Hvad er der at skrive? Vi taler simpelthen om kompleks

Hvor nemt er det at fortælle om komplekset? Hvordan formidle en kompleks ide? Hvordan man forklarer materialet til barnet? Træt af kedelige præsentationer? Vi havde mange sådanne situationer, indtil vi lærte om at skrive. Efter en lang test for vitalitet indså vi: scribing – det er netop det, vi har søgt efter.

Scribing er processen med visualisering af en kompleks betydning ved enkle billeder, hvor tegningen af ​​billeder finder sted under oplysningsprocessen.

Men for at forstå, er det bedre at se en gang en video eller et levende værk af scriberen.

2

Skribentets egenart er i sammenligning med andre måder at rapportere komplekse oplysninger på, at den bruger både hørelsen, visionen og fantasien hos en person. Når tegningen af ​​enkle billeder opstår under levering af information, forstår personen ikke kun det bedre, men husker det også.

Det er nok at huske, hvordan vi alle gik i skole. Der var lektioner, der varede uendeligt, og mange af tegningerne i margenerne eller i de sidste sider af notesbøgerne tillod mange at lyse på venter på opkaldet. Og selvfølgelig sagde læreren, da hun fandt den studerende tegning,: “Ay-yai-yay,” eller skrev en note i sin dagbog. Og tekstverdenen absorberede mere og mere vores visuelle princip, som er indbygget i alle mennesker.

Vores visuelle komponent forsøgte stadig at komme igennem nogle gange, men i vores hoved begyndte vi at danne et billede, at det er umuligt at tegne skitser om alvorlige lektioner. At vi er voksne og skal udtrykke vores tanker ved hjælp af sprog og abstrakt.

1

Hvad skete der, da vi voksede op? De fleste af os har en stereotype, som kun kunstnere kan tegne. Virkelig? Men hver af os kan tegne en skitse. Og vi tænker ikke på tekst, men billeder. Når du tænker på havet, hvad kan du forestille dig: ordet “hav” eller et billede af havet?

Scribing er designet til at forklare komplekse betydninger, uddannelse, reklame og reklame, præsentationer og rapporter, journalføring og dagbøger. Efter vores mening kan den bruges af enhver person hver dag. Ja, på alle disse områder er der teknologier, men bilen blev opfundet? Og vi mener, at det er bedre at bruge moderne teknologier.

Arter af skrift

 1. Videoer – oprettelsen og brugen af ​​en færdig video i skrivning.
 2. Skrive på arrangementer som konferencer, seminarer, præsentationer, træning. Skriber producerer hovedbetydningen direkte under arrangementet.
 3. 3D-scribing – brug af 3D-penne til at skabe billeder i volumen. Resultatet er en smuk historie, der kan røres og huskes.

Værktøjer til scribing

En erfaren scriber kan bruge enhver overflade og værktøj, der efterlader et spor for at gøre billedet.

Typisk vælges et af følgende værktøjer til at skrive:

 • pen (markør, pen)
 • skitsebøger,
 • flipover,
 • tegnebræt,
 • en tablet med en stylus (selv om du også kan køre fingeren over skærmen)
 • computer.

Grundlæggende stadier af scribing

Det første og vigtigste er at lære at skelne mellem den grundlæggende betydning, som du vil formidle til mennesker. Det sker ofte, at bag forvirringen af ​​et stort antal ord, tekst eller billeder mister folk essensen af ​​din historie.

Derfor anbefaler vi at du træner træningen som følger:

 1. Kom med en ide. Det skal være forståeligt og klamre sig til publikum.
 2. Forbered et script. På forhånd tænk over og skriv ned hvad du vil sige, og hvilke billeder vil formidle mening.
 3. Tegn skitser. Deres antal og fart, som du opretter dem med, må falde sammen med tiden for scoring.
 4. Monter en video eller udfør en skrive session.
 5. Se på lytternes beundringsfulde ansigter. 🙂

Skrybing og børn

Forestil dig, dit barn blev bedt om at lære et digt derhjemme. Og ja, det er skrevet i breve. Men barnet er svært at huske det. Prøv at anvende scribing.

Tag for eksempel følgende tekst:

Frost og sol, en vidunderlig dag.

Hvad er du ked af, min kære ven?

Bed barnet om at tegne billeder, som han associerer med diktets ord, og samtidig udtale teksten højt. Som en mulighed:

 • Frost (snefnug) og solen (sol), en vidunderlig dag (en kalender med et smil).
 • Om hvad (spørgsmålstegn) du er ked af det (trist smil), min ven (håndtryk) bedårende (smiler af beundring eller krammer)?

Dit barn vil finde ud af, hvilke billeder der skal formidle betydningen. Til sidst lærer han ikke kun digtet, men er også interesseret i selve processen.

På samme måde kan du forklare for børn komplekse processer – lad dem ikke lægges med en stor mængde tekst, men spring dem over med forenklede tegninger.

Grundlæggende misforståelser

 1. “Jeg kan ikke tegne.” Aha, selvfølgelig! En af fordelene ved at tegne i skrift er, at billederne (skitser, tegninger) skal være så enkle som muligt. Ved hjælp af fem grundelementer (firkant, cirkel, trekant, linje og punkt) kan du skildre, hvad du har brug for.
 2. “Jeg er ikke stærk til at redigere på en computer.” På dette tidspunkt er der softwareprodukter, der ikke er sværere end Word. Bare prøv det. I ekstreme tilfælde skal du blot fjerne processen med gengivelse og stemme over til telefonen.
 3. “Jeg forstår ikke, hvor jeg skal anvende det.” Tro mig, scribing kan bruges hver dag. Prøv at skitsere dine planer på papir med enkle billeder: Se hvor meget det er mere praktisk.
 4. “Andre kan ikke sætte pris på mit arbejde.” Nogle gange er en person bange for, at andre vil sige, at han ikke tegner godt, eller endda griner ved at se en voksen sidde og skitsere skitser. Få en skitsebog og kast kun skriftlærere til dig selv. Når du bestemmer hvad du har, kan du vise andre.

Det er selvfølgelig svært at straks lære en person at skrive. Derfor kommer vi til at frigive den første bog om at skrive, takket være, at du kan lære at anvende det til at løse dine daglige opgaver. For at gøre dette lancerede vi et projekt på platform platformen Boomstarter. Vores bog så hurtigt vækkede folks interesse, at vi i ti dage (ud af den planlagte 45) indsamlede 91% af de nødvendige midler!

Pavel Petrovsky,

Bogens bog

3