои в комикси.

Преглед в Google Play →
Гледайте в iTunes →

Отмъстителите: Възрастта на Алтрона

Как да гледате филми и телевизионни предавания Marvel, за да не пропуснете нищо важно

Тони Старк и Брус Бенър създават “Алтрон”. Той бързо разбира какво е това и изгражда план за унищожаването на цялото човечество.

 • Малко пиян Стан Лий е зает с дръжката след партито.
 • Видението на Тората е позоваване на бъдещия филм “Thor: Ragnarok”.
 • В сцената след кредити, Thanos се появява с надменна усмивка.
 • Хю Джакман искаше да се появи в ролята на Уолвърйн, но правата върху героя по това време бяха в студиото на 20-ти век Фокс.

  A legjobb XXI. Század legjobb horrorfilmjei

Преглед в Google Play →
Гледайте в iTunes →

Мъртвото човече

Как да гледате филми и телевизионни предавания Marvel, за да не пропуснете нищо важно

Ханк Пим, който е измислил костюма “Ант-Ман”, го предава на своя наследник Скот Ланг.

 • Стан Лий е барман.
 • Скот Lang предлага да се обадя Отмъстителите, че те да могат всички са разбрали какво Ханк Пим казва: “. Те трябва да бъдат много зает, хвърляйки друг град от небето” Това е препратка към “Ерата на Алтрона”.

Преглед в Google Play →
Гледайте в iTunes →

Още kinokomiksov, искам да видя третата фаза!

Първият отмъстител: Конфронтация

Как да гледате филми и телевизионни предавания Marvel, за да не пропуснете нищо важно

Железният човек и капитан Америка не се съгласиха и уредиха разглобяване на летището.

 • Филмът се нарича “Първият отмъстител”, който сочи соловия албум на Капитан Америка. Има обаче толкова много знаци в картината, че можем да го считаме за нова част от “Отмъстителите”.
 • Стан Лий играе куриер FedEx и извиква Iron Man Tony Kark.

Преглед в Google Play →
Гледайте в iTunes →

Доктор Странно

Как да гледате филми и телевизионни предавания Marvel, за да не пропуснете нещо важно Как да гледате филми и телевизионни предавания Marvel, за да не пропуснете нещо важно

Бенедикт Кумбербат играе хитър, но дяволски опитен хирург, който, за да се възстанови от инцидента, се обърна към магьосниците за помощ.

 • Стан Лий се появява в ролята на пътнически автобус, четейки книгата “Вратите на възприятията” Алдос Хъксли.
 • Сценарият за филма е написан от Джордж Мартин, автор на цикъла на романите “Песента на лед и огън”. Но Мартин изложи твърде много условия и студиото отказа.

Преглед в Google Play →
Гледайте в iTunes →

Пазители на галактиката 2

Как да гледате филми и телевизионни предавания Marvel, за да не пропуснете нищо важно

Петър Куил разкрива тайната на произхода си и решава нестандартни проблеми с баща си.

 • В сцена след кредити се появява Адам Уорлок – един от най-силните герои на Марвел.
 • Стан Ли в космически костюм разказва за расата на наблюдателите на историята от миналото си.

Преглед в Google Play →
Гледайте в iTunes →

Spider-Man: Връщане вкъщи

Как да гледате филми и телевизионни предавания Marvel, за да не пропуснете нещо важно Как да гледате филми и телевизионни предавания Marvel, за да не пропуснете нещо важно

След събитията от “Конфронтация” Питър Паркър иска да докаже на Тони Старк своята прохлада. По щастлив случай в града, супервайката лешояд работи.

 • Основният злодей на филма печели от почистването на града за “Отмъстителите”.
 • Сцената след заглавията подсказва появата на Sinister Six във филмовата зала.
 • Стан Лий може да се види, когато Спайдър-Ман се бие по улиците на Ню Йорк.
 • Петър намира главата на Алтрон в склада на организацията за разследване на щетите.

Преглед в Google Play →
Гледайте в iTunes →

Тор: Рагнарок

Как да гледате филми и телевизионни предавания Marvel, за да не пропуснете нещо важно Как да гледате филми и телевизионни предавания Marvel, за да не пропуснете нещо важно

Тор се опитва да спре Рагнарок, докато Хълк се наслаждава на славата на гладиаторските битки.

 • В комикси Грандмайстор и колекционера са братя, но във филма за връзката им нищо не е известно.
 • В сцената след кредитите героите са изправени пред кораба на Танос.
 • Стан Лий играе фризьор, който разкъсва Тор.

Преглед в Google Play →
Гледайте в iTunes →

Черната пантера

Как да гледате филми и телевизионни предавания Marvel, за да не пропуснете нещо важно Как да гледате филми и телевизионни предавания Marvel, за да не пропуснете нещо важно

Т’Ххала става крал и се опитва да защити Уанда от последиците от грешките на баща си.

 • Сестрата на “Черната пантера” успя да излекува Баки Барнс, като го спаси от програмата на зимния войник.
 • Стан Лий се появява в казиното и се опитва да вземе чиповете за себе си.

Отмъстители: Войната на безкрайността

Героите от предишните филми се комбинират, за да защитят Вселената от Thanos, която лесно ще лежи върху раменете на всички герои, взети заедно, защото има камъните на безкрайността.

Какви са плановете на Марвел за бъдещето?

Всичко, което трябва да знаете за кино

Преди да приключи третата фаза, през 2018 г. ще видим филмите “Човекът-мравки и осите” и “Капитан Марвел” през 2019 г. Последната снимка на тази фаза ще бъде “Отмъстители 4”.

Кевин Фейги все още не разкрива всички карти: според него студиото е фокусирано върху най-близките филми. Списъкът на бъдещия министър-председател обаче категорично ще включва “Guardians of Galaxy 3”, продълженията на “Black Panther” и “Spider-Man”. Втората част от “Doctor Strange” все още не е обявена, но това е само въпрос на време.

Компанията купи “Disney 20th Century Fox” на Дисни и затова си върна правата за X-Men, Fantastic Four, Deadpool и други герои. Детайли не са разкрити, но, очевидно, ние чакаме глобални събития в света на kinomiksov.

Ние стоим на прага на друга повратна точка, а след 2019 г., когато ще бъде освободен последният филм за “Отмъстителите”, този филмов екран вече няма да бъде същият.

댓글 달기

이메일 주소는 공개되지 않습니다. 필수 필드는 *로 표시됩니다

위로 스크롤