15 ideer om, hvordan man bruger kaffe på gården

I haven

Sådan bruger du kaffe i haven
Kaffepladser til gødning

Skræmme skadedyr

Syrerid og en stærk aroma af kaffe gør det til en fremragende afstødning. Han hjælper også med at uddrive snegle og snegle fra haven, og hvis du blander kaffe med citrus, kan duften skræmme katte og nogle gnavere, der kan skade planter.

Tiltræk orme

Kaffe skræmmer ikke kun parasitter, men tiltrækker også haven til nyttige indbyggere – underjordiske orme, der beriger jorden.

Tilføj til kompost

Kaffearealer kan tilsættes til gødning. Det vil berige jorden med nitrogen, fosfor, kalium, magnesium og kobber.

Gødning af jorden med kaffegrunde påvirker frøet af nogle grøntsager positivt, for eksempel radise og gulerødder, der bidrager til deres spiring og sund vækst. Derudover påvirker kaffe jordens pH, som kan ændre farven på nogle blomster, såsom hortensiaer.

Gaver

Sådan bruger du kaffe til at lave gaver
Dekorere gaver med kaffe

Lav duftende stearinlys

Kaffen har en forfriskende effekt, men ikke kun selve drikkevaren, men også lugten, kan give styrke og forbedre stemningen. Du kan selv lave kaffe stearinlys, som fylder rummet med duften af ​​frisk kaffe.

For at gøre dette har du brug for et par stearinlys-tabletter, en kaffegrund, en wick og en glasbeholder med en bred nok hals.

Smelt lysene, læg et væge i glasbeholderen, skift omsmelt smeltet voks i beholderen og rapporterer tykkelsen, så kaffen fordeles jævnt gennem lyset.

Så skal du bare vente til voksen størkner, og skær wicket til den ønskede længde. Du kan gøre et sådant stearinlys for dig selv og få en vivacity fra en tyk kaffe aroma eller give det til dine venner til en ferie.

Tegn malerier

Kaffebillede
Billede malet af kaffe

Der er kunstnere, der bruger kaffe i stedet for maling. Her er eksempler på værker af verdensberømte “kaffe” kunstnere. Prøv pludselig kaffe som dig flere farver?

Rå trægenstande eller tøj

Ved hjælp af kaffegrunde kan du gøre stoffet eller træet nogle få toner mørkere, kunstigt alder dem. Det er nok at røre tyk i varmt vand og bløde i det tøj eller en træobjekt. Hvis objektet er for stort, kan du male det med en børste eller anvende kaffeløsningen flere gange. Instruktioner finder du i videoen nedenfor.

køkken

Sådan bruger du kaffe i køkkenet
Kaffe som krydderier

Brug som krydderier

Hvis du aldrig har brugt kaffe som krydderi, er det tid til at prøve. Det passer godt med paprika, brunt sukker, peber, løg, hvidløg og koriander og vil være en fremragende krydderi til ribben, bøf og kylling.

Tilføj til Chile

Nogle bruger kaffe som krydderier til chili for at give den en ekstra dybde. Her er en af ​​disse opskrifter.

Fjern lugt i køleskabet

Hvis ubehagelige lugte har lagt sig i køleskabet, skal du sætte en kop kaffebønner i den – kaffen vil absorbere lugten.

Rengør metalskålene

Hvis du har en gryde, der ikke vasker af forbrændt mad, skal du prøve at bruge kaffegrunde som rengøringsmiddel.

Slibens slibende egenskaber hjælper med at rengøre tallerknerne og samtidig må du ikke ridse overfladen meget. Glem ikke at vaske opvasken med sæbe bagefter og skyll godt for at fjerne eventuelle rester af kaffe.

Fjern duften af ​​løg eller hvidløg for hånd

Duften af ​​løg eller hvidløg forbliver på huden i lang tid, og det er ikke altid muligt at slippe af med det ved blot at vaske dine hænder. Kaffe hjælper dig med at fjerne den ubehagelige lugt – tag bare et par kaffebønner og gnid dem med fingrene. Korn absorberer en ubehagelig lugt, erstatter den med kaffe aroma.

Hvordan man bruger kaffe: håndlavet sæbe
Håndlavet sæbe med kaffe

Alternativt kan du lave sæbe eller skrubbe med kaffe. Smelt sæbe og hæld det på kaffegrunden, og tilføj æteriske olier, hvis det ønskes.

Stue

Frisk luften

Hvis du ikke vil forstyrre et stearinlys, kan du bare lægge en kop kaffebønner, for eksempel på et sofabord. I dette tilfælde vil lugten ikke være så mættet, men fra tid til anden vil du se noterne af let kaffe aroma.

Du kan også placere kaffebønnerne i den gamle sok og gøre et bærbart freshener ud af det. For eksempel sætte en bil under sædet og nyd frisk luft uden ubehagelige lugte.

Skjul ridserne på møblerne

Hvis du har ridset træmøbler, vil kaffe hjælpe med at skjule ridser. Hæld en spiseskefuld malet kaffe med varmt vand (ca. 90 ° C), så der opnås en vandpølse. Påfør derefter et gennemblødt snavs til det ridsede møbel med en børste. Fjern overskydende med en tør klud. Naturligvis forsvinder bunden ikke uden spor, men bliver mindre mærkbar.

Badeværelset

Farve dit hår

Hvordan man bruger kaffe til farvning af hår
Hårfarve kaffe

Hvis du vil gøre håret lidt mørkere, prøv at male dem med kaffe. Brew en stor kop stærk drikke og lad det køle af. Spred kaffe ved hår og skyll ikke i ca. en time. Efter en sådan procedure bliver håret mørkere, sundere og skinnere.

Brug af kaffe kan også fremskynde hårvæksten. Brew kaffen, lad afkøling og belastning. Kaffegrundene er spredt over håret og forsigtigt gnider det i hovedbunden. Dette vil bidrage til at stimulere blodcirkulationen og fremskynde hårvækst.

Kaffeområdet kan også tilsættes til shampoo eller brusegel for at gøre en fremragende skrubbe for hovedbunden og kroppen. Bare glem ikke at kaffe er en lille farve, så hvis du har blondt hår, tag ikke chancer.

Brug kaffe i badeværelset, luk afløbshullet med et kaffefilter og skyll straks rester af tykkelsen. Så badet bliver ikke tilstoppet og pletter ikke.

Lav en ansigtsmaske

Bland den malet kaffe med oliven, kokos, mandel eller anden olie, som du bruger til kosmetiske procedurer, og læg en klar maske på dit ansigt.

Kaffemaskere fugter huden, reducerer rynker, eliminerer puffiness og mørke cirkler under øjnene og forynder huden.

Som du kan se, kan kaffe korn være nyttigt ikke kun for en kop en forfriskende drink. Køb mere kaffe, og videresend – lav coolke gaver, luk huset, tag omsorg for haven og forbedre tilstanden af ​​hud og hår.

Hvis du har dine ideer til den usædvanlige brug af kaffe, kan du dele i kommentarerne.