Fuchsia OS – нова система от Google, която ще замени Android

Първата информация, която Google разработва нова мобилна операционна система, се появи преди няколко месеца. След това стана известно само името Fuchsia OS и факта, че ще има напълно ново ядро, което не използва Linux код, за разлика от Android.

Сега мрежата има допълнителна информация за тайнственото развитие на Google. На първо място стана ясно, че Fuchsia OS не е само ново ядро, а съвсем нова графична обвивка. Тя получи кодовото име Armadillo. Ето един малък видеоклип, който демонстрира външния си вид и работа.

Разбира се, това не е дори тестова версия на Fuchsia OS, така че крайният дизайн и функционалност могат да бъдат много различни. Въпреки това, изглежда, Google най-накрая реши да придвижи всички приложения на трети страни някъде във фонов режим и да се съсредоточи върху услугите си.

Потребителският интерфейс е центриран около началния екран с вертикално превъртане, на който се намират новини, карти, снимки, времето и други фирмени услуги. Тя изглежда и работи като Google Now, която поема контрола на вашия смартфон.

Fuchsia OS 1

Интересна особеност на новата операционна система е възможността да работи в режим с много прозорци. Съдейки по наличната информация, екранът може да бъде разделен не само на две части, както е направено сега в Android Nougat, но и във всяко друго удобно отношение към вас. По този начин Fuchsia OS най-вероятно ще бъде идеално пригодена за използване на таблети и дори лаптопи.

Цялата по-горе информация е предварителна и дава само най-общото впечатление за предстоящата операционна система Fuchsia. Надяваме се, че Google ще сподели допълнителна информация на най-близката конференция за разработчици. Във всеки случай, докато окончателното пускане на новата операционна система ще продължи дълго.

  Как да изтриете съобщения в WhatsApp, когато тази опция вече не е налице

댓글 달기

이메일 주소는 공개되지 않습니다. 필수 필드는 *로 표시됩니다

위로 스크롤