Hvordan fremskynde helingen af ​​blå mærker og slid

forebyggelse

Selvom fuldstændig undgåelse af mikrotraumas er urealistisk, vil forebyggende foranstaltninger reducere deres antal. Hvis der er dannet blå mærker, er det kun umuligt at berøre vinklen på bordet, og det er absolut nødvendigt at tage sig af styrken af ​​blodkar. Den første assistent i dette – rutin. Der er mange medikamenter med rutin, både indenlandske og udenlandske, i form af tabletter og i form af geler, ofte i kombination med vitamin C. kontraindikationer har lidt, og overskydende rutine er usandsynligt, eftersom det elimineres fra kroppen ganske nemt.

Også til vaskulær elasticitet, vitaminer C, K, D, E og zink. Du kan læne sig op ad produkter, der indeholder dem (peberfrugt, kiwi, solbær, spinat, broccoli, fisk, æg, nødder, lever) eller drikke et kursus af vitaminer i piller (bedst hvis det vil ikke kosttilskud og lægemidler).

behandling

blå mærker

Kramper eller blå mærker – er blodpropper, der er dannet med en blå mærke i hulrummet under huden. Selvom blæren ikke går inden for to til tre uger, er det som regel ikke en grund til bekymring. I dette tilfælde, på skadestedet, kan du se “fødsel og død af galakser”: farven på et blåt mærke ændringer fra rød til blå-sort, og derefter en gul-grøn – det er okay også.

Der er dog en måde at forkorte denne periode betydeligt.

Det første stadium er koldt

I den første dag skal du reducere blodstrømmen. Maksimer arbejdet i den skadede del. Undgå varme brusere og bade, samt alkoholholdige drikkevarer. Kold skadesstedet ved hjælp af improviserede midler: is, frosne fødevarer (nødvendigvis pakket!), Kølet metalske, kold komprimering. Uden fanatisme: Det er nok at køle ned og ikke overkøle. Cremen med anti-edematøs og anti-inflammatorisk virkning (for eksempel “Dolobien”) vil også hjælpe.

  Fødevarer til tarmhygiejne

Opfyldelsen af ​​disse anbefalinger i de første timer efter skaden vil medvirke til at reducere smerten, ødemet og reducere helbredelsens tid ved mindst to gange.

Hvis smerten er fuldstændig uudholdelig, kan du tage bedøvelse, men ikke aspirin eller ibuprofen – de bidrager til fortynding af blod.

Det andet stadium er varme

Når hæmatomet allerede er dannet (i 24-48 timer), er det nødvendigt at udføre behandling, der fremmer resorption, det er tværtimod at sikre blodstrømmen. Den mest effektive er:

  • varme kompresser (for eksempel en hot-water flaske);
  • massage (helst med æterisk olie, såsom calendula, rosmarin, timian, lavendel);
  • opvarmning cremer – med badyaga, arnika, giftstoffer af dyr (bi, slange), med capsaicin (alkaloid af peber).

Den tredje fase – regenerering

Når du tager kontrol over blodstrømmen i skadesstedet, kan du være sikker: blæren vil passere om et par dage, ikke uger, og farven bliver mindre lys. Men du kan gøre noget andet, nemlig at bidrage til regenerering ved hjælp af cremer baseret på heparin troxerutin (troksevazin), dexpanthenol.

Hvis du er en modstander af kemi, naturen har i vente for dig en masse af naturlige ressourcer, som også kan anvendes som en komprimere: aloe, kål, kogte bønner, radiser og peberrod, hvidløg, ananas.

Det fjerde stadium – forklædning

Efter et par dage med ordentlig behandling bliver blusen mindre synlig. Så endelig maske pletten vil hjælpe fundamentet. Det skal være en gullig skygge.

behandling

Grunne sår

Et andet tilfælde af mikrotrauma er sår. Tale, selvfølgelig, om små udskæringer og slid, når kun de øverste lag af huden påvirkes. På trods af at ridser og ridser giver mærkbar ubehag, heler de som regel sig selv og uden komplikationer. Men i hvert fald har du brug for det rens såret og sørg for, at der ikke er fremmedlegemer (støv, fragmenter) i det, luk det gips. Så du reducerer sandsynligheden for betændelse. Og for at reducere helbredstiden og sandsynligheden for ardannelse, skal de første par dage gentages simpel terapi:

  • sug et sår med en vatpind fugtet med en opløsning antisepsis – hydrogenperoxid, chlorhexidin, alkohol (et eksempel på en klassiker, men ikke den mest behagelige), eller i det mindste vand med sæbe;
  • lim med en frisk tape.

  Orthorexia: hvordan en sund livsstil dræber sine fans

Gipset bør ændres med en sådan frekvens, at såret forbliver fugtigt, men ikke befugtning. Peroxid giver mening at bruge, mens det bobler, når det påføres.

Om et par dage, når såret er forsinket, kan du begynde at anvende regenereringsmidler (se ovenfor). Hvis et ar allerede er begyndt at danne, er det i de første uger hensigtsmæssigt at anvende et middel mod ardannelse (den mest populære er salven “Kontraktubeks”).

behandling

Selvfølgelig gør tragedi ingen mening for at gøre en blå mærke eller græs. En voksen organisme med normal immunitet klare sig uden problemer. Ikke desto mindre er traumer (selvom mikro) en sygdom. Men efter at have læst denne artikel er du fuldt ud i stand til at klare det selv uden hjælp fra medicinsk personale. Men i nogle tilfælde skal du stadig se en læge.

Hvornår skal man ringe til en læge

  • Hvis skaden var stærk, og der er mulighed for knoglebrud eller en hjernerystelse, skal du kontakte skadestuen, hvor du vil være i stand til at give råd, og om nødvendigt, for at gøre røntgenstråler, anvende en bandage eller gips.
  • Ved alvorlig blødning skal der påføres et trykforbindelse over sårstedet og straks konsultere en læge.
  • Hvis inflammation starter, ledsaget af en stigning i kropstemperatur og svær smerte, skal du ikke vise “mod” – ring til læge.
  • Det sker, at blå mærker formes kronisk uden stor indvirkning. Dette kan være et symptom på sygdomme i de indre organer (lever, nyre), ubalance af mikroelementer i kroppen og andre lidelser. I dette tilfælde er det bedre at konsultere en terapeut.

댓글 달기

이메일 주소는 공개되지 않습니다. 필수 필드는 *로 표시됩니다

Scroll to Top