25 страхотни игри, които можете да играете на слаб компютър

Ако нямате пари за игрален компютър, това не означава, че не можете да се забавлявате с интересна игра. Разработчиците са произвели и продължават да произвеждат проекти за гладка работа, което е повече от достатъчно стар компютър. Така че хвърлете скучно “Headscarf” и слезте да изучите истинските скъпоценни камъни на индустрията на видеоигрите.

1. В пролома

В пролома
store.steampowered.com

Създателите на космическия симулатор FTL: Faster Than Light издават поетапна игра, която може да се опише като шахмат с kaizyu. В “В нарушение” трябва да защитите градовете от подземни чудовища.

Проектът е много вълнуващ, но далеч от прости: често трябва да жертвате нещо, за да живеете друг ден. И благодарение на произволно генерираните подобрения, интересните тестове и възможността за отключване на бойни роботи, играта скоро няма да ви притеснява скоро.

Купете на Steam →

2. Owlboy

Owlboy
store.steampowered.com

Колоритен платформинг пъзел, който е разработен за девет години. Проблемите в играта не могат да се нарекат прекалено трудни, но тяхното решение все още носи голямо удовлетворение. Въпреки това, основното предимство на Owlboy – незабравими и създадени с любов символи.

Купете на Steam →

3. Starbound

Starbound
store.steampowered.com

Двуизмерна игра за изследване на планетите, в която създавате свои собствени забавления. Можете да изградите сложни укрепления, да научите чужди раси, да търсите съкровища, да се биете със свирепи врагове или да съберете идеалния екип за вашия космически кораб.

Starbound има способността да играе за много различни състезания, самостоятелно или с приятел. В допълнение, за играта пуснати много модификации, които го правят още по-разнообразни.

Купете на Steam →

4. 80 дни

80 дни
store.steampowered.com

Приключение с внимателно изработен сценарий, в който трябва да пътувате по планетата за 80 дни. За проучвания се предлагат над 150 града с техните герои, тайни и парцели. Трябва непрекъснато да наблюдавате разходите за пари и предмети и да решите къде да отидете по-нататък, което не е толкова лесно, когато целият свят е в краката ви.

Купете на Steam →

5. Дяволски кинжали

Дяволските кинжали
store.steampowered.com

В “Дявола”, само вие и безкрайните орди от демони, които трябва да убиете преди края. Проектът е почит към класическите стрелци от първо лице, в които най-важното е да стреляте точно и да бягате бързо.

Купете на Steam →

6. Обвързването на Исак: Прераждането

Обвързването на Исаак: Възраждането
store.steampowered.com

Обвързването на Исак: Прераждането превръща една вече отлична игра в нещо наистина голямо, особено ако купувате допълнително съдържание. Подобно на първата част, Rebirth – един вид стрелец с произволно създадени места, в който се впускате в дълбините на богатата изба. В нея живеят най-тайните ви страхове, за които трябва да се биете с помощта на стотици странни предмети.

Можете да играете проекта в продължение на десетки часа, но все пак периодично да намерите нещо ново в него. Заедно с отключващите герои, изпитанията и способността да играете в коопера, това прави The Binding of Isaac: Прераждане на игра с една от най-високите стойности на преиграване.

  Топ 20 игри за Mac

Купете на Steam →

7. Подразбиране

Undertale
store.steampowered.com

На пръв поглед, напълно непривлекателен, Undertale е много грижовна игра, в която всяка битка може да бъде избегната, използвайки дара на красноречието. Това е важно, защото много герои просто не искат да убиват – те са твърде уникални.

Проектът е отчасти стрелец, периодично прекъсва невидимата четвърта стена между играча и това, което се случва на екрана и предизвиква много силни чувства.

Купете на Steam →

8. Гранични зони

Borderlands
store.steampowered.com

Стрелец с отворен свят, в който изваждате оръжие, за да получите още по-стръмни оръжия. Можете да направите това самостоятелно или с трима приятели.

Може би хуморът в Бордлендс е малко остарял, но атаката на шефа да избие ценни предмети от него все още може да предизвика адреналин.

Купете на Steam →

9. Shadowrun: Dragonfall

Скрийнсейвъри
store.steampowered.com

Идеална игра за тези, които искат да се измъкнат от атмосферата, напомняща за света на класическата RPG. Shadowrun: Dragonfall е като Fallout или Divinity: Първоначален грях, но в жанра на cyberpunk.

Проектът е атрактивни тактически възможности, които се отварят по време на поредните битки. Но най-интересното е, че е добре обмислен разказ.

Купете на Steam →

10. Селесте

Селесте
store.steampowered.com

Технически Celeste е хардкор платформинг. Тя е проектирана, като класически 8-битови игри, да предизвика разочарование в играчите си сложност. Но Celeste, за разлика от други представители на жанра, се грижи за потребителя. Трудностите в него са оправдани от заговора: героят иска да бъде излекуван от духовното заболяване, опасното изкачване до планината е необходимо само за възстановяване.

Когато играчът не успее, играта му помага да се изправи и да продължи пътуването. Но ако все още искате да изпробвате нервната си система за сила, Celeste има набор от незадължителни нива и елементи, които могат да бъдат изразходвани и предавани повече от една нощ.

Купете на Steam →

11. Flinthook

Flinthook
store.steampowered.com

Платформингът е за космически пират, който се опитва да открадне съкровища. Местоположенията, които се генерират случайно, най-вече преодолявате с прихващаща кука.

Flinthook може да изглежда като сладка и невинна игра. Но отблъскването от враговете и опасностите от околната среда, които се промъкват през объркващите нива, не е толкова лесно, колкото изглежда.

Купете на Steam →

12. Hearthstone

каменна плоча на огнище
playhearthstone.com

Hearthstone има много предимства и недостатъци, но за безплатна игра на карти, която се предлага на най-модерните и не много платформи, изненадващо е трудно да се постигне майсторство.

Играта има страхотна анимация, много тактически възможности и като бонус за феновете на Warcraft, много интересни герои. Дори няколко години след освобождаването, Blizzard продължава да добавя нови карти и режими към Hearthstone.

Изтегляне →

13. Най-мрачното тъмница

Най-тъмната тъмница
store.steampowered.com

Ако харесвате готически ужас и игри за ролеви игри, стъпка по стъпка, Darkest Dungeon е за вас. Вие контролирате група от авантюристи, които изследват пълните чудовища на пещерата.

  Just Dance Now – popularni plesni simulator

За да не се побъркат героите и да не умрат, трябва да контролирате тяхното разположение на духа. В допълнение, всеки знак може да придобие нови, както положителни, така и отрицателни характерни черти, които също влияят върху неговата ефективност.

Купете на Steam →

14. Долината на Стърдъу

Стълшева долина
store.steampowered.com

Проектът е вдъхновен от легендарната серия от японски симулатори на фермата на Harvest Moon. В долината Stardew, разработена от един човек, ще се занимавате със селското стопанство, риболова, минното дело и може би дори да се омъжите. Това е огромен проект, в който можете да играете безкрайно – толкова големи са възможностите в него.

Купете на Steam →

15. Spelunky

Spelunky
store.steampowered.com

Играта е за човек, който се промъква през пещерите, като се променя с всяко ново начало. Подземията са пълни не само със съкровища, но и със змии, капани и други опасности. Има дори божество, опитващо се да убие героя.

Главният герой може да се защитава срещу врагове с камшик и да прескочи препятствията, но той не е склонен да стигне докрай. Вие сте свободни само да опитате да забавите момента на смъртта колкото е възможно повече. Това е благодарение на тези опити, които с всеки нов пасаж ще се движите все по-далече.

Купете на Steam →

16. Hyper Light Drifter

Хипер лек тренажор
store.steampowered.com

Очарователно, сложно ролево действие, напомнящо за Легендата за Зелда. Играта има няколко зони с различни цветове, пълни със странни същества и тайни. Основният герой е трампър, който страда от мистериозно заболяване.

Механиката Hyper Light Drifter е проста и елегантна: един бутон е отговорен за дрънкач, а другият за атаката с меча. Убий чудовища, зареждаш огнестрелно оръжие. Битките са умерено сложни, поради което всяка победа носи удоволствие.

Купете на Steam →

17. Цивилизацията на Сид Майер V

Сид Майер's Civilization V
store.steampowered.com

Петата част от “Цивилизацията” е толкова добра, че много фенове на поредицата все още предпочитат нейната шеста. Можете да стартирате стратегията на стар компютър. Но бъдете подготвени за факта, че колкото повече расте вашата карта, толкова повече играта ще се забави.

Купете на Steam →

18. SUPERHOT

SUPERHOT
store.steampowered.com

Концепцията за SUPERHOT е проста: времето върви напред само когато се движиш. Тази идея позволи на разработчиците да създадат привидно минималистичен шутър, подобен на “Матрицата” и Макс Пейн, както и филмите на Джон Уо.

В играта има не само парцел, който може би е твърде сериозен, но и допълнителни тестове. Благодарение на тях можете да получите удоволствие от проекта от много дълго време.

Купете на Steam →

19. Запад от Лоатинг

На запад от отвращение
store.steampowered.com

Една комична игра на каубой, в която, на първо място, тя не привлича ролята си, а повсеместния хумор. Много места могат да бъдат предавани по няколко начина, всеки от които носи своя уникална шега. На запад от Лоатинг не можете да правите без английски, но това знание ще бъде възнаградено.

  Top 10 besplatnih iPhone igara

Купете на Steam →

20. Invisible, Inc.

Невидими, Inc.
store.steampowered.com

Ако повечето от тактическите игри стъпка по стъпка трябва да убият някого, тогава разработчиците на Invisible, Inc. отиде малко по-различен начин. Играта се фокусира върху кражбата, секретността и необходимостта от правилно инспектиране на местонахождението, преди да започнете да го претърсвате. Всичко е като в класиците като Командоси, само вместо войници – голяма кибер-война.

Купете на Steam →

21. NEO Scavenger

NEO Scavenger
store.steampowered.com

NEO Scavenger – игра за оцеляване, в която пътувате през пост-апокалиптичен Мичиган и се опитайте да не попаднат в мускулите на мутантите. Проектът има проста графика, но сложни системи за инвентаризация и създаване на елементи: Вие ще носите значителна част от вещите във вашите ръце. Битките в играта са дадени в текста, но все пак предизвикват напрежение.

Купете на Steam →

22. Gunpoint

мушка
store.steampowered.com

Основната цел в Gunpoint е да крадат данни, опитвайки се да не се разкриват. Героят може да преконфигурира електрониката на сградите и така да контролира от разстояние вратите, осветлението и алармите, като ги използва срещу врага.

Понякога ще се почувствате като най-якият стратег и понякога ще бъдете озадачени от начина, по който можете да получите такъв идиотски план в главата си.

Купете на Steam →

23. Обхождане

кроул
store.steampowered.com

Един зловещ, но очарователен проект за игра в една стая, в който чудовищата трябва да се редуват, за да победят един човек. Ако ударихте последния удар, вие сами станете жертва.

При обхождането можете да изберете и помпате чудовища. Можете, например, да играете свободно за скелет или кална утайка. Ако не сте имали време да бъдете мъж, тогава ще получите точки на гняв, които можете да похарчите за укрепване на вашия характер.

Купете на Steam →

24. Легендата за героите: Пътеки в небето

Легендата за героите: Пътеки в небето
store.steampowered.com

Ако търсите мащабна японска игра за ролеви игри, която ще се изтегли добре и за дълго време, тогава Legend of Heroes: Trails in the Sky е една от най-добрите опции. Всеки герой тук е уникален и интересен, а околния свят възнаграждава най-предпазливите. Благодарение на този проект носи голямо удоволствие.

Пътеки в небето – първата игра в обширна серия, почти всяка част от които е на разположение на компютър.

Купете на Steam →

25. Terraria

терариуми
store.steampowered.com

Minecraft спира, но желанието за изграждане, унищожаване и изследване е неустоимо? Опитайте Terraria – двумерен клон на популярната игра от Mojang, който не е лишен от индивидуалност.

Можете да изследвате дълбоки пещери, да се борите с врагове и да изграждате цели градове. Това е само малка част от възможностите на играта, чието действие се разгръща в произволно създаден колоритен свят.

Купете на Steam →

댓글 달기

이메일 주소는 공개되지 않습니다. 필수 필드는 *로 표시됩니다

Scroll to Top