Facebook: използвайте групи или страници?

Не е тайна, че много потребители вече са “преместени” във Facebook, където вече са доста успешни в популяризирането на своите продукти, услуги и самите себе си. Но не всеки знае как най-добре да започне този път. Какво е по-добре да създадете – група или страница с марка, магазин, блог, за себе си или за любимата ви котка?

lifehacker, facebook, lifehacker.ru, какво е по-добре да създадете, страница или група, отколкото групите и страниците се различават във facebook, lego
© снимка

Facebook група

Първо, какво представлява група в Facebook? Групата е общност, в която хората могат да общуват помежду си, да споделят информация и да си взаимодействат, но само в дадена тема или идея.

Групите могат да бъдат чудесни маркетингови инструменти. Една от основните функции на групата е да предостави на целевата аудитория необходимата информация по определени теми. Някои потребители използват страницата със същата цел. Но плюс на групата е, че можете да ограничите достъпа до нея само за тези, които са получили покани от вас или да ограничите достъпа до различни критерии.

Facebook страница

За разлика от групите, страниците са обществено достъпни. По принцип те се организират от различни организации или отделни лица като отворени източници за всички, които по някакъв начин се интересуват от темата на страницата (за фенове, фенове и др.). Ако искате да видите колкото е възможно повече хора във вашата компания, по-добре е да създадете страница във Facebook.

Групи и страници на Facebook: Сравнение на функциите

Малкият сравнителен анализ на функциите просто ще отговаря на тези, които все още не са определени при избора си. И така, какво е по-добре – група или страница?

Групови съобщения
Една от най-забележителните характеристики на групите е възможността да изпращат съобщения до всички членове на тази група директно в пощенските кутии на потребителите на Facebook. Но има ограничение – не повече от 5000 участници. Това означава, че ако целта ви е да разпространите информацията сред колкото се може повече хора, тази функция няма да бъде решаваща за вас.

  Ръководство за емотикони: как да ги разберем и да не влязат в неудобно положение

Индексиране от търсачките
И двете страници и групи са индексирани. Но администраторите могат да оптимизират страниците за търсачки, като използват различни приложения (например Static FBML). Това не означава, че групите не се индексират от Google. Можете да контролирате потока от информация в групи и това ще е достатъчно за индексиране в търсачките.

Публикуване в споделена тема
Facebook, страница, група, lifehacker, lifehacker.ru

Друга функция на групите и страниците е възможността за публикуване на съобщения от участниците. Когато хората във Facebook актуализират състоянието си (нещо, което пишат на стената), приятелите им ще видят тези актуализации. Групите и страниците имат една и съща функция. Трудно е да се каже кой има предимството в този случай по-важно. Но на страниците на администраторите малко повече права, и те могат да умерено потребителска дейност.

Насочване на записи в потоци
страници и групи във Facebook разлики, как да използвате Facebook, съвети, lifehacker, lifehacker.ru

Възможно е да се филтрира достъпът до записи въз основа на езика, на който потребителите комуникират. Това означава, че ако имате англоезични фенове, разбира се, бихте искали да получат информация само на английски. Те все още не могат да четат руски език. Точно както не всички родители могат да разберат сложния модел на английски език. Тази функция помага да се избегне запушването на новинарската емисия и предоставянето на конкретно съдържание на крайния потребител.

Поддръжка на приложения
Един от най-големите разлики между групите от страниците Възможността на страниците да включват приложения. Приложенията са на разположение на администраторите, които ги интегрират в страницата. Например, при Static FBML приложението, администраторите могат да създават потребителски раздели за дадена страница. Това означава, че в този случай приложенията създават за администраторите на Facebook страница много широко поле за дейности.

  Как бързо да намерите видеоклип в YouTube

Ограничение за достъп
Facebook, страница, група. ефективни продажби. интернет маркетинг, lifehacker, lifehacker.ru
Едно от предимствата на групите над страниците е способността да се регулира потока от участници, т.е. достъп до тази група. Има три вида групи: отворени, затворени и тайни. Отворените групи работят по същия начин като страниците – те могат да се присъединят към всеки. Затворената група все пак се появява в резултатите от търсенето Facebook, но администраторите решават дали да ви включат в групата. Тайни групи, които няма да намерите чрез търсенето, достъп до тях може да се получи само ако сте изпратени покана.

Събития в “Вх. Поща”
Едно от пропуските в работата с Facebook страници е невъзможността да се изпращат съобщения за събития до пощенските кутии на потребителите. Разпространяване на тази информация могат само на членовете на страницата, rasshariv своя собствена. И въпреки че доста голям брой потребители ще видят актуализацията, останалите ще останат нерегистрирани. Но можете да използвате Facebook обяви, за да разпространявате информацията сред колкото се може повече потребители.

В групите е възможно да изпратите покани за събития до всеки член на групата. Но отново броят им е ограничен до 5000 потребители.

Включваме показателя
Страниците в Facebook имат чудесна функция, наречена “Статистика на страници”. Тя позволява на администраторите да следят “демографската” информация на своите страници – за да следят кои потребители харесват определени публикации и снимки, наблюдава тяхната дейност.

лифт, консултации относно използването на групи и страници във Facebook, lifehacker.ru

Промоционални джаджи

Ако искате да рекламирате страницата на фирмата си (или вашата лична страница) сред клиентите си във Facebook, ще Ви помогнем с помощта на специален джаджа. Но в групи, за съжаление, няма такава възможност.

  Топ 10 компютри, направени в СССР

Понастоящем за администраторите на страници е налице само приспособлението за феновете на страницата. Останалите са в процес на разработка.

Валидни URL адреси
И последната функция е Vanity URLs (която също се нарича “потребителско име”). Това са уникални URL адреси, които пренасочват потребителя директно към страницата ви във Facebook. Няма такава функция в групите, защото те са предназначени за различни дискусии и разпространение на информация, а не за повишаване на осведомеността за марката или публично лице. Идеята е да се опрости рекламата си във Facebook. Например, можете просто да кажете на клиентите си да отидете на Facebook dot dot oblique “моя бизнес” за повече информация.

заключение

И в заключение една малка таблица за сравнение Facebook страници Групи
Групи от Facebook, страници, сравнителна таблица, предимства и недостатъци на групите и страниците

И не забравяйте за страницата Lifehacker.ru на facebook!

댓글 달기

이메일 주소는 공개되지 않습니다. 필수 필드는 *로 표시됩니다

위로 스크롤