Защо вместо iPhone е по-добре да купувате Android. Собствен опит

Това се случи така, че цялата ми работна екосистема е изградена върху продукти на Apple – това е Macbook Pro Retina и iPhone 5s, iPad Air, Apple TV и друг хардуер. Въпреки това, аз постоянно гледам Android, като алтернатива на съществуващите в моята домакинска ябълка перли. В момента съм много активен с SONY Xperia Z1 и HTC One (m8). И да, сигурен съм, че в момента Apple има много малко основания да остане монополист в моята екосистема. За причините по-долу, но трябва да се каже, че само най-смартфоните на всеки производител на Android заслужават внимание. Всички останали са само боклуци. Така че няма да разгледам въпроса за цената – най-високите разходи за Android, колкото iPhone или iPad.  

желязо

Да, Apple е само магьосник като желязо, но смартфоните от висок клас рядко се оказват пластични драскотини.

батерия

Вицове за бързото освобождаване на батерията на Android, смятам за остаряла като анекдотите на сайта anekdot.ru. Не казвайте анекдоти за руснака и американката в прилична компания, точно както не е нужно да се шегувате за батерията на Android. Вземам SONY Z1 непременно в моето бизнес пътуване по няколко причини, един от които е, че батерията на смартфона живее цял ден. IPhone, особено със спада на новия iOS 7, е наполовина пълен по обяд, мъртъв до 2-3 часа следобед. Това не е нормално и това не е просто ера – това отнема нашата компания от парите, тъй като няколко срещи бяха прекъснати само защото не стигнах до телефона или адреса. “Sonka” живее до късно през нощта, HTC – няколко дни без никакви проблеми! Днес iPhone 5s е просто подигравка на времето на живота.

Водоустойчива

Първият ми удавен телефон, iPhone 3G, падна от джоба ми, когато опитах водата в Мраморно море преди първия уиндсърфинг урок. Денят беше успешен, но телефонът не оживя. Съпругата ми удави iPhone 4 в тропическите валежи в Тайланд, защото просто не намери място да се скрие за няколко минути. Друг iPhone 4 се удави в пот по време на много дълга тренировка на около. Ко Самуи. Колко повече телефони трябва да се удавя, така че Apple разбира, че е възможно да стане по-дебел 1 мм, но да спрете да се удави?

За съжаление, харесвам HTC One m8, но SONY Z1 не само отблъсква пръски и пот, но също така прави отлични подводни снимки.

Имам нужда от нея, повярвайте ми. Тук, просто измити “Соня” с вода и сапун, направи геноцид за бактерии.

NFC

Технологията не е най-голямата нужда, но тя наистина може да бъде полезна. Например, можете да видите баланса на метрото в Москва.

Също така, с помощта на NFC, външният обектив SONY (скоро ще направим преглед) е свързан към телефона с едно докосване!

Физически бутони? Хайде, Епъл!

Защо се нуждаем от физически бутон “Начало”? Защо не може да бъде просто върху тялото, светлината или някакъв друг знак, с тактилно означение за слепия търсене? Този бутон отново е почти разбит. Вероятно имам пет пъти. Защо ме карат постоянно да ги поправям? Не разбирам. Бутоните на SONY и HTC са виртуални и никога не съм се притеснявал. В HTC, въобще, събудете се с двойно натискане на екрана на екрана се изпълнява и телефонът се събужда! Защо няма такова нещо за iPhone? Не е ясно.

  Джет оргазъм: какво е и как да го постигнете

Вашето таксуване?

Новият конектор за зареждане от Apple с хубаво маркетингово име (добре, както винаги) е много добър – той е здрав, той е залепен от двете страни и обикновено е красив. Но зареждане е необходимо за мен джаджи, а именно: 3G / Wi-Fi модем, Bluetooth-слушалка, работещ часа Адидас Micoach умен план, тези интелигентни функции се осъществява чрез един кабел – микро USB. Да, най-вероятно, причината кретена да го прави, че не го правят по готино е, че от Apple, но … отделен кабел, различен от всички … Това е неудобно, предполагам.

Apple, мислиш ли, че това е парад на губещите? )
Apple, мислиш ли, че това е парад на губещите? )

мек

Тук е още по-интересно. Обичам визуалната еднородност и перфектност на приложенията за iPhone. На iPhone, харесвам, че не Yandex или Mail.ru може да стигне до там с джаджи, програми и идеи. Обичам чисти системи и стандартен софтуер, ако е на ниво! Google Maps по-добри Yandex.Maps по много причини (пешеходна навигация, транспорт не само в Русия, модерен дизайн на IOS 7), Mail изпращане на електронна поща по-добре Mail.ru, Google се търсят по-добър Yandex за мен, и аз искам да на новия ми телефон не е бил нито Yandex, нито друг “местен” цвят. Връщайки се след седмица с Android в iOS 7, изпитвам истинско естетическо удоволствие. Но има толкова много досадни неща в iOS, че просто не мога да прескоча в ръцете на Android отново. Страхувам се, че някой ден няма да се върна, скъпа Apple. Ето само няколко причини.

Прехвърляне на данни между приложенията

Удобно е да изпратите статия в джоба, без да изпращате съобщение някъде, а директно. Искам да избера част от текста и да го прехвърля само на Evernote. Искам да инсталирам чужда камера и директно от нея, за да прехвърлям снимки в Instagram, като заобикалям външни приложения – патерици. Може да се види, че Apple разбира това и в най-новите версии на мобилната операционна система, но за да направи всичко в ума си нещо не го позволява. Религия?

Психоаналитикът на телефона

Снимките са направени IOS камера не трябва по никакъв предавани чрез iCloud (за което аз съм все още плаче) на моя компютър, работещ на iPhoto, обещах този приятел Стив и приятел Тим. Но не. Те трябва, но не трябва да се прехвърлят. Дори и плуването на SONY под кранчето, счупих iPhone 5s, но на компютъра след 30 минути няма картини. Изпратих ги на самия Gmail и ги включих в статията. И аз също се опитах да споделя публикацията си в iCloud в частна кутия – няма писмо. Понякога в никакъв случай не е ясно какво става в главата на iPhone. Изпращаш ли го или не, братко? Какво ви пречи да направите това бързо? Не казвайте, че просто работи. Това не е вярно. Google+, че в iOS, че на Android, просто работи – стартира и снимки в облака. И когато отидат там, Android показва напредък и доклади – Снимки са готови, шефът. С него, аз не губя втори път! Аз не казвам, че трябва да бъдете натрапчив дрям като Windows, който просто не знае как да замълчи и през цялото време нещо комуникира. Но не можеш да бъдеш толкова интроветен като iPhone. Просто не работи.

  Има ли шанс за взаимоотношения от разстояние

И друг пример. iOS 7 яде батерията като копеле. И сега има статии като “Приложението Facebook е виновно!”, “Това е обновлението на софтуера на фона, което е дефектно, изключете го, потребителят!”. Знаеш ли защо се появяват? Защото няма начин да разберете кое същество всъщност яде вашата батерия. В Android можете лесно и лесно да го гледате. Дори iPhone вече е достатъчно сложен, за да скрие тази информация от потребителя.

снимка 2

известие

Там трябва да приложите партньорката, но не мога – той излезе с тези правила ???? Известията, че дърпате на екрана в iOS 7, са просто ужасни. Те не са конфигурирани, показват джаджи и полета за някои сферични американци във вакуум. Те почти никой не използва, попитах наоколо. В Android те позволяват да управлявате музика, независимо дали имате стандартен плейър или VKontakte. Вие виждате в тях, ако сте включили модем режим или не, показва DND режим и много повече. Всичко това е истината, от която се нуждая, постоянно и не искам да отивам в настройките, за да променя тези състояния на моя телефон. Не е нужно да знам акциите на YNDX или GOOGL, защото не ги имам. Искам да видя моите дела в Any.DO, а не в разнообразните Задачи, което е абсурдно в iOS 7.

Аз наистина се чудя!
Аз наистина се чудя!

Програми по подразбиране

Защо не мога да задам Google Chrome като моя по подразбиране? Пощенска кутия в Gmail? Те са по-добри от това, което се случва по подразбиране в iOS. Камерата ми харесва VSCO. Задачи – Any.DO. Бързи съобщения – Телеграма. VoIP – Skype и Viber, а не Cripple FaceTime. Или по-добре, Apple, или нека този, който е по-добър. В Android можете да зададете нещо по подразбиране, което е удобно. Например, правя всички разговори само в Skype, а приложението на телефона изобщо не се използва. Операторът е тръба за интернет за мен и плащам за съобщения и обаждания до други компании.

iCloud само за iOS и OS X

За това, което осакатяваше iCloud, е написано по-горе. Също така признаваме, че имате мак или Dropbox, или Google Диск, или някакви занаяти от домашни IT гиганти. Защо това се случва, ако има iCloud на Apple? Защото – инвалид. След това нека се промени към друго решение по подразбиране. Не, iOS няма да позволи. Вече мълча за факта, че нищо, освен iOS и OS X, не може да получи от iCloud данни за контакти, календари и казуси. Това не е нормално, вярвам. Каквото и да каже, данните все още са мои.

Сири днес е просто абсурдно

За мен Сири е в състояние само да открие времето за готвене на спагети “Настройка на таймера до 10 минути”, а за будилник сутрин “Настройка на алармата до 19:00”. Тя не разбира руски език. Нищо не може да ни помогне. Помолете своя приятел за Android и вижте какво прави Google Now. Те разбират руски език. Той взима пощата си, може да получи полет, резерв в Airbnb и Booking.com, изграждане на пътища, се познае кога да се измъкне, за да не изпуснете самолета, взима всичко самата валута, избира редица интересни в нов град адаптира преводач и повече , Сега проектира деня, като използва календара и адреса на събитията в него. Просто планирам 4-5 срещи в Москва, регистрирам контакти и адреси и телефонът ме води през сложен за логистика град като грижовен, опитен асистент. И ето още едно от новите – как Google Now работи за шофьори. Главата е заета само от това, което е важно за мен. Останалото се случва. И какво прави Сири? Разказва как гигантите побеждават зелените таласъми? Отговаря на руски SMS само на английски език? Гласът на Сири разпознава още по-лошо от Яндекс (1, 2)!

  6 причини, поради които приятелите и колегите ви смятат за глупак

И вземете и погледнете Душа, който може да замени Google Now и работи като жив човек и комуникира с вас само с глас!

автоматизация

Ако все още имах 10% батерия, а след това, разбира се, не е толкова важно на фона на IOS актуализации. Защо не се затворят? Вграден режим на пестене на батерията в Android Купих си при пътувания с вътрешности. Ако батериите са 20%, всички известия са деактивирани. Ако 10%, тогава интернет е достъпен само когато телефонът е включен. В режим на готовност той не прави нищо! По-важното според мен е по телефона и да имат достъп до данните, когато това е много необходимо за мен, а не да са наясно с харесвания или букви. И всичко е настроено. Android виси с 10% в режим Stamina, много, много часове, а iPhone е вече мъртъв в джоба си. И по някакъв начин не е конфигуриран! Но е много тънка …

И така, с автоматизацията на всичко. В iOS нищо не е автоматизирано, в Android – всичко е автоматизирано.

заключение

Може би ще завърша тези сравнения. Струва ми се, че Apple е все по-съмнително минимализъм обхваща проста и почти всички от очевидния факт – нейните продукти изостават все повече и повече на пазара. Невъзможно е да се покрие с минимализъм спирачка iCloud. Не можем да кажем, че за стабилността не дават достъп до контактите в облака, не-IOS устройства – Apple притурки себе си са в състояние да доведат до значителна никс в адресната книга, просто като се умножи по 5 всичките си контакти. Лимит от 1000 снимки в Photo Stream – това е просто глупост. За качеството на софтуера на Apple, казах аз, но пак повтарям: Instacast добри подкасти, Chrome по-добре от Safari, пощенска кутия по-добре на пощата Телеграма добре iMessage, Viber по-добре FaceTime, 1Password по-добре построени пароли магазин, Pocket-добър четец на текст в Safari, Dropbox добре iCloud, защо са намалили YouTube и не направи нищо по-добро?

Много от причините и по-често искаме отговори с ново и ново издание на Android или, Господ прости, Windows Phone.

И какво мислите за текущото състояние на iOS и екосистемата на Apple? Не мислихте ли за Android?

댓글 달기

이메일 주소는 공개되지 않습니다. 필수 필드는 *로 표시됩니다

Scroll to Top