Топ 6 безплатни музикални плейъри за Mac

Може би най-популярният медиен плейър за OS X, iTunes все още остава, но по различни причини много потребители все още търсят алтернативи. Искането, както знаете, генерира предложение и виждаме голям брой приложения, които се намират като заместител или алтернатива на родния играч на Apple. Как да разберете този разнообразен сорт и да изберете играча, който най-добре отговаря на вашите нужди – ще ви кажа в тази статия.

* * *

Ecoute

globalView-голямEcoute е пълноправно приложение, но всъщност работи като plug-in за iTunes. Въпреки това, качи старта не е необходимо, защото Ecoute използва само в библиотеката, като в същото време на управлението на своята музика и други взаимодействия с файловете в порядък по-лесно. Ecoute поддържа всички видове медийни файлове и освен музика, може да възпроизвежда видеоклипове и подкасти. Ecoute също добре, защото го взима от библиотеката метаданни качи и подкрепя Last.fm, както и социалните мрежи и Twitter като Facebook (за sheringa слушат песни). Отделно е заслужава да се отбележи, много чист и минималистичен дизайн на заявлението – за ценителите на простотата трябва да е като.

Изтеглете Ecoute

Decibel

прозорецDecibel е много подобен на интерфейса качи, но различна поддръжка за повече формати, включително без загуби (FLAC, WavPack, Ogg Vorbis и др.) За любителите на “въртящите се копчета” Decibel предлага много настройки и настройки: честота на извадката, изходни устройства и други чипове, които ще ви помогнат да сведете до минимум всяко влошаване на качеството на звука. Decibel има прост интерфейс, който осигурява удобна навигация за всички контроли и е разбираемо дори за начинаещи.

Свали Decibel

  Защо снимките във Facebook изглеждат толкова ужасни и как да ги избегнете

играя

Основният прозорецИграта се отнася за ориентирани към потребителя приложения, които не обичат да се занимават с настройки и които нямат голям интерес към външния вид и дизайна – за тях е важно приложението просто да изпълнява функциите си. Играта изглежда много проста и проста, но е и плюс – просто добавете файловете си и слушайте музика. Нищо излишно. Play е разработена от същата компания като Decibel, откъдето идва визуалната прилика и широката подкрепа за аудио форматите.

Приложението поддържа функцията за увеличаване на звука, която ви позволява да не се притеснявате за нивото на силата на звука при възпроизвеждане на “различни” плейлисти. Също така, Play може да редактира метаданните на файловете и прави това веднага за няколко файла (използвайки базата данни MusicBrainz). Не забравяйте разработчиците и интеграцията с Last.fm – тук можете да се присъедините към специалната общност Play на Last.fm и да получите препоръки от други потребители.

Изтеглете Play

Vox (преглед)

screen800x500Подобно на Decibel, Vox поддържа куп аудио формати, включително без загуби. Приложението има приятен чист интерфейс в тъмни цветове, с удобна подредба на контролите, както в прозоречен режим, така и в режим на мини-плеър. Вграденият еквалайзер ви позволява да прецизирате изхода на звука и дори да преобразувате песните си в 5.1 и 7.1. В допълнение, Vox може да работи с Last.fm и поддържа AirPlay за безжично възпроизвеждане на музика. Ако във вашата библиотека има интервали, Vox лесно ще ги запълни с помощта на базата данни MusicBrainz.

Ако предпочитате модерен дизайн и функционалност, обикновената Vox простота е ваш избор.

томахавка

  5 най-добри приложения за iOS за гледане на звездите

Screenshot от 2014-03-31 в 21.21.01Това приложение, за разлика от останалите, се различава в междуплатформената платформа и освен OS X, работи и на WIndows и Linux. След инсталирането, приложението ще сканира и импортира цялата ви музика, което ви позволява да започнете незабавно да слушате. Добавянето на нови записи се извършва само чрез плъзгане и пускане в библиотеката на Tomahawk или сканиране на дискове по график.

Една от основните функции на Tomahawk е подкрепата на редица стрийминг услуги, като Last.fm, Grooveshark, Spotify или Rdio. Друга отличителна черта на Tomahawk са т.нар. Препоръки, които ще се основават на вашите търсения и плейлисти.

Ако искате да съберете всичките си музикални услуги и потоци в едно удобно приложение – опитайте Tomahawk.

Изтеглете Tomahawk

Winamp

4db373a1c8e25070Е, завесата падна, аз със сигурност не може да не споменем Winamp – Този популярен PC-плейър, който може да се сравни само с качи на Mac (ако не е да се вземе предвид разликата в “класове тегло”). Сравнително наскоро имаше версия на Winamp за OS X, която може да бъде много полезна за комутатори, които не искат да се примиряват с iTunes. Приложението поддържа почти всички популярни аудио файлови формати и е в състояние да възпроизвежда вашата музика от CD (и да го импортира). След инсталирането Winamp ще сканира вашия диск и ще сортира всички намерени файлове (отделно видео и музика). Също така, на плюсовете на Winamp може да се отдаде невероятен брой различни приставки и кожи, които могат да променят функционалността и външния вид на приложението, без да го разпознават.

Като има голяма общност от потребители и непрекъснати актуализации, Winamp остава доста популярен медиен плеър, което е добра алтернатива на iTunes.

  Как да управлявате локален уеб сървър за даден сайт директно на Windows и OS X

Изтеглете Winamp

* * *

И какви са вашите предпочитания, скъпи читатели? Използвате ли iTunes или слушате музика на Mac с приложения от трети страни? Разкажете ни за това в коментарите, споделете опита си с други читатели.

댓글 달기

이메일 주소는 공개되지 않습니다. 필수 필드는 *로 표시됩니다

위로 스크롤