Hvordan man lærer et barn at skrive essays

I lektionerne kan børn få besked om valg af emne, udarbejdelse af en plan, observation af sammensætningen og så videre. Men lærerne vil ikke sige noget om det vigtigste – hvordan man laver en tekst, der har en kunstnerisk værdi. Mange af de spontant udviklede teknikker til forbedring af sådanne færdigheder er fuldstændig ineffektive. For eksempel i en undersøgelseUndervisningssammensætning: Forskning om effektive praksis. det siges, at de korrektioner og notater, som læreren forlader i essayet mens man tjekker, ikke når deres mål, ignorerer eleverne oftest bare dem.

Dette betyder dog ikke, at forældre og lærere er magtesløse. Dannelsen af ​​skrivefærdigheder påvirkes af forskellige faktorer, idet du husker, hvad du kan hjælpe barnet med at finde sin kreative håndskrift.

1. Renter

Dette er nøglen til succes ikke kun i skriftlige værker, men på andre aktivitetsområder. Hvis en person er interesseret i hvad han gør, vil færdigheden komme i sig selv. Det drejer sig ikke om mercantil interesse, aktivitetsprocessen skal betragtes af en person som væsentlig og fascinerende.

Dette indebærer at uddanne barnet til et bestemt værdisystem, hvor kreativitet, selvudfoldelse, intellektuelt arbejde indtager de ledende stillinger.

Sammensætning er ikke bare en tankegang. Dette er resultatet af kreativ aktivitet.

Barnet skal bringes op før forfatterens kunst, store forfattere bør være for ham en model, som fortjener respekt. Og vigtigst af alt må han forstå, hvorfor de fortjener respekt. Det vil sige, han bør være opmærksom på litteraturens æstetiske værdi, sprogets skønhed.

For eksempel er det i undersøgelser angivetUndervisningssammensætning: Forskning om effektive praksis. , at det er vigtigt at vise den studerende, at en lang sætning lyder smukkere end nogle få korte. Det er nødvendigt at lære ham at kombinere sætninger for at fortælle, hvad det betyder at dette kan opnås. Det samme gælder for andre kunstneriske aspekter af sproget.

2. Respekt for litteratur

For dette skal barnet selvfølgelig læse. Men det betyder ikke, at det skal tvinges til at sluge hele skoleprogrammet – så ofte opnås kun det modsatte mål. Mange tror fejlagtigt, at jo mere en person læser, desto bedre vil han skrive. Det er ikke sådan. Selv fra synspunktet om at berige ordforrådet: For nye ord at komme ind i det aktive ordforråd, skal de bruges regelmæssigt. For at berige det aktive ordforråd er teknikken langt mere effektiv med tilvejebringelsen af ​​en liste over nye ord og opgaven med at bruge dem i sammensætningen.

Litteratur bør ikke læses “fordi de spurgte.” Skoleprogrammet er designet mere til det kvantitative forbrug af klassikernes værker og ikke for deres kvalitative undersøgelse.

For at en person skal have interesse og forståelse for et kunsts kunstneriske værdi, må han ikke føle sig trykket udefra.

Det ville være meget mere effektivt at tage en individuel tilgang: at finde ud af hvilken genre barnet kan lide og at fokusere i denne retning. Hvis han f.eks. Kan lide science fiction, og Pushkins lektioner finder sted i lektioner, som han ikke rigtig har en sjæl, ville det være mere hensigtsmæssigt at åbne den litterære verden for ham på grundlag af hans interesser. For eksempel tilbyder barnet klassikerne af science fiction som Gibson eller Lem, diskuterer de problemer, der er forbundet med disse bøger, så han kan udtrykke sig og diskutere interessante emner for ham.

3. Motivation til at reflektere

Det betyder ikke, at skoleplanen skal glemmes: den kan også vækkes af en vis interesse ved hjælp af undervisningsmetoder. I vores skole var alle meget glad for litteratur, fordi læreren altid lærte lektioner, der ikke henviste til lærebøger. Et arbejde, hun kunne give næsten kvart. Men det sorterede det ud, så alle var involveret i diskussionsprocessen. Hun udtrykte et synspunkt, der var i strid med kritiske “standarder” og provokerede os til en diskussion.

Så, “Tom Sawyer” måtte vi læse som en historie om en vandrende hooligan, og romanen “Anna Karenina” fortæller om en hysterisk pige, der havde brug for psykologisk hjælp. Hjemmearbejde var passende: “Tror du, Andrei Bolkonsky er en åndeligt kompleks person, og ikke en rystelse til det aristokratiske livs glæder? Læs så et sådant kapitel og prøv at finde mindst nogle beviser for dit synspunkt. Og læs ikke stykket om himlen: vi alle så himlen og ved, hvad det er. ” Hun talte skarpt og berettiget, slet ikke “i skolen”, men derfor ønskede vi at læse og tænke over det, vi læser. Forældrene selv kan arrangere sådan forberedelse til lektionerne.

Der er standard trin, når du skriver essays:

  • fremhæve et emne
  • udarbejdelse af en plan
  • skriver en introduktion med en præsentation af emnet;
  • skriver hovedparten af ​​sammensætningen;
  • konklusion med konklusioner.

Dette er en fuldstændig logisk struktur af arbejdet med enhver sammensætning, som rent faktisk afspejler en korrekt og konsekvent tænkning. Og hun skal undervises, men ikke fra den er det nødvendigt at starte. At tvinge barnet til at efterligne tørprøver, hæmmer sin kreative energi og tvinger ham til at spille efter andres regler, kan næppe vække interesse for det.

Det vil være mere effektivt, hvis han får fuld ytringsfrihed og mulighed for at udtrykke sig på emnet af interesse uden begrænsninger. Og i færd med at skrive essayet kan du rette det eller give råd om, hvordan du organiserer teksten bedre. Barnet vil lære strukturen, men vil gøre det på sin egen oplevelse.

4. Efterligning af den voksne

I undersøgelserForbedre Studerendes kreative skrivefærdigheder. Det hævdes, at en fuldstændig overvågning af skriveprocessen, der hjælper eleven i realtid, giver bedre resultater end den fælles metode – lad studenten være alene med papir og derefter foretage korrektioner til det færdige resultat.

Du vil lære et barn at tænke og tale som en voksen. Tro mig, han vil også lære det her.

Men for at dette skal ske, skal din tænkning hele tiden komme i kontakt med sin egen.

Ofte identificerer folk først sig på en eller anden måde, og først efter at de erhverver sine kvaliteter. Så, efter at have taget eksamen fra en kunstskole, mener en person: “Jeg er en talentfuld kunstner”. Og først efter mange års praksis begynder hans malerier at svare til titlen, som han skænkede sig i sin ungdom.

Hvert barn ønsker at være voksen. Og hvis du klarer at imponere på ham, at for at være et voksen middel til at kunne tænke uomtvisteligt og smukt at udtrykke dit tankegang, så vil han begynde at manifestere sin voksenalder i overensstemmelse hermed. For at dette skal ske, skal essaysne først skrives af dig sammen.

5. Løbende praksis

Generelt for at lære at udtrykke ens tanker sammenhængende er et punkt tilstrækkeligt. Hvis en person gør noget konstant, får han det bedre og bedre. Selv med fuldstændig tilbageholdenhed med at skrive, men med streng kontrol over udførelsen af ​​lektier og takket være konstant praksis, vil barnet kunne klare kompositionerne og få gode karakterer.

Men hvad er meningen og prisen på denne tilgang? De fleste mennesker, der havde en tre i kemi i skolen, sørgede helt sikkert aldrig en gang i deres liv for ikke at være barnlig sløvhed. Fordi denne kemi ikke ville være nyttig i hvert fald.

Skolevurdering er slet ikke en indikator for livssucces. I intet tilfælde inspirere barnet tværtimod, ellers vil han i fremtiden stræbe efter kunstig, skabt af andres mål og ikke finde deres egen kreative energi.