Yoga med børn: 12 øvelser

Børn har det, der næsten ikke findes hos mange voksne: naturlig fleksibilitet, udholdenhed og utrolig energi. Og de er glade for at gøre noget interessant for virksomheden med voksne.

Hvis du forsøgte at gå til yogaklasser, og de syntes kedelige og komplicerede for dig, må du måske prøve mindst en lektion i barnets firma? Det vil være sjovt, jeg garanterer dig. ????

Hvis dit primære mål – at fange barnet og indgyde i ham en kærlighed til og interesse for sport, så prøv at vende yoga i et spændende spil. For eksempel kan du arrangere noget lignende yoga i stil med “trodset bølger” – det er, når du tænder for musikken, lyd ud den eftertragtede “Braving bølgerne …”, men erstatte sætningen “Marine figur stå stille” med “tal i udgør træ , og så videre, og så videre. Hvis du inkludere fantasi, kan du genindspilte næsten ethvert bevægende spil eller komme med en ny. Så, børns yoga til begyndere.

Træningsnummer 1. Frø

Træn frøen

Hoppe i denne pose øger fleksibiliteten i hofteled og nedre ryg. Stå op lige, fødder bredt på lårene. Squat og få dine hænder bag dine ben. Fra denne position, langsomt flytte din vægt lidt frem og begynde at hoppe. Samtidig skal hænder og fødder komme ud af gulvet. Du kan endda croak lidt mens du hopper – børnene vil lide det. Hvis hoppe virker som en umulig opgave for dig, så prøv bare at sidde i denne stilling så dybt som muligt.

Faktisk er denne holdning en forberedelse til kropsflyvning – dette er når vægten er helt overført til arme og ben kommer ud af gulvet. Derfor, efter at børnene har mastret godt frosk udgør, lad dem prøve lidt at afbalancere på deres hænder.

Træningsnummer 2. Flamingo

Og det er noget som vores sluge, som læres at gøre selv i skole i klasser i fysik. Dette er en øvelse for at balancere og styrke ben og krop.

Stå oprejst, ben sammen, arme udstrakte på hver side og sidelæns som vinger. Tag dit venstre ben tilbage og læn dig fremad. Hold balance med dine hænder. Du kan bølge dem som vinger. Det er bedst at afbalancere, hvis du samtidig læner fremad og bevæger din fod tilbage. Vægten af ​​kroppen skal overføres til indersiden af ​​støttebenet. Du kan også få et overblik og konstant se på et tidspunkt – det hjælper meget! Og glem ikke at ændre dine ben! Som regel er det lettere at holde balance på en af ​​benene end på den anden. Nogen kan have et højre ben, en person har et venstre ben.

  Hvordan fremskynde helingen af ​​blå mærker og slid

Øvelse 3. Træ

En anden øvelse på balancen, som styrker benene og strækker ryggen.

Yoga til børn

Stå op lige, ben sammen. Bøj det højre ben i knæet, tag det til siden og læg sålen på knæet i venstre ben. Jo højere i forhold til knæet du formåede at lægge foden på, desto lettere er det at balancere, så du kan hjælpe dig selv og lægge din fod så højt som muligt. Når du har fastgjort din fod i en behagelig position, skal du trykke dine hænder foran brystet i namasten og løfte dem op over hovedet. I denne position kan du nemt svinge fra side til side, som træer i vinden.

Træningsnummer 4. Båd

Denne stilling er fantastisk til at holde din tryk tonet. En forenklet version er tilgængelig for børn.

Sid på gulvet, bøj ​​knæene, rive dine fødder væk fra gulvet og prøv at balancere det lidt på din pave. Så snart du føler stabilitet, tag dine store tæer med dine hænder og langsomt rette dine ben, mens du fortsætter med at balancere. Du kan rocke frem og tilbage lidt som en båd på bølger. En anden mulighed: Du kan gøre det uden hjælp af hænder, bare løfte dine ben og holde balancen i stillingen af ​​bogstavet V.

Øvelse nummer 5. Hunden snouts ned

Denne position er velkendt for alle, og den strækker ryggen og bagsiden af ​​benene bemærkelsesværdigt og styrker også overkroppen.

børns yoga

Sæt dine hænder på gulvet, med dine knæ bør være under hofterne, det vil sige dine ben vil være lidt bøjede. Prøv derefter at rette dine knæ og trykke dine hænder på gulvet, med dine hæle strækker sig til gulvet. Det viser sig, at du strækker ryggen og strækker bagsiden af ​​dine ben. Hvis barnet er for let, kan de løfte det ene ben op (tå forlænges, knæet ser på gulvet, ikke bækkenet vender til siden og ser klart ned) eller hoved hvile mod gulvet. Der er en hel del muligheder for denne pose, så du vil have masser at vælge imellem. Det er ønskeligt, at fødderne står helt på gulvet.

  3 øvelser for rygsmerter

Træningsnummer 6. Sjæfør

Børn elsker udfordringer, så denne holdning skal være meget behagelig for dem. Det styrker hænder og overkrop.

børns yoga

Stå i udgøre medmock ned. Tag et lille skridt fremad med din højre fod og udfolde foden, så sokken ser til venstre. Afdække din højre side ved at rive din venstre arm ud af gulvet og løfte den op. Løft derefter din venstre fod op. Forsøg at opretholde stabiliteten så længe som muligt.

Træningsnummer 7. Ice Hill

Dette udgør kun udefra ser simpelt ud. Faktisk er dette en fremragende træning for hænder og præster.

Sid på gulvet, fødder sammen. Sæt dine hænder bag dine hofter på kort afstand, dine fingre skal peges mod benene. Resten dine fødder på gulvet og løft bækkenet og lårene, hovedet kastes tilbage. Forestil dig at du er et børns dias, og børn glider ned i dig. Hvis denne position er for tung for dig, kan du bøje dine knæ.

Træningsnummer 8. Trillebør og et stearinlys

Denne øvelse hjælper godt med at strække nakken og ryggen.

Lig på ryggen, knæbøjninger, fødder på gulvet. Træk dine fødder væk fra gulvet og flyt dem til hovedet, så tæerne kommer til gulvet. Knæ er let bøjet. Hvis stretching tillader det, kan du forsøge at rette dine ben. Hænderne ligger på gulvet langs kroppen og giver dig stabilitet. Sørg for, at din skulder klinger er fast presset mod gulvet, og langsomt bevæge sig i en standard birk træ, halvt bøjede ben rette op. Fra birketræet går du også langsomt tilbage til startpositionen, hvor du lægger ryggen på hvirvelens bund bag hvirvlen.

  10 usædvanlige måder at falde i søvn

Øvelse # 9: Broen

Hvem blandt os i min barndom forsøgte ikke at stå på broen? Jeg tror, ​​at alle kender denne øvelse.

Ligge på gulvet, benene bøjede på knæene, fødderne stramt på gulvet så tæt på bækkenet. Arms bøjet i albuerne og sat lige over skuldrene, palmer fast presset mod gulvet, fingre modstående side af stoppet. Skub forsigtigt og langsomt din krop op og buk din rygrad. Vægt skal overføres til hænderne, lårene skal fortsætte med at se fremad og ikke flytte fra hinanden.

Træningsnummer 10. Danser

Dette udgør på balancen. Hun strækker og styrker også rygsøjlen og benene godt.

Stå op lige, ben sammen. Bøj din højre fod og tag den med din højre hånd ved din fod eller ankel. Læn dig lidt frem og samtidig prøv at tage din højre fod tilbage og op. Hold din venstre hånd frem for balance. Børn klarer sig i denne position, ikke bare at stå, men også at hoppe eller spinde rundt om deres akse.

Træningsnummer 11. Sandwich

Og dette er den standard langsgående krølling, som næsten alle børn gør det roligt. Voksne har også lidt sved, før de kan træne i halvdelen.

Yoga med børn

Sid på gulvet, benene sammen, knæene rettet. Begynd at bøje frem til benene med ryggen lige. Og husk at du ikke skråner på bekostning af ryg og talje, men på bekostning af hofteledene. Hvad betyder dette? Det betyder, at du skal strække din mave (nedre ribben) til hofterne, brystet til knæ og hagen til fødderne. Ingen afbøjninger i nedre ryg, se fremad, ryggen er flad, skulderbladene bringes sammen. Du kan hjælpe dig selv med dine hænder, klemme dine fødder og trække dig selv til dine fødder.

Træning nr. 12. Glad skat

Denne holdning af afslapning, og det strækker perfekt hofterne og nedre ryg.

Lig på ryggen, bøj ​​benene ved knæene, stramme dem til brystet og grab fat i fødder, knæ, hofter eller ryg. Tryk forsigtigt dine hænder på dine fødder, så hofterne strækker sig til gulvet og rock lidt fra side til side.

댓글 달기

이메일 주소는 공개되지 않습니다. 필수 필드는 *로 표시됩니다

위로 스크롤