Miten kirjoitan lausunnon oikein

Miksi sovelluksia tarvitaan

Jos haluat saada työpaikan tai jättää hänet, saada passin ja todistuksen veroista, järjestää avioeron ja ottaa lainaa, tarvitset virallisen asiakirjan. Tällainen asiakirja on useimmiten lausunto – yksinkertainen tapa vahvistaa aikomuksesi kirjallisesti.

Joidenkin sovellusten muoto on yhtenäinen. Mutta useimmat voidaan kirjoittaa mielivaltaisesti. Totta, tässä on olemassa tiettyjä rekisteröintivaatimuksia – perinne on kehittynyt. Aivan tällaisista vaatimuksista ja puheesta tulee.

Miten hakea

Hakemus voidaan kirjoittaa käsin tai tulostaa A4-arkille. Joissakin tapauksissa hakemus on kirjoitettava erityiseen lomakkeeseen. Esimerkiksi kun lähetät asiakirjoja passille tai IP-rekisteröintiä varten.

Vaikka kirjoitat sovelluksen tietokoneeseen, tulosta sitten varmista, että laitat oman käsinkirjoitetun allekirjoituksen. Ilman sitä asiakirjan katsotaan olevan virheellinen.

Yleiset rekisteröintisäännöt

Kirjallisten vetoomusten yleiset vaatimukset esitetään liittovaltion laissa nro 59 “Venäjän federaation kansalaisten valitusten käsittelystä”. Sen perusteella sekä yleisesti hyväksytyistä liiketoimintakäytännöistä hakemus koostuu viidestä vaatimuksesta:

 1. Tiedot vastaanottajasta ja hakijasta.
 2. Asiakirjan nimi.
 3. Pyynnön tai ehdotuksen muotoilu.
 4. Hakemuksen jättöpäivä.
 5. Allekirjoitus.

Kuinka kirjoittaa sovellus: vaatimukset

Tiedot vastaanottajasta ja hakijasta

Oikeassa yläkulmassa sinun on ilmoitettava, kenelle hakemus on tarkoitettu, ja itse asiassa kenen kanssa se on.

Kohde-informaatio

Koska hakemus on virallinen asiakirja, kirjoitamme sen ei vain kadulle vaan virkamiehelle. Siksi meidän on täsmennettävä:

 1. Vastaanottajan virka.
 2. Organisaation nimi.
 3. Hänen nimensä, sukutaulun ja sukunimen.

Vastaanottajan nimi ja nimi on kirjoitettava dative-tapauksessa (kysyimme itseltämme kysymyksen “kenelle?”). Esimerkiksi johtaja Petrov tai rehtori Ivanova.

Tietoa hakijasta

Hakijan tiedotuksessa riittää tavallisesti ilmoittaa nimesi ja sukunimesi. Tarvittaessa voit lisätä osoitteen sijainnista tai tilasta. Mainitsemme nämä tiedot geneettisessä tapauksessa (kysyvätkö “keneltä?”).

Usein on kiistelty siitä, onko ehdokasta “lähtenyt” kantajan linjaan. Joten, kuinka oikein: “Ivanova Maria” tai “Ivanova Maria”? Molemmat vaihtoehdot ovat hyväksyttäviä.

  Kuinka opettaa kissanpentu lokeroon

Perinteinen muoto kirjoitetaan ilman ennakkoehtoa. Mutta yritä lukea koko lause – useita nimiä ja sukunimiä melko hämmentäväksi. Tällaisen ongelman tekosyy ei esiinny: heti on selvää kuka ja keneltä.

Asiakirjan nimi

Näyttäisi siltä, ​​että vaikea asia on vain kirjoittaa lausuma. Tässä kuitenkin on joitain vivahteita. Useimmiten kysymys: iso tai pieni kirjain kirjoittaa tämä sana? Kirjoituksessa on kolme vaihtoehtoista vaihtoehtoa.

1. Pienellä kirjaimella rivin alussa ja pisteellä sanan jälkeen

Sovelluksen kirjoittaminen: asiakirjan nimi

Perinteinen rekisteröintitapa. Tällöin tietoja vastaanottajasta ja hakijasta sekä asiakirjan nimeä pidetään yhtenä ehdotuksena.

2. Suurella kirjaimella ilman pistettä lopussa

Sovelluksen kirjoittaminen: asiakirjan nimi

Kun kirjoitat sanan “lausekkeen” arkin keskelle, siitä tulee koko asiakirjan otsikko. Samaa sääntöä sovelletaan myös muihin nimikkeisiin: ensimmäinen kirjain on isoja, eikä lopulta ole pistettä.

3. Pääkirjasimet ilman pistettä lopussa

Sovelluksen kirjoittaminen: asiakirjan nimi

Tässä sovelletaan samaa sääntöä kuin edellisessä kappaleessa. Keskellä – asiakirjan otsikkoa, loppupistettä ei tarvita. Tämä kirjoitusvaihtoehto löytyy tavallisesti, jos teksti kirjoitetaan tietokoneelle, eikä sitä kirjoiteta käsin.

Pyynnön, valituksen tai ehdotuksen muotoilu

Tämä osa alkaa punaisella viivalla. Kirjoitat lausunnon tiettyyn tarkoitukseen ja kerroit, mitä haluat vastaanottajalta. Kuvaile valituksen, pyyntösi ja väitteidesi syy.

Sanamuoto ei ole rajoitettu mihinkään sääntöön, mutta kansankielinen täällä näkyy paikoiltaan.

Yritä noudattaa virallista toimintatyyliä. Ilmaise ajatuksiasi yksinkertaisesti ja ytimekkäästi.

Jotta voit perustella pyynnön pätevyyden, voit liittää hakemistoon muita asiakirjoja ja viitata niihin tässä osassa.

Soveltamispäivä

Arkistointipäivä on yleensä määritetty heti, kun hakemuksen lausuma on muotoiltu ja vasemmalle sijoitettu.

Hakemuksen kirjoittaminen: hakemuksen jättöpäivä

Myös päivämäärä voidaan määrittää heti asiakirjan nimen jälkeen.

Kuinka kirjoittaa hakemus: päivämäärä

allekirjoitus

Sovelluksen allekirjoitus tehdään aina manuaalisesti, vaikka kaikki muu tietokoneessa annettu. Se kohdistuu oikealle.

Näytteiden otteet

Teorian mukaan siirrymme käyttämään ja harkitsemaan tavallisten sovellusten arkistoinnin ominaisuuksia.

  Kuinka puhdistaa näppäimistö ulko- ja sisäpuolelta

Työhakemus

Lain mukaan sinun ei tarvitse kirjoittaa hakemusta. Mutta joskus saatat joutua kirjoittamaan sen raportointiin tai tietojen keräämiseen, jotta voidaan laatia työjärjestys, joka perustuu tähän asiakirjaan.

Työskentelyhakemuksen kirjoittaminen

Vastaanottaja voi olla organisaation johtaja tai henkilöstöosaston johtaja. Hakemuksen tekstissä ilmoitetaan mahdollinen asema ja päivämäärä työsuhteesta.

Lisäksi voit listata hakemasi mukana toimittamasi asiakirjat: TIN, työrekisteri, pakollisen eläkevakuutuksen todistus, tutkintotodistus, sotilastunnistusasiakirjat.

Säännöllisesti maksettu loma

Se on pyyntö antaa vuosittain maksettu loma. Hakemus tulee kirjoittaa siinä tapauksessa, että organisaatiossasi ei ole loma-aikataulua tai jos aikataulusi on ajoitettu väärään aikaan aikataulussa.

Säännöllisesti maksettu loma

Loman hakeminen on jätettävä kaksi viikkoa ennen väitetyn peruuttamisen päivämäärää.

Hakemus äitiyslomalle

Tämän lausunnon ovat kirjoittaneet naiset ennen kuin he lähtevät äitiyslomalle. Teksti merkitsee välttämättä vapaapäivää naisten kuulemisen sairaala-arkistosta. Muuten, jälkimmäinen olisi liitettävä hakemukseen.

Kuinka kirjoittaa äitiysvapaa sovellus

Hakemus lomalle omalla kustannuksella

Tässä tapauksessa työntekijä pyytää muutaman päivän vapaaksi ilman palkkaa. Hakemukseen voidaan liittää muita asiakirjoja, jotka vahvistavat, että hallintovapaus on todella tarpeen.

Kuinka kirjoittaa loma-sovellus omalla kustannuksella

Kun aiot tehdä muutamia korvauksia, esimerkiksi perheperusteista, sinun on myös kirjoitettava lomake ilman palkkaa. Toinen vaihtoehto on kirjoittaa hakemus lomapäivältä palkan perusteella.

Hylkäämistä koskeva hakemus

Työntekijä pyytää työnantajan ja hänen työnantajansa välisen työsopimuksen irtisanomista. Syistä, joiden perusteella voit osoittaa, että irtisanominen on halutulla tavalla sopimuspuolten suostumuksella tai omalla päätöksellä ilman työtä. Layfhakerin irtisanomispyynnön pätevän laatimisen vivahteista on erillinen artikkeli.

Kuinka kirjoittaa irtisanomisilmoitus

Hakemus akateemiselle lomalle

Akateeminen loma myönnetään poikkeustapauksissa: terveydellisistä syistä, vaikeista perhekohtaisista syistä tai muista syistä. Siksi hakemus ei saisi pelkästään pyytää lomaa vaan myös selittää, miksi se on sinua varten.

Ilmoittakaa lisäasiakirjojen saatavuus. Esimerkiksi sairaalatodistukset.

Kuinka kirjoittaa hakemus akateemiselle lomalle

Hakemus siirrolle toiselle tiedekunnalle

Kun opiskelija siirretään tiedekunnasta toiseen, akateeminen velka on tavallisesti koulutuksen ohjelmiin liittyvien erojen takia. Siksi siirtopyynnön lisäksi hakemuksessasi on oltava lupa antaa kaikki puuttuvat opintosuoritukset ja tentit.

  Kuvien lataaminen Instagramista mihin tahansa laitteeseen

Kuinka kirjoittaa hakemus toiseen tiedekuntaan

Ilmoitus poliisille

Jos sinusta tulee todistaja tai rikoksen uhriksi, sinun on välittömästi ilmoitettava siitä poliisille. Ja on parempi, ettei lykätä asiaa pitkällä aikavälillä: syyllisen löytäminen ajan kuluessa ja todistaminen syyllisyytensä vaikeutuu.

Hakemus poliisille voidaan toimittaa joko suullisesti tai kirjallisesti.

Tämä tarkoittaa, että sinun ei tarvitse kirjoittaa lausuntoa itse. Sinun tarvitsee vain mennä lähimpään poliisiasemaan ja puhua tapauksesta tulliviranomaiselle. Hän tekee pöytäkirjan, jonka on vain allekirjoitettava.

Mutta jos jostain syystä et voi mennä osastolle, tee itse valitus. Tässä tapauksessa sinun on otettava huomioon seuraavat seikat.

 1. Kohteeksi sovelluksen, määritä nimi ja sukunimi poliisipiirin päällikkö divisioonan (kirjoittamaan tehtävässään ja sijoitus, jos mahdollista).
 2. Anonyymia hakemuksia ei hyväksytä vastikkeetta. Joten, sinun ei tarvitse ilmoittaa vain nimesi, vaan myös asuinpaikan ja yhteyshenkilön puhelinnumero.
 3. Pääasiassa sinun on kuvattava tarkasti ja yksityiskohtaisesti tapahtumia: aika, paikka, rikoksen olosuhteet (rikollisten lukumäärä, niiden toimien järjestys). Jos yhtäkkiä joutuu ryöstön uhreiksi, kerro siitä, mitä varastettiin sinulta ja ilmoittakaa varastetun omaisuuden arvo.
 4. Hakemuksen päättyessä ilmoittakaa vaatimuksesi ydin. Esimerkiksi rikollisten etsiminen ja tuominen rikosoikeudelliseen vastuuseen.

Hakemus tehdään kolmen päivän kuluessa. Poikkeustapauksissa termi voidaan kuitenkin siirtää 10 tai 30 päivän ajan. Tämän jälkeen poliisi joko aloittaa asian tai tekee päätöksen epäämisestä. Jälkimmäisessä tapauksessa kieltäytymistä voidaan hakea muutosta syyttäjänvirastoon.

댓글 달기

이메일 주소는 공개되지 않습니다. 필수 필드는 *로 표시됩니다

Scroll to Top