Sådan stopper du at glemme alt: 13 måder at forbedre hukommelsen på

På os i det mindste er der fejl i hukommelsen. Nogle glemmer, hvor de lægger nøglerne, andre glemmer, hvad de ville købe. Årsagerne til dette tab af hukommelse kan være forskellige. Og hvis det ikke er en tømmermænd og ikke et eksamenssyndrom, så skal du fastslå denne årsag. Og selvfølgelig at finde de rigtige og effektive metoder til bekæmpelse af denne misforståelse. Hvis du er sund og du har det godt, men du har stadig problemer med hukommelsen, så prøv at øve din hukommelse.

1. Brug den mnemonic

Computeren bruger binær kode til at gemme data. Og så præsenterer disse data i en brugervenlig form. Ligesom en computer registrerer den menneskelige hjerne data med et bestemt mønster. Og senere returnerer disse data i en bestemt form.

Det er denne funktion, der bruger mnemonics. Det hjælper med at gemme oplysninger i form af en bestemt kode, så du kan hente de oplysninger, du har brug for i en formular, der passer dig. Lyder lidt kompliceret, ikke? Men faktisk er alt simpelt. Hvis du bruger mnemonics til at huske informationer, vil du bruge enkle rimer eller forkortelser.

2. Undersøg den nye

Hukommelse er som at køre bil: hvis du ikke bruger det, risikerer du at miste det. For at forbedre din hukommelse og holde din hjerne konstant tonet, lær noget nyt så ofte som muligt.

Dette er ikke en opskrift på lang levetid. Men alle dem, der har levet et langt liv, brugte deres hjerner hele tiden.

Lær en ny dans, et nyt sprog, et nyt spil, uanset. Lær noget nyt, der synes attraktivt for dig. Dette vil hjælpe med at forbedre din hukommelse, erhverve nye færdigheder og venner. Derudover er socialt aktiv meget vigtig. Og her er hvorfor, finder du senere i artiklen.

3. Få nok søvn!

Forskere fra University of California i Berkeley studerede processen med hukommelsestab hos ældre. Det blev konstateret, at forringelsen af ​​hukommelsen er forbundet med en dårlig drøm. Samtidig har en anden undersøgelse vist, at døsighed hjælper børn med at opretholde de kræfter, de har brug for til kvalitetsstudie. Ved at kombinere disse to resultater får du en vigtig konklusion: du skal sove nok tid til at opretholde og forbedre hukommelsen.

I gennemsnit skal en voksen sove otte timer om dagen. For dig kan denne varighed variere i to timer i større eller mindre retning.

Husk, hvordan har vi lagt bogen under puden før eksamen eller i kontrolrummet? Og det giver mening! Det vigtigste – før du går i seng læs denne bog. Den bedste måde at huske information på er at læse eller se det, før du går i seng. Dette vil hjælpe med at udskyde oplysningerne i din hjerne.

4. Gå ind for sport

En undersøgelse foretaget af Dr. David Jacobs fra University of Minnesota viste, at folk, der regelmæssigt gennemgår cardio i en ung alder, har en bedre hukommelse i middelalderen (efter 45 år). Denne undersøgelse er ikke noget nyt. Trods alt i verden i praksis har det længe været bevist, at øvelser som svømning, kardio-fitness, løb og andre hjælper med at forhindre hukommelsessvigt i fremtiden.

For at forbedre din hukommelse skal du gå ind for sport. Start med at køre, for eksempel. Dette øger blodstrømmen til hjernen.

5. Se din mad

Udtrykket “mad til hjernen” er længe blevet hørt. Det er en mad, der forbedrer din hukommelse og holder øje med checken. En ny undersøgelse, der blev udført på Universitetshospitalet i Basel, Schweiz, viste at grøn te er et af disse superfoods.

Nødder, havfisk, olivenolie er meget effektive til forbedring af hukommelsen. Derfor er det værd at inkludere disse produkter i din kost. Og du skal regelmæssigt spise æg, tomater, blåbær og drikke rødvin (inden for grund). Tyggegummi er en anden bevist måde at forbedre hukommelsen på. Fordi tyggegummi øger pulsen.

6. Meditation

Meditation er meget populær i dag. Det er annonceret som en mirakel kur. Men du kan faktisk få reelle fordele.

meditation

For det første kan meditation øge din puls. Således vil der være en større strøm af blod til hjernen.

For det andet hjælper meditation dig med at slappe af og fokusere på dig selv. Og det har fantastiske langsigtede fordele for hjernens ernæring. Og det er også nyttigt for generel sundhed.

De fleste teknikker og meditationsøvelser indebærer dyb vejrtrækning. Og dyb vejrtrækning er en fantastisk måde at forbedre hukommelsen og lindre stress på. Øvelse af disse øvelser et par minutter om dagen, vil du være i stand til at forbedre kropsholdning, humør og føle sig mere energisk. Og alt dette gratis!

7. Nyd naturen

At gå i frisk luft er meget nyttig. Og især hvis du vil forbedre din hukommelse. Forskere fra University of Michigan kontrollerede denne teori.

En gruppe fag blev inviteret til at tage en tur i frisk luft. Og så husk listen over elementer. En anden gruppe gik i byen, og de blev stillet det samme spørgsmål. Resultaterne af den første gruppe var 20% bedre. Forskerne stoppede ikke der. Nu så den første gruppe på naturens landskaber, og den anden – i billederne af byer. Igen klarte den første gruppe bedre med opgaven.

Næste gang du glemmer noget, så prøv at se på skovenes billede.

8. Play, play, play

Computerspil er selvfølgelig cool, men det er usandsynligt, at de forbedrer dine kognitive funktioner. Logiske spil kan også hjælpe med at forbedre din hukommelse. Plus du kan have en god tid. Det bedste valg vil være skak, Sudoku og lignende spil. Gråcellerne i din hjerne vil takke for spilletid.

9. Neuro-sproglig programmering

Konceptet NLP er relativt nyt. Men det er meget effektivt. Det kan trods alt lære dig at udvide dine grænser. Grundlaget for NLP er menneskelige begrænsninger, som kan blive vundet ved hjælp af auto-forslag. Brug tid alene i nogle tilfælde.

ezgif.com-resize (1)

Spørg dig selv, hvad der forårsager tabet af din hukommelse. Bevidsthed om årsagerne kan hjælpe dig med at sige farvel til hukommelsestab og forbedre dine mentale evner. Dette virker næsten det samme som en placebo. Meditation er et godt forspil til NLP. De arbejder godt sammen med kost og sport.

10. Akupunktur

Akupunktur er blevet brugt i kinesisk medicin siden uendelig. Og det virker perfekt i næsten ethvert felt. Så det er ikke overraskende, at akupunktur fungerer fint for at forbedre hukommelsen. Hver del af din krop er krydset af nerver. Du kan stimulere disse punkter med en meget tynd nål eller fingre.

For at stimulere din hukommelse skal du klikke på whiskyen i et par sekunder. Dette vil lette stress og hjælpe med at huske, for eksempel, hvor du lægger nøglerne til bilen.

11. Visualisering

Helsinki Universitet beviste, hvad mange kendte uden nogen forskning: folk har meget kraftig visuel hukommelse. Ved at sætte billederne i forbindelse med de nye oplysninger, hjælper du dig selv med at huske disse data i fremtiden.

Med andre ord kan du bruge et bestemt billede til at huske tidligere begivenheder og oplysninger.

12. Stop med at være Caesar

Multitasking er en god ting for produktivitet. Nej! Dette er en løgn. På trods af at alle virksomheder vil have deres medarbejdere til at have denne færdighed. Men faktisk reducerer dette betydeligt antallet af opgaver, som en medarbejder kan udføre i en bestemt periode.

Koncentrere sig om en ting. Start din dag med de vigtigste opgaver. Så tag en kort pause. Genoptag arbejdet efter frokost, efterlader de enkleste opgaver for den sidste arbejdstid. En sådan tidsplan giver dig mulighed for at holde alt i dit hoved og glemme ingenting.

13. Kommunikation

Kommunikation er en vidunderlig ting for din hjerne og humør generelt. Underskud aldrig styrken og nytteværdien af ​​en god samtale. Enkel sladder kan forbedre hukommelsen. De stimulerer flere dele af hjernen på en gang.