Mitä luettava: 10 mielenkiintoista kirjoja, jotka perustuvat todellisiin tapahtumiin

1. “Billy Milliganin salaperäinen tarina”, Daniel Kies

Billy Milligan on Yhdysvaltain historian ensimmäinen henkilö, joka ei ole syyllistynyt rikoksiin dissosiatiivisen identiteetin häiriön vuoksi: siinä asui 24 henkilöä. Daniel Kizin kirja on dokumentaarinen romaani, joka loi Milliganin tarinan uskollisesti. Jos sinut kiehtovat henkisesti sairaiden ihmisten elämäkerrat, heidän sairautensa luonne ja oireet, pidät myös Billy Milliganin salaperäisestä historiasta.

Osta Litres.ru

2. Zodiac, Robert Graysmith

Zodiac, Robert Gracemith

“Zodiac” – ehkä tunnetuin sarjamurhaaja, jonka identiteettiä ei ole vielä vahvistettu. Hänestä tuli kuuluisa paitsi rikoksista myös vuorovaikutuksesta tiedotusvälineiden ja poliisin kanssa. Zodiac lähetti kirjeitä sanomalehdille, ja julkaisi ne etusivulla, ja se oli aina yksi askel eteenpäin tutkijoille.

San Francisco Chronicle -lehden sarjakuvapiirtäjä Robert Graysmith, 13 vuotta, oli pakkomielteinen salainen mies. Kirjassa hän julkaisi tutkimuksensa tulokset ja tarjosi omat näkemyksensä murhaajan identiteetistä.

3. “Amerikan tragedia”, Theodore Dreiser

Clyde Griffithsin opettavainen tarina, joka nuoruudestaan ​​haaveili ylellistä elämää ja paikkaa maallisessa yhteiskunnassa. Tämä unelma pakkomieltei sankarin rikokseen.

Tontti perustuu Chester Gillettin tyttöystävän Grace Brownin murhaan vuonna 1906. Gilletten tarina on vain yksi tällaisista ennakkotapauksista (niitä oli noin 15), jotka innoittivat Theodore Dreiserä kirjoittamaan amerikkalaisen tragedian.

Osta Litres.ru

4. Shantaram, Gregory David Roberts

Shantaram, Gregory David Roberts

Gregory David Robertsin, entisen huumeriippuvaisen ja ryöstöauton autobiografinen romaani, joka pakeni Australian vankilasta. Kerran Bombayssa, sankari nopeasti alkaa seurustella rikosasiassa piireissä, salakuljetus ja aseiden ja pian tulee painava hahmo Intian mafian.

Robertsin hämmästyttävä tarina on onnellinen loppu: Gregory on nyt lakia kunnioittava kansalainen, joka on kokoontunut perheensä kanssa.

Osta Litres.ru

5. “Lust for life”, Irving Stone

Irving Stonein romaani kuuluisan hollantilaisen Vincent Van Goghin elämästä. Tekijä tutki kirjeenvaihto taiteilijan veljensä Theo, jolloin autenttisesti uudestaan ​​historian “Peruna Eaters”, “Auringonkukka” ja muita maalauksia, samoin kuin elämäkerta nero, lankesi hulluus ja itsemurhan iässä 37 vuotta.

  Kuinka ladata kirjan Kindle

6. “Ottakaa minua jos mahdollista”, Frank William Abingale

Frank Abigneylin omaehtoinen elämäkerta, joka rikkoi lakiraidan 16-vuotiaana. Lainvalvontaviranomaisten piilossa hän väärensi asiakirjoja ja onnistuneesti suoritti ohjaajan, asianajajan tai lääkärin roolin. Petosten kokemus auttoi myös Abigneyn ansaitsemaan ensimmäistä laillista miljoonaa.

“Catch Me If You Can” kertoo hämmästyttävän seikkailijan tarinan, joka näyttää voivan voittaa mistä tahansa tilanteesta.

Osta Litres.ru

7. “Dyatlovin läpikulku tai yhdeksännen mysteerin”, Anna Matveeva

Kuolema Dyatlov ryhmä vuoristossa Pohjois Uralille – kauhea ja salaperäinen historia, ratkaisevaa merkitystä mikä johtuu ole sotilaallinen, ei ulkomaalaisia. Anna Matveeva tarinaan johtaa kertomusta tytön puolesta, joka tutkii Dyatlov Passin salaisuuksia. Kirjassa on useita tosiseikkoja tragediasta. Kirjailija tarjoaa myös 16 mahdollista syytä kiertoryhmän kuolemaan ja arvioi samalla heidän todennäköisyytensä.

Osta Litres.ru

8. “Ohuessa ilmassa”, John Krakauer

Jälleen tragedia, jälleen vuori. Tällä kertaa Jon Krakauer kertoo kuolemasta vuorikiipeilijöiden taas kiivetä Mount Everest 11 toukokuu 1996, seurauksena huono sää ja huono valmistautuminen tappaen kahdeksan retkikunnan jäsenet. Kracauer ei palauttanut tapahtumien kronologiaa arkistoissa – hän itse oli matkanjärjestön jäsen.

Jokainen selviytyneistä kertoo tämän tragedian tarinan omalla tavallaan. “Ohuessa ilmassa” on luultavasti suosituin versio tapahtumien kehityksestä.

Osta Litres.ru

9. “Varastettu elämä”, Jaycee Lee Dugard

“Stolen Life” on Jaycee Lee Dyugardin tarina, jonka aviopari Garrido kidnapasti lapsena ja vietti 18 vuotta vankilassa. Vankeudessa hän synnytti kaksi tytärtä, jotka hän antoi sitten nuoremmille sisarilleen. Järkyttävämpää on Tukholman oireyhtymän ilmentymisestä johtuva tarina: uhri voisi toistuvasti saada yhteyttä sukulaisiin, mutta viimeiseksi puolusti kidnappaajiaan.

10. “Oranssi on kauden osuma”, Piper Kerman

Piper Kermanin omaelämäkerrallinen tarina, joka muodosti nimensä samannimisestä sarjasta. Valmistuttuaan yliopistosta, sankaritar Piper ottaa yhteyttä huumeisiin, tulee saman sukupuolen romanttisiin suhteisiin ja jopa menee melko vakavaan rikollisuuteen. Yhdentoista vuoden kuluttua maksukyvyttömyys ylittää lakisääteinen Piper.

  10 kirjaa, jotka auttavat ymmärtämään tekoälyä

Historia Kerman kertoo vuosi vietetty seinien naisvankilassa, välisestä suhteesta vankien ja tapaaminen entinen rakastaja, joka teki sankaritar rikoksen 11 vuotta sitten.

Osta Litres.ru

댓글 달기

이메일 주소는 공개되지 않습니다. 필수 필드는 *로 표시됩니다

Scroll to Top