30 usædvanlige måder at bruge citron på

madlavning

 1. Krydder fra citronskræl. Zedra, lurvet på en fin rist, er en vidunderlig krydret tilsætning til en række retter. Opbevar denne krydderier i fryseren.
 2. Citron peber. Dette er en krydret blanding af sort peber, salt, hvidløg, løg, gurkemeje og citronskal. Den bruges til at lave forskellige retter, især til fisk og grillet kød. Du kan tilberede citron peber derhjemme.
 3. Candied frugter. Forbered denne favorit siden barndommen delikatesse er nemmere end det ser ud til. Det er nødvendigt at svejse den tidligere gennemblødte citronskal i sukker sirup, og tør dem derefter.
 4. Citronsukker. Mange mennesker kan lide te med citron. For dem er der en ny opskrift: Rist citronskal, læg i en plastikbeholder og dække med sukker. Citronsukker bruges også til at lave forskellige cocktails.
 5. “Freshener” til frugt. Skiveskårne bananer og æbler bliver hurtigt sorte for at undgå dette og i lang tid at bevare disse “frugtsomme” udseende af disse frugter, drys dem med citronsaft.
 6. Citron og olivenolie. Hvis du vil give den sædvanlige olivenolie en behagelig lys duft af citron, skal du bruge følgende råd. Skær citronskallet og læg det i en krukke med olie. Lad stå i 2 uger (fra tid til anden skal krukken rystes). Derefter spænd olien gennem en sil, hæld i en flaske og brug den til madlavning.
 7. Limoncello. På hvordan man forbereder denne lækre italienske spiritus, sagde Layfhaker allerede. Instruktioner er her.
 8. Citron is. Spiraler af citronskive eller hele citronskiver kan blive en original dekoration og en velsmagende tilsætning til forskellige drikkevarer, hvis du fryser dem med vand i isform.
 9. “Konserveringsmiddel” til rørsukker. Hvis du lægger en lille citronskal i en kasse med brunt sukker, er det ikke fugtigt.
 10. Citron creme. Fremragende til imprægnering af kiks, samt is og andre desserter. Opskriften er meget enkel.

  8 fakta om kalorieindhold, som er værd at vide for alle

liv

 1. Rengøringsmiddel. Fra citroner viser det sig en fremragende rengørings- og desinfektionsmiddel. For at gøre det har du brug for citronskræl og eddike. Citronskræl skal sættes i en krukke, hæld eddike, luk låget og lad i 2 uger. Efter 14 dage afløb den resulterende tinktur, fortyndes med vand (50 til 50), og du kan begynde at rengøre.
 2. Insekt repeller. Myrer tolererer ikke lugten af ​​citrus, så for at slippe af med dem, hæld citronsaft skirt boards, vindueskarme og andre steder, hvor de gemmer sig. Også citron er effektiv mod kakerlakker og lopper.
 3. Bleach. Citron har naturlige blegningsegenskaber. For at give de hvide bomuldsartikler et mere frisk udseende og slippe af med nogle typer pletter (for eksempel rust), skal du tilføje lidt citronsyre til bilen, før du vasker.
 4. Opdatering til køleskabet. Citronskal absorberer ubehagelige lugte, og i bytte “giver” en behagelig citrus aroma.
 5. Afkalkningsberegner. Over tid er der dannet skala på metalkedler samt plastvarmeelementer. Det er dog meget nemt at slippe af med det. For at gøre dette skal du koge kedlen med citronsyre. Derefter skal det skylles grundigt og koges igen.
 6. Rengøring af mikrobølgeovnen. Mange husmødre er allerede bekendt med dette liv hacking: Tag skålen, beregnet til tilberedning i mikrobølgeovnen, fyld den halvt op med vand, tilsæt et par dråber citronsaft, og sende i mikrobølgeovnen i 3-5 minutter ved maksimal effekt. Vandet koger, på væggene i ovnen kondensation, som derefter skal tørres med et håndklæde. Med det vil mudder forsvinde.
 7. “Brænde”. Tør citronskræl er fremragende. Den kan bruges i stedet for papir til at tænde en pejs eller tænde en brand.
 8. En ubehagelig lugtskraber med et skærebræt. Løg, fisk, hvidløg – lugtene fra disse og andre produkter er meget ætsende og er i lang tid “absorberet” i skærebrættet, især hvis det er træ. For at slippe af med ubehagelige lugt er det muligt at have tørret et bord af en halv citron.
 9. Sasha. Dette er en duftende pude designet til deodorisering af tøj og afstødning møller. Tag en bomuld taske og fylde den med tørret citronskal, nelliker, enebær, kardemomme og andre krydderier og urter til din smag. En behagelig aroma til dine ting er til rådighed.
 10. Rengøring knive. Knive, der ikke bruges i lang tid, er dækket af blomst. For at slippe af med det, drys bladet med havsalt og gnid det derefter med citronskal. Knive bliver som nye.

  Hvordan vælger du den rigtige avocado

Skønhed og sundhed

 1. Citronskrubbe. Citroner er rige på alfa- og beta-hydroxy syrer, som perfekt fjerne døde hudceller i øvrigt citroner hjælpe med at bekæmpe acne, pigmentering og andre problemer på huden. Scrubs, kogte på basis af citroner, – en fremragende forfriskende og rensemiddel. Der er mange opskrifter i netværket – du kan vælge en der passer til din hudtype.
 2. Rengøring og blegning af negle. manicurist anbefales her er en simpel opskrift på neglepleje: en lille kop varmt vand til at presse en halv citron saft og dip til fingerspidserne i 3-5 minutter. Efter bakken gnides neglepladerne med citronskal.
 3. Afhjælpning af kvalme. Hvis du føler dig dårlig og får kvalme, hold i munden et stykke citron – utilpashed vil falde tilbage.
 4. Tør hud af albuer. Det betyder, at bekæmpe tør og mørke hud på albuerne nydt mere vores bedstemødre: det er nødvendigt at smøre albuerne fløde og gnid med citronsaft og derefter, efter 10-15 minutter, skyl med vand. Fedt derefter igen med en creme.
 5. Klarhed af pigmentpletter. Som allerede nævnt er citron en naturlig klarer, og siden antikken har den været brugt til at bekæmpe pigmenteringspletter og fregner. For at gøre dette skal citronsaft anvendes på problemområder, efterlades i 10-15 minutter og derefter afvaskes med varmt vand.
 6. Citron tonic. Citron er en glimrende tonic. Tonic, kogt på dets grundlag, vil rense, desinficere og opfriske huden. Som regel er citron tonic lavet af mineralvand og honning.
 7. Frisk åndedræt. Citronsaft, fortyndet i vand, kan bruges til at desinficere munden og slippe af med en ubehagelig lugt – citronsyre dræber bakterier. Men efter dette skal du skylle munden med vand, så den resterende citronsyre ikke korroderer emaljen.
 8. Aromabath. Hvis du tilføjer til vandet, foruden skum, et par dråber æterisk citronolie, så bliver en simpel hygiejnisk procedure til en terapeutisk. Sådanne bade slappe helt af og hjælper også i kampen mod cellulite og overvægt.
 9. Afhjælpning af skæl. Også “bedstemor” opskrift: Gnid rødhårene med citronflasker 1-2 gange om ugen, vask derefter håret på den sædvanlige måde. Advarsel: Citron tørrer, så denne metode er ikke egnet til personer med tør og følsom hovedbund.
 10. Indånding til forkølelse. Lemon æterisk olie har mange helbredende egenskaber (du kan skrive om dette en separat artikel), en af ​​applikationerne er indånding under forkølelse. Fortynd olien i et forhold på 2-3 dråber til et glas vand og træk i opløsningen i 5-7 minutter.

  14 fakta om chokolade, der får dig til at elske det endnu mere

Hvis du kender andre usædvanlige måder at bruge citroner på, skriv i kommentarerne.

댓글 달기

이메일 주소는 공개되지 않습니다. 필수 필드는 *로 표시됩니다

Scroll to Top