10 kirjaa, jotka auttavat ymmärtämään tekoälyä

1. “Kuninkaan uusi mieli”, Roger Penrose

Mikä kirja on: Voiko tekoälytoiminta toimia mielessä, jonka ihmismietoisuus on? Vastauksena kysymykseen kirjoittaja käsittelee monia aiheita: kvanttimekaniikan perusteet ja suhteellisuusteoria kosmologialle ja aivojen laitteelle.

Mikä on käyttö: kirja auttaa saamaan perustietoa sellaisista aloista kuin laskennallisuuden teoria, tietojenkäsittelytiede, tieteenfilosofia, kvanttifysiikka, suhteellisuusteoria, ihmisen aivojen laite. Tämä on perusta, joka auttaa ymmärtämään suurimman osan suositelluista kirjoista.

Lukemisen aika: jopa viikossa.

Vaikeustaso: yksinkertainen ja ymmärrettävä kirja. Kirjailija ei vaikeuta lukijaa hämmentävillä selityksillä. Ei kaavoja – kaikki on kuvattu yksinkertaisella kielellä ja esimerkkeinä.

2. “Aivot ja tietokone”, Alex M. Andrew

Mikä kirja on: Kirjan päälinja on keinotekoisen ja luonnollisen älykkyyden vertailu. Toisin kuin “King of the New Mind”, tässä verrataan “rautaa”, eli elävää kudosta ja soluja ja arkkitehtuuria. Myös tekijän ajatukset siitä, miten tietotekniikan arkkitehtuurin tulisi näyttää simuloidakseen ihmisen mielen.

Mikä on käyttö: kirja esittelee mielenkiintoisia ongelmia suurten tietokoneiden kehittämisessä, menetelmiä erilaisten ongelmien ratkaisemiseksi heidän avunaan sekä monenlaisia ​​kysymyksiä, jotka johtuvat elävän aivojen tutkimuksesta. Kirjailija ilmaisee ideoita siitä, miten tietokoneella yritetään toteuttaa ihmisen mielen ei-algoritmiset ominaisuudet.

Lukemisen aika: yksi viikko.

Vaikeustaso: keskimäärin. Tekstissä on paljon mielenkiintoisia historiallisia tietoja ja esimerkkejä, joten lukeminen on kiehtovaa.

3. “Brain rakenne”, William R. Ashby

Mikä kirja on: Johdatus adaptiivisten järjestelmien teoriaan yhdestä kybernetiikan ja psykiatrian perustajasta samanaikaisesti. Nimestä huolimatta tämä kirja ei koske aivojen rakenteita ja rakenteita. Siinä paljastuu järjestelmien sopeutumiskyvyn, itsesäätelyn ja ultrastabiilisuuden ongelma.

Mikä on käyttö: opit, kuinka tällainen monimutkainen järjestelmä, kuten ihmisen aivot, saavuttaa tasapainotilan, joka takaa tietoisuuden syntymisen siinä.

Lukemisen aika: pari viikkoa.

Vaikeustaso: korkea. Kuitenkin, kun olet lukenut kaksi edellistä kirjaa, tämän kirjan käsitteet ja käsitteet ovat jo syntymässä sinulle.

  REVIEW: “Intohimon paradoksi. Hän rakastaa häntä, mutta hän ei, “Dean Delis ja Cassandra Phillips

4. “Älykäs”, Jeff Hawkins, Sandra Blakeslee

Mikä kirja on: kriittinen analyysi nykyisestä käsityksestä siitä, mitä tekoäly ja hermoverkon malleja pitäisi olla. Kirjoittajat kuvaavat yksityiskohtaisesti mallinsa “muisti-ennustusta” ja tarkastelevat mallin asemasta sellaisia ​​älyllisiä aktiviteetteja kuin luovuus ja mielikuvitus.

Mikä on käyttö: “Älykäs” paljastaa mielenkiintoisia ja tärkeitä ajatuksia siitä, missä ihmisen tietoisuus voi olla ja mitä se yleensä on. Kirjassa ei ole vastauksia näihin kysymyksiin, mutta on mielenkiintoisia ja syvällisesti tehtyjä hypoteeseja. Pääasia on, että saat käsityksen siitä, miten ja missä keinotekoisen älykkyyden alalla tapahtuva tutkimus kehittyy.

Lukemisen aika: 2-3 päivää.

Vaikeustaso: Yksinkertainen kirja, jossa on helppo teksti ja lukuisia esimerkkejä. Ei ole kaavoja.

Osta Litres.ru

5. “Värilliset tunteet kylmän mielen”, Alexey Redozubov

Mikä kirja on: kirjailija alkaa määritellä, mitä tunne on aivojen hermosolujen vuorovaikutuksen näkökulmasta. Sitten, tämän määritelmän perusteella, tarkastellaan ja selitetään monia ilmiöitä elämässä: maukkaita ruokia, hymy ja kutitus, pelko, seksuaalinen vetovoima, kauneus ja harmonia.

Mikä on käyttö: Kirja auttaa ymmärtämään syitä ihmisten ja muiden elävien ihmisten tunteiden syntymiseen ja vahvistamiseen. Keskushermoston toiminnan aikaisempien tietojen ansiosta lukijalla on kiinteä kuva neurohumoraalisen kompleksin yhteistoiminnasta, joka säätelee kaikkia kehon prosesseja.

Lukemisen aika: 1-2 viikkoa.

Vaikeustaso: keskimäärin. On tarpeen ymmärtää aivojen ja hermoston rakenteita, mutta lukemisen ajankohtana tällainen ymmärrys on jo olemassa.

6. “Tulevaisuuden fysiikka”, Mitio Kaku

Mikä kirja on: Michio Kaku tiivisti tieteellisen perustan ennusteet vakavista tutkijoista, ja tapa, jolla he lähitulevaisuudessa näkevät, on järkyttävää. Keinotekoiset elimet, ilmaa kelluvat autot, uskomattoman eliniänodotus ja esineiden liikkuminen ajatuksen voimalla – paljon kirjassa kuvatusta – on jo toteutunut.

Mikä on käyttö: kirjailija on tunnustettu asiantuntija ennusteiden kehittämisessä tieteen ja teknologian alalla ja lukeminen on paljon mielenkiintoisempaa, hyödyllisempi ja informatiivinen kuin monien nykyisten futuristien ja julkaisijoiden. Kirja auttaa ymmärtämään, mitkä mahdollisuudet ja ongelmat odottavat meitä lähitulevaisuudessa.

  Kuinka menestyvät ihmiset lukevat: 8 yksinkertaista sääntöä

Lukemisen aika: 2-3 päivää.

Vaikeustaso: kevyt, mutta informatiivinen journalismi.

Osta Litres.ru

7. “Todellisuuden rakenne”, David Deutsch

Mikä kirja on: se avaa mielenkiintoisia kysymyksiä, kuten miten rakentaa ympäröivään todellisuuteen, mikä paikka on syy se, joka erottaa kohtuullinen asia, onko mahdollista mallintaa ja simuloida, ja jopa luoda. Ja antaa näille kysymyksille täysin ymmärrettäviä vastauksia.

Mikä on käyttö: tutustuminen tekijän teoriaan auttaa ymmärtämään tieteenfilosofian nykytilaa, tietoisuuden filosofiaa ja tekoälyn filosofiaa. Tässä kvanttimekaniikan monivaailman tulkinnan teema paljastuu hyvin.

Lukemisen aika: 1-2 viikkoa.

Vaikeustaso: keskimäärin. Teos tieteen filosofian ja tietoisuuden filosofian alalta.

Osta Litres.ru

8. Trilogia “Cyberspace”, William Gibson

Trilogia

Tietoja kirjoista: tässä käsitellään keinotekoisen älyn ja ihmisten vuorovaikutusta koskevia kysymyksiä – kuka auttaa kenelle kenelle riippuu kenestä ja mistä molemmat osapuolet hyötyvät tällaisesta vuorovaikutuksesta. Mielenkiintoinen tarina johtaa lukijaa ymmärtämään AI: n tavoitteita, jotka “haluavat vain elää” sopusoinnussa ihmisten kanssa. Kirjoittajan koko trilogialla ja muilla teoksilla oli erittäin voimakas vaikutus filistealaisen ymmärrykseen siitä, mikä tekoäly on.

Mikä on käyttö: erinomainen cyberpunk-kirjallisuus, joka on keskeinen osa kaikkea, joka nyt siirtää tieto- ja viestintätekniikan maailmaa ja kaikkia niitä vaihtoehtoisia todellisuuksia, jotka tämän kuuluisan kirjoittajan seuraajien kirjoittamat ovat.

9. Saga-tetralogia “Hyperion”, Dan Simmons

Saga-tetralogia Hyperion, Dan Simmons

Tietoja kirjoista: tontti kierretään ympärillään kosmisen laajenemisen, tekoälyn ja “vaihtoehtoisen ihmiskunnan”, joka muuttui syvälle avaruuteen, koska se ei ole yhdenmukainen perus-sivilisaation kehityksen vektorin kanssa. Huolimatta siitä, mikä on tapahtumassa, romaanin sankarit ovat tavallisia ihmisiä: katolinen pappi, eversti, yksityisetsivä, juutalainen tutkija, runoilija ja Templari.

Mikä on käyttö: syvä työ, joka vaikutti vakavasti tekijänoikeuden ymmärrykseen suosituimmassa kulttuurissa. Kirjan lukeminen antaa mahdollisuuden tunkeutua tämän ymmärryksen alkulähteisiin ja tarkastella uudelleen filosofisia kysymyksiä elämän tarkoituksesta.

  Mitä luettava: 10 mielenkiintoista kirjoja, jotka perustuvat todellisiin tapahtumiin

Osta Litres.ru

10. Trilogia “Quantum Thief”, Hannu Ryanemi

Trilogia

Tietoja kirjoista: kvanttivapin jyrkästi kieroutunut tontti, joka toimii rinnakkaisissa todellisuuksissa, virtuaalimaailmassa ja tavallisessa aurinkokunnassa – totuudessa, joka on muunnettu ihmiskunnan tarpeisiin. Sun, esimerkiksi ovat minun asennus pumppaamiseen ydin tähti tarvittavat resurssit, ja jokainen asteroidi Kuiperin vyöhykkeen ja Oort pilvi kääntyi vähäiseksi talon kansojen perheeseen, julkaisi juurensa Suomen heimo. Monet odottamattomat palapelit ja rebounds, jotka liittyvät kvanttimekaniikkaan, nanoteknologiaan, virtuaalitodellisuustekniikoihin, jotka eivät anna lukijan kyllästyä.

Mikä on käyttö: Hannu Ryanemi on älyllisen tieteiskirjallisuuden kirjoittaja, jonka lukemisesta vastaa iloisuus ja valtava ajatusideoita. Lisäksi hän puolusti opinnäytetyönsä jousimallia. Sarja kvantti varas hengessä kovan vaihtoehtoisia tulevaisuuden jossa cyberpunk sekoitettuna, posthumanity koko tutkia aurinkokunnan, alistamisen tilaa ja aikaa ihmismielen, joka jo ole lainkaan inhimillinen, ja sekoitus luonnon ja tekoälyä.

Osta Litres.ru

댓글 달기

이메일 주소는 공개되지 않습니다. 필수 필드는 *로 표시됩니다

위로 스크롤