Kuinka menestyvät ihmiset lukevat: 8 yksinkertaista sääntöä

George Martin (George R. R. Martin) kirjoitti kerran: “Lukija asuu tuhannella elämällään ennen kuin hän kuolee. Joku, joka ei koskaan lue, asuu vain yhdellä. “

SpaceX: n ja Tesla Motorsin toimitusjohtaja Elon Musk on vakuuttunut siitä, että lukeminen on nopein tapa oppia. duo Chromeo jäsenet viettävät suurimman osan ajastaan ​​kirjastossa sekä liike tycoons Warren Buffett (Warren Buffett) ja Charlie Munger (Charlie Munger), joilla pystytään suorittamaan näin koko päivän.

Lukeminen yksin ei voi taata menestystä, mutta menestyneimmät ihmiset jakavat rakkautta sanoihin.

Mutta mielenkiintoisin on, miten he lukevat. He eivät vain ota vastaan ​​sanoja, vaan yrittävät muuttaa uutta tietoa toimintaan. Siksi heidän on säilytettävä tiedot muistiinsa, eikä tämä ole helppoa edes kirkkaimmista mielistä.

Kysy itseltäsi, voisitko tarkastella artikkelin sisältöä, jota luette kirjaimellisesti 10 minuuttia sitten. Ja entä elämäkerta, jota tuskin luki viime kuussa? Kuinka monta romaania kadonnut muistiin, heti kun kirjat tuhoutuitte?

Todennäköisesti, kuten useimmat ihmiset, kykysi muistaa on paljon pienempi kuin haluat. Ei ole väliä kuinka paljon olet lukenut, jos vertaa sitä siihen, kuinka vähän muistat. Tässä suhteessa sinulla on enemmän yhteistä sankari Guy Pearce (Guy Pearce) elokuvan “Remember” kuin sankari Bradley Cooper (Bradley Cooper) from “rajaton.”

Siksi ehdotamme, että muutat radikaalisti lukutaidon lähestymistapaa oppiaksesi oppimista mahdollisimman paljon ja soveltamaan elämässä hankittua tietoa.

1. Määritä tavoitteet

Jotta voit oppia jotain, sinun on ensin ymmärrettävä, miksi luet. Sinun tehtäväsi, päätehtävänne tulisi olla ohjaava tähti. Se suojaa sinua hyödyttömiltä tiedoilta, esimerkiksi artikkeleilta, joissa on houkuttelevia otsikoita tai triviaaleja “mielenkiintoisia tosiasioita”.

Miten lukea oikein
olly18 / Depositphotos.com

Tavoitteena opastaa sinut hyödyllisiin tietoihin, edistää lukijan mieltymysten kehittämistä. Kiitos ymmärryksen perustavoitteesta, lopetat lukemattomuuden (vaikka tämä on toisinaan niin toivottavaa). Olemme jo kirjoittaneet tietojen ruokavaliotarpeesta ja päämääränne määrittämiseksi on ensimmäinen askel matkan varrella.

Mitkä kirjat valita? Pähkinänkuoressa kaikki, mikä vastaa tavoitteesi ja etuja. Pääasiassa on priorisoida ja hallita aika viisaasti.

Tavoitteena on esimerkiksi kasvattaa myyntiosastoa. Tämä tarkoittaa, että sinun täytyy pystyä myymään ja hallitsemaan ihmisiä. Lue ensin parhaita kirjoja myynnin tekniikoista ja johtamisesta sekä lisäksi psykologian, itsensä kehittämisen ja motivaation kirjoista. Tämä auttaa sinua välttämään napsautettavia artikkeleita, joissa on vanhentuneet myynti- ja suosituimpiin yrityskirjoihin liittyvät teoriat, joissa ei käytännössä ole hyödyllisiä tietoja.

Tavoitteesi saada työ auttaa reittiä eri kirjojen kautta. Kun olet lukenut myyntiä ja psykologiaa, tavoitteenne johtaa sinut tutkimaan parhaiden myyntihenkilöiden elämäkertoja: haluatte ymmärtää, miten he onnistuivat. Tai haluat ehkä oppia hallitsemaan toimistopolitiikkaa tai työskentelemään tuotemerkillesi. Ohjaava tähti pitää sinut oikealla tiellä.

Entä opiskelu opintojen vuoksi? Kiinnostus on myös erinomainen syy lukea, jos se ei ole tärkeimpiä tavoitteita. Esimerkiksi, jos aiot parantaa markkinointitiedustasi seuraavien kolmen kuukauden aikana ja 100% vapaa-ajastasi, joka kertoo sukelluksesta, tämä ei tosiasiassa ole tehokasta ajanhukkaa. Mutta jos olet 75% ajasta markkinoinnista ja 25% sukelluksesta, se ei ole pelkästään turvallista etua, vaan joskus jopa hyödyllistä.

  Kuuntele äänikirjoja puhelimestasi, vaikka ei olisi internetiä

Mutta riippumatta tavoitteistasi, tutustu jatkuvasti ruokavalion ruokavalioon, kuten olette todellisessa ruokavaliossa, varmistaaksesi, että saat kaikki tarvittavat ravitsemukselliset materiaalit. 

Arvioi resurssien tärkeys, jota käyt tavallisesti useimmin, ja ota yhteyttä ainoastaan ​​niihin, jotka hyötyvät. Maailmassa, joka ylittää tiedon, on tärkeää ymmärtää, mitä olet lukemassa.

2. Ole mukana lukemisessa

Lukeminen on enemmän keskustelua kuin luento. Kun luet jonkun sanat, aloitat hiljaisen vuoropuhelun tekijän kanssa. Voit pitää keskustelun ja muistaa tietoja monien vuosien ajan tai sallia tekijän “viimeistely” kirjan loppuun saakka ja antaa sanat katoamaan muistista. Paras tapa oppia on pysyä keskustelussa.

Joten kun luet, älä anna silmäsi vain liukua sivujen yli. Ajattele materiaalia. Valitse tai merkitse tekstiä, jotka vaikuttavat tärkeiltä tai kiistanalaisilta. Luoda yhteyksiä jo lukemiin kirjoihin ja artikkeleihin. Kirjoita kysymyksiisi, ideoihin, vaikutelmiisi. Jos sinulla on ongelmia jotain, ota muistiinpanoja. Lue lisää muistiinpanojen käsittelystä.

Yhteydenpito aineistoon, ei pelkästään passiivisesti imevää tietoa, teet sisäisen vuoropuhelun, jonka kautta voit muistaa paljon enemmän.

3. Älä lue nopeasti

Hyötysuhteessa yritämme hankkia tietoja mahdollisimman nopeasti. Mutta lukeminen vie aikaa. Kaikki sen hyödyt eivät ole välittömästi ilmeisiä, tavallisesti lukemalla merkittävä osa kirjaa.

Lukemisnopeus on taito, joka voi ja on täydennettävä. Mutta kyky nopeasti absorboida sanoja käsittelemällä perustietoja tulee kokemuksella itsessään. Aivot ovat nopeampia käsittelemään kieltä ja ideoita, sitä useammin sinäkin vuorovaikutit heidän kanssaan. Muista ensin tärkein tavoite: Haluatko lisätä kirjan tarkistuslistalle vai itse asiassa oppia jotain uutta?

Toinen lukemisen etu on, että nautit itse prosessista. Ilman hackneyed filosofiaa, elämän perimmäinen tavoite on ilo. Jotkut ajatukset ovat liian tärkeitä, heitä sijoitetaan liian paljon, jotta heidän silmänsä pääsee käsiksi. Muista, että tavoitteesi on oppia, eikä lukemaan niin monta kirjaa kuin mahdollista.

4. Valitse haluamasi muoto

Valitse haluamasi formaatti, joka sopii parhaiten tavoitteisiisi: paperikirja, sähköinen tai ääni.

Miten lukea oikein
shandrus / Depositphotos.com

Joillekin ihmisille tärkein tapa saada tietoja maailmasta on kuulo, niitä kutsutaan audialeiksi. Ja heille suosituin muoto – äänikirja. Vaikka jotkut ihmiset menevät nukkumaan alle äänikirja kuin luento, toiset, päinvastoin, se on helpompi saada tietoa istunnossa. Audio-järjestelmä tarjoaa enemmän vaihtoehtoja lukemiseen liikkeellä (niin kauan kuin mennä junassa tai autossa tai salilla) ja on välttämätön ihmisille, jotka ovat hyvin liikkuvaa ja sitä ei kauan istua kirjan käsissään.

  Mitä luettava: 10 mielenkiintoista kirjoja, jotka perustuvat todellisiin tapahtumiin

E-kirja on useita etuja paperin analogia vastaan. Lukija tai älypuhelin, jossa on sovellus lukemaan kompakti kirjahylly. Elektroninen versio on useita kertoja halvempi, koska leijonan osuus painetun kirjan kustannuksista on paperin, painatuksen ja kuljetuksen kustannukset. Pitkä julkaisuprosessi kutistuu, ja kirja tulee eteenpäin lukijalle. Lisäksi oli helpompi saada mikä tahansa kirja. On epätodennäköistä, että suurten kaupunkien asukkaat ovat joutuneet vastaavanlaiseen ongelmaan, mutta alueilla, joilla kirjan infrastruktuuri ei ole kaikki sileä, on tärkeää.

Mutta lukeminen on taakka silmille. Ja jopa moderneimmista elektronisista näytöistä silmät väsyvät nopeammin kuin perinteisistä kirjoista. Älä tallenna yötilaa ja kykyä säätää taustavaloa. Tältä osin elektroninen muste on hyvä, mutta edes ne eivät ole täydellisiä.

Elektronisten kirjojen lukemisella on myös tiettyjä psykologisia esteitä. Olemme tottuneet sujuvasti lukemaan näytöstä – näkymä hyppää riviä kohti, etsii tärkeintä, ohittaa koko kappaleen. Siksi, kun avaat lukusalin, on vaikea saada nopeasti uudelleen, huomiota hävitetään. lukeminen painettu kirja aina ajattelevampaa ja mitoitettua.

5. Kirjaa ja tarkista

Luetun ymmärtäminen on avain hetki, eikä sen pitäisi lopettaa heti, kun olet lukenut kirjan.

Ajoittain katso suosikkikappaleita – tämä on paras tapa säilyttää muistissa tärkeimmät kirjan osat. Tämä auttaa soveltamaan oppitunteja käytännössä, kun syntyy sopiva mahdollisuus tai ajatus.

Joten kun lopetat kirjan lukemisen, palaa ne osat, jotka aiheuttivat suurimman kiinnostuksen, toteuttavat muistiinpanoja. Järjestäksesi muistiinpanoja voit käyttää Evernote-yksinkertaista ja kätevää työkalua, johon voit sijoittaa tunnisteita, ja siksi löytää helposti tarvittava muistiinpano. Tai vain saada muistikirja tai päiväkirja.

Miten lukea oikein
lofilolo / Depositphotos.com

Kumpi työkalu käytät, älä unohda, että sinun on myöhemmin palattava muistiinpanoihin, joten muista ajatella tunnisteiden ja otsikoiden järjestelmää. Yksinkertainen järjestelmä sopii: kuka sanoi mitä lainaus, artikkeli tai kirja, aihe ja niin edelleen. Tarvittava läpikäynti myöhemmin on helpompi löytää.

6. Prosessi ja analysointi

Upea valokuvamuisti on muutamia. Jos et voi ylpeillä siitä, ajan mittaan unohdat suurimman osan lukemistasi. Siksi, kuten sanotaan, toisto on oppimisen äiti.

Oppiminen uudelleen on luonnollinen ja välttämätön osa oppimista.

Kirjailija ja liiketoiminnan valmentaja Ramit Network (Ramit Sethin) suosittelee mielenkiintoinen tekniikka: 4-6 viikon välein, se jakaa 40 minuuttia tarkistamaan muistiinpanoja ja huomautuksia on kirjoja ja artikkeleita. Sillä ei ole väliä, kun se oli tehty huomautus: kuukausi, vuosi tai kolme vuotta sitten, Ramit valitsee toteaa mahtuvien siihen johon hän nyt toimii.

Kirjat eivät voi muistuttaa itseään. Siksi sinun on muistutettava itseäsi, mitä tietoa on päivitettävä upottamalla uuteen aiheeseen.

Kehitä järjestelmä, jolla voit tarkistaa tietojasi. Voit esimerkiksi tehdä kuukausittain uusimmat muistiinpanot tai valita tunnisteita niille, jotka tarvitset työhösi, itsensä kehittämiseen tai suhteiden luomiseen muiden ihmisten kanssa. Voit analysoida muistiinpanoja yksitellen tai vahingossa.

  Oppiminen lukea 3 kertaa nopeammin 20 minuutissa

7. Käytä uutta tietoa

Seuraatte neuvoja, ja sinulla on paljon tietoa. On looginen kysymys: mitä tehdä kaiken tämän tavaraa? Tietenkin, käytä sitä käytännössä!

Ja sinun on aloitettava oikeilla kysymyksillä. Kysy itseltäsi: Oletteko samaa mieltä siitä, mitä luit tai luulee tekijän olevan väärässä? Mikä tekee tekstistä niin erikoisen? Miksi kirjailija nostaa tämän ongelman? Kuinka hänen argumenttinsa liittyy henkilökohtaisiin uskomuksiinne? Onko sinulla kysyttävää? Oliko kirja kiinnostunut sinua? Rehellisesti vastaamalla tällaisiin kysymyksiin, prosessissa ymmärrät jo, miten voit käyttää uutta tietoa hyödyksi.

Miten lukea oikein
minervastock / Depositphotos.com

Psykologian kirjan epätavallisen tutkimuksen tulokset voidaan lähettää kollegoille, jotta kokoukset saadaan tuottavammiksi. Myyntimenetelmä, josta et ole samaa mieltä, voi olla syy keskustella työstä seuraavana päivänä. Hyvin kirjoitettu teksti ystävyydestä herättää viestinnän uusimisen vanhan ystävän kanssa. Tai ehkä et voi selvittää, mitä ajattelet, mitä luit, se on alku hedelmälliselle keskustelulle ystävien kanssa.

Keskeinen kysymys, joka ohjaa tätä prosessia: “Miksi?” Miksi kirja siirtää sinut toimintaan? Miksi olette samaa mieltä tai eri mieltä? Vastaus näihin “miksi” auttaa sinua lähestymään vastausta kysymykseen “Miten materiaalia käytetään elämässä?”

Jos opit uuden markkinointikonseptista, vietät viisi minuuttia ja ajattelette, miksi hän työskentelee jonkun ja miten sitä voidaan käyttää yrityksenne työhön. Jos on uusia kysymyksiä tai havaitset puutteita tietämyksesi, etsi uusia lähteitä ja toista tämä prosessi uudelleen.

Ja enemmän. Kun käytät tietoa elämässä, kirjoita tulokset ja johtopäätökset.

8. Kerää ja jakaa kirjoja ja artikkeleita

Oikealla tavalla lukeminen voi muuttaa elämääsi. Ja joskus – ja ihmisten elämäsi ympärilläsi. Niin monia hienoja ideoita kerää pölyä hyllyille!

Julkaise muistiinpanoja blogissa. Arvokkaita ideoita voi tukea toisia, auttaa heitä työhönsä ja elämäänsä. Tällöin tavoitteenasi ei ole etsiä älykkääksi, vaan pidentää ideoiden elämää, jotka auttoivat sinua.

Työ on oikea paikka jakaa ideasi. Voit luoda yhteistyötä kollegoiden kanssa, kertoa heille tutkimustuloksista, jakaa kirjojen osiot, asiantuntijoiden mielipiteet. Useimmat eivät tee sitä työssä, minkä vuoksi tietojen vaihto tulee poikkeukselliseksi tapahtumaksi.


Huolimatta näennäisestä yksinkertaisuudesta, jokainen näistä vinkkeistä voi vakavasti muuttaa lähestymistapaa lukemiseen ja oppimateriaalin määrään. Seuraa uteliaisuutesi, ratkaise ongelmia, lue tarkoituksellisesti. Suorita mentaalinen vuoropuhelu kirjan tai artikkelin kanssa. Ota muistiinpanoja ja palaa heille koko ajan. Ajattele, miten voit käyttää elämässä opittuja kokemuksia. Jaa havainnot ystävien, perheen ja työtovereiden kanssa. Ja sitten näet, kuinka paljon hyötyä olet kaikista kirjasta, blogista ja artikkeleista.

Muista, että tieto on mahdollinen. Mutta sen ymmärtämiseksi sinun on muistettava ja käytettävä tietoa. Joten lukea iloisesti!

댓글 달기

이메일 주소는 공개되지 않습니다. 필수 필드는 *로 표시됩니다

위로 스크롤