9 tegn på, at du er underernæret

Alle kender en simpel axiom: at tabe sig, skal du forbruge færre kalorier end at bruge. Men som i enhver virksomhed er det vigtigt at stoppe i tide. Regelmæssig underernæring kan forårsage fysiologiske problemer og uønskede mentale tilstande.

1. Nedgangen i styrke

I de fleste mennesker er den metaboliske hastighed i hvile mere end 1.000 kcal pr. Dag. Og hvis du laver sport, så skal dette nummer mindst fordoble.

Hvis du dagligt bruger mindre end 1.000 kcal, sænkes dit stofskifte, hvilket fører til øget træthed. Selv den mindste motoriske aktivitet, som at gå eller klatre i en stige, giver dig træthed, fordi du ikke engang dækker de grundlæggende energibehov i kroppen.

Underernæring kan føre til hurtig træthed, fordi kroppen mangler energi til andet end at opretholde de mest basale funktioner.

2. Hårtab

Manglen på daglige kalorier, såvel som mangel på protein, jern, biotin og andre vitaminer forårsager overdreven hårtab. Når kroppen ikke får den rigtige mængde næringsstoffer, understøtter den primært aktiviteterne i sådanne vitale organer som hjerte og hjerne. Hårets sundhed er sekundært til mindre vigtigt.

Hvis håret falder ud i mere end normalt, er dette en alvorlig grund til at være opmærksom på din kost.

3. Konstant følelse af sult

Ifølge undersøgelser stiger appetitten for underernæring på grund af det skiftende niveau af hormoner, som styrer følelsen af ​​mæthed. Desuden fører mangel på kalorier til øget produktion af cortisol – et stresshormon, der bidrager til øget sult og fedtvæv. Permanent sult signalerer, at kroppen er truet af udmattelse.

Underernæring fører til hormonelle spring, som forværre sulten for at kompensere for manglen på næringsstoffer.

4. Manglende evne til at blive gravid

Hypofysen og hypothalamus arbejder i tæt forbindelse med hinanden og er ansvarlige for hormonbalancen i mange organer, herunder reproduktive. Hypothalamus modtager signaler fra kroppen og bestemmer på deres grundlag, når det er nødvendigt at tvinge hypofysen til at stimulere eller hæmme produktionen af ​​østrogen, progesteron og andre hormoner. Som undersøgelser viser, er dette komplekse system meget følsomt for ændringer i vægt og kost.

Graviditet er umuligt uden balancen mellem kønshormoner. Det første tegn på hormonal svigt i kroppens reproduktive funktion er amenoré – fraværet af menstruation i tre eller flere måneder.

Kalorieunderskuddet får kroppen til at sende signaler til hypothalamus, der fører til nedsat kønshormonproduktion og manglende evne til at blive gravide.

5. Søvnforstyrrelser

forskningSov i spiseforstyrrelser , udført på mennesker og dyr, viste at fastende fører til søvnforstyrrelser og en reduktion i dens dybe fase. Det betyder, at du falder i søvn med vanskeligheder, ofte vågner op og næste morgen føler du ikke hvile. Og hvis du går i seng eller vågner op med følelse af sult, er dette et tydeligt tegn på, at du ikke spiser nok.

Underernæring påvirker negativt kvaliteten og varigheden af ​​søvn: du får ikke nok søvn, uanset hvor mange sover.

6. irritabilitet

Hvis du er irriterende enhver lille ting, er det måske værd at kigge ind på pladen.

  Nootropics: Hvad er det, hvordan de virker, og om det er værd at drikke dem

Under Anden Verdenskrig deltog en gruppe unge i eksperimentetDe sultes, så andre får bedre fodring: husker Ancel Keys og Minnesota eksperimentet , afholdt ved University of Minnesota. I et halvt år spiste frivillige kritisk lidt, hvilket hjælper forskere med at forstå, hvordan man hjælper krigsofre, der overlevede hungersnød. Som eksperimentet viste, blev ekstrem irritabilitet en af ​​bivirkningerne af en sådan langvarig underernæring.

Langvarig underernæring og en bevidst begrænsning af sig selv i spisning kan føre til nervøsitet og skarpe humørsvingninger.

7. Konstant følelse af kulde

For at producere varme og opretholde optimal kropstemperatur skal vi forbrænde en vis mængde kalorier. Seks års studieLangvarig kaloriebegrænsning, men ikke udholdenhedsøvelse, sænker kropstemperaturen hos mennesker , hvor 72 middelaldrende mennesker deltog, viste, at de, der forbragte i gennemsnit 1.769 kalorier om dagen, havde en signifikant lavere kropstemperatur end dem, hvis kostvaner varierede fra 2.300 til 2.900 kcal. Interessant nok var disse indikatorer ikke afhængige af deltagernes fysiske aktivitet.

Analyse af resultaterne af undersøgelsenVirkning af langvarig kaloriebegrænsning med tilstrækkelig protein og mikronæringsstoffer på skjoldbruskkirtelhormoner , forskere bemærkede, at de emner, der havde mindre gran, havde et sænket T3-niveau. Blandt andre funktioner er dette skjoldbruskkirtelhormon ansvarlig for kroppens energimetabolisme. Således jo mindre vi spiser, jo mere fryser vi.

Manglende mad kan føre til et fald i kropstemperaturen. Dette skyldes dels et fald i niveauet af hormonet T3.

8. forstoppelse

Forstoppelse karakteriserer normalt som en forhindret hård afføring tre gange om ugen eller mindre. undersøgelseDieting sværhedsgrad og gastrointestinale symptomer hos college kvinder , hvor 301 studerende deltog, viste at de, der overholder strenge kostvaner, er de første, der lider af forstoppelse og andre fordøjelsesproblemer.

Underernæring fører til forstoppelse, da mad langsomt bevæger sig gennem fordøjelseskanalen og mindre affaldsprodukter akkumuleres i kroppen.

9. Angst

Demonstrativ storskala undersøgelseAdolescent slankekure: sund vægtkontrol eller grænseforstyrrende spiseforstyrrelse? , hvor mere end 2.500 australske teenagere deltog. 62% af dem, der alvorligt begrænsede sig til ernæring, var der et øget niveau af angst og depressive tilstande.

  Yoga med børn: 12 øvelser

For at reducere følelsen af ​​angst på et tidspunkt, hvor du er tvunget til at begrænse dig selv til at spise, vil fødevarer, der er rige på omega-3 fedtsyrer, hjælpe.

Stive kostvaner fører til depression, angst og pludselige ændringer i humør.


For et gradvist fald i vægt er det nok at begrænse 1 200 kcal pr. Dag, men det er ikke værd at tabe under dette mærke. Hvis du finder dig selv i ovenstående tegn på underernæring, skal du gennemgå din kost: måske mangler din krop de nødvendige næringsstoffer.

댓글 달기

이메일 주소는 공개되지 않습니다. 필수 필드는 *로 표시됩니다

Scroll to Top