14 съвета как да изберете употребявана кола

1. Не купувайте кола за всички пари, които имате

Оставете 10-15% за ремонти и непредвидени разходи. Те ще бъдат точни, дори ако колата е година и е в гаранция. В противен случай семейният бюджет ще започне бързо да се разпада.

2. Не избирайте кола на принципа “нещо за 400 000 рубли”

Определете за себе си 2-3-те модела, които ще търсите. Това ще помогне да не се разпръсне и да не се взимат лошо решение за емоциите. Освен това можете да изучавате избраните модели на форумите, да откриете типичните им проблеми, периодите на обслужване и да разберете тънкостите. Всичко това ще улесни търсенето на моменти.

3. Помислете за средната цена на автомобила, който ви интересува

Най-точният може да се направи ръчно, спомняйки си по математика за пети клас, или използвайте раздела “статистиката на цените” на интернет страницата на “Avto.ru”. Познавайки средната цена, ще бъде по-лесно да мислите разумно, да се пазарите и да не попаднат в ръцете на измамници и дилъри втора употреба.

4. Не очаквайте някой да продаде добра кола на цена, по-ниска от средната

Ако човек спешно се нуждае от пари, той продава колата посредници и незабавно получава пари. Всички останали автомобили, които се продават на ниска цена, счупени или с правни проблеми. Или тази реклама е от измамници.

5. Първите изводи за колата могат да бъдат направени дори и при обявяването

Ако го отвратителни описание и снимки на двете линии на “Всички въпроси по телефона”, “всичко навреме, машината е в перфектно състояние”, и така нататък, вие дори не може да се обаждат. В 95% от случаите това е риселър.

  10 правила на живота Харви Спектра

6. Говоренето по телефона дава много информация и спестява време

Задавайте конкретни въпроси, на които не можете да отговорите като цяло. Например, кой дилър е преминал машината? Кога за последен път се промени маслото? Какво ново в колата? Оригиналът ли е PTS? Колко собственици са записани в PTS? Колко време има човек, притежаващ PTA кола? Дали събеседникът е собственикът или помага на някого с продажбата? Има ли сервизна книга, поръчки и чекове? И така нататък.

7. Винаги проверявайте документите, преди да проверите устройството

Това може да се направи на уебсайта на пътната полиция или avtokod.mos.ru, ако колата е от Москва или от региона на Москва. Разберете дали колата е в ипотека, можете да на сайта на Федералната нотариална камара.

8. Проследяване на нови оферти

Най-добрите автомобили се продават след няколко дни или дори часове. Ето защо, ако искате да получите най-добър автомобил в най-атрактивната цена, да се абонирате за актуализации за модела, който се интересуват от мобилни приложения Avito или “Avto.ru” и постоянно следете за тях.

9. Когато купувате кола в шоурума, внимателно прочетете всички клаузи от договора

Това не трябва да отнема повече от 5-6 страници. Ако сте сключили договор, то те са го взели и го доведоха отново, прочетете го отново: може да има незначителни промени за вас. Ако купите автомобил на кредит, прочетете условията с тройно внимание. Неформалните дилъри са много привързани към включването на скрити такси в цената и вземане на комисиона за отказ от сделката.

10. За да инспектирате машината, наемете дебелина

Погледнете в интернет каква дебелина на боята трябва да бъде за определен модел на колата и я измери, когато я погледнете. Вярно е, че дебелината габарит не е панацея, тъй като понякога машините боя специално за устройството или ремонт на малки щети от CASCO.

  Най-често срещаните проблеми на OS X El Capitan и тяхното решение

Трябва да изглежда по същия начин дали луфтовете от различни страни на устройството, дали с болтове почукали боята, няма следи от боя върху пломбите и корнизи, не се различават дали шагрен и тонове цветове в различни части ако vyshtampovki присъединиха, същият, независимо дали фаровете и прозорците симетрично вършене износени гуми.

11. Не вярвайте на километража

Пробегът на автомобила е най-добре показан от седалката на водача, волана, подлакътника и скоростния лост.

12. С тестовото устройство обърнете внимание на всички малки неща

Проверете изравняване на трибуните на колелата, не взема кола там по време на ускорение и спиране, тя не се чукам има нещо в окачването, ако климатика и електрическите работи.

13. Преди да купите, шофирайте машината в експлоатация

Ако ви харесва колата във всяко едно отношение и нямате никакво съмнение, преди да подпишете договор за продажба, отидете на услугата и диагностицирайте най-малко окачването. В идеалния случай, мотор с електротехник. Това ще струва максимум няколко хиляди рубли, но това ще ви спести от закупуването на кола в лошо състояние. В много случаи диагностиката дава възможност да се идентифицират проблемите, чрез които е възможно да се пазарят добре и със сигурност да се обезсърчат разходите.

14. Възможно е да се сключи договор за продажба и да се правят промени в ТИР

Основното е, че с една писалка и една ръка. Парите са по-добре да бъдат кредитирани по предварително открита сметка чрез банков касиер. Това ще защити срещу фалшификати и измами.

댓글 달기

이메일 주소는 공개되지 않습니다. 필수 필드는 *로 표시됩니다

Scroll to Top