Det første indtryk, eller Hvad kan man sige om en person om et par sekunder

Tynde sektioner

Dette udtryk blev opfundet i 1992 af psykologer Nalini Ambady (Nalini Ambady) og Robert Rosenthal (Robert Rosenthal). De brugte det til at studere fænomenet for første indtryk og social intuition.

Ifølge hypotesen kan en persons ikke-verbale adfærd fortælle meget om ham. For at teste denne antagelse registrerede forskerne en 10 sekunders video uden lyd, hvor Harvard-foredragerne afleverede forelæsninger. Videoen blev vist til folk, der ikke var fortrolige med lærere, og bad dem om at evaluere højttalere på 15 parametre (“tynde sektioner”). Frivillige dømte, hvor aktive foredragerne er, selvsikker, oprigtige og så videre.

Derefter gentog eksperimentet, men de viste allerede 5 sekunders videoer og en anden gruppe af seere. Overraskende faldt de tynde sektioner i begge tilfælde sammen. Forskerne gik videre: timekeeping blev reduceret til 2 sekunder, og eksperimenterne blev igen opdateret. Resultatet blev gentaget.

Derefter bad forskerne om at beskrive lærerne til de studerende, der deltager i deres foredrag og kender dem i mere end et semester. Og her var den største overraskelse.

Tynde sektioner blandt elever og tredjepartsobservatører, som kun klassificerede lærere til korte “mute” videoer, faldt næsten sammen. Dette tillod os at opsummere:

Folk laver en konklusion om dem, der ses for første gang, meget hurtigt, bogstaveligt talt inden for de første 2 sekunders kommunikation. Men deres dom er ikke relateret til, hvad personen siger.

Lad os finde ud af, hvilke tynde sektioner folk gør om os i deres første bekendts første sekunder.

tillid

Alexander Todorov og Janine Willis fra Princeton University fandt ud af, at folk gør en konklusion om påtalernes pålidelighed i 100 millisekunder.

En gruppe blev vist billeder af personer, de ikke vidste, og blev bedt om at vurdere graden af ​​deres attraktivitet, kompetence og pålidelighed. Hvert billede viste 0,1 sekunder. En anden gruppe fik de samme billeder, men tiden var ikke begrænset. Som et resultat af evalueringen af ​​deltagerne i eksperimentet, der overvejede billeder på 100 millisekunder i alt, faldt sammen med dem der så på billedet så meget som de ønskede. Sammenhængen var særlig stærk, når man vurderede tillidsniveauet for den enkelte.

Social status

En undersøgelse foretaget af nederlandske forskere viste, at folk bruger tøj som en social markør, der bestemmer positionen i samfundet og indkomstniveauet for en person. Når en person bærer Tommy Hilfiger, Lacoste eller ting fra andre kendte mærker, tror de mennesker omkring ham, at han er i høj position.

  30 lifjhakov til manicure derhjemme

I ét eksperiment blev deltagere vist videointerviews af ansøgere til stillingen som laboratorieassistent på universitetet. Nogle af ansøgerne var klædt i enkle hvide skjorter, og nogle – i skjorter med et tydeligt mærket mærke. Men alle handlinger og tal var ens. Hver frivillig blev kun vist en video efter at have set, som han måtte evaluere på en syv-punkts skala, så vidt en eller flere ansøger er værdige til en stilling, og hvad er hans sociale status. Situationen i ansøgerens samfund i designer tøj blev vurderet højere, samt deres chancer for at få et job.

Forfatterne af undersøgelsen bemærker, at designer tøj ikke påvirker evalueringen af ​​andre kvaliteter – pålidelighed, venlighed og andre. Kun status.

Seksuel orientering

Nalini Ambady og Nicholas Rule gennemførte en undersøgelse, og det viste sig, at en seksuel orientering af en mand kan bestemmes i 50 millisekunder.

Frivillige blev vist billeder af mænd (hetero og homo) fra dating sites i tilfældig rækkefølge under forskellige tidsintervaller. Ved 50 millisekunder visuel kontakt med billedet var nøjagtigheden af ​​estimaterne for seksuel orientering 62%.

Ca. de samme resultater blev opnået i undersøgelsen af ​​sandsynligheden for at bestemme kvinders køn (Rule, Ambady Hallett, 2009). Og tiden for dette var endnu mindre – 0,04 sekunder.

intelligens

Professor i psykologi ved Loyola University i Los Angeles, Nora A. Murphy, foreslår at evnen til at se på øjnene betragtes som et tegn på sindet. Dem, der ikke kigger væk på mødet, giver indtryk af flere intellektuelt udviklede personer.

Murphy forsøgte at bestemme med hvilke kriterier folk vurderer mentale evner. Til dette blev fagene opdelt i to grupper: de første blev bedt om at demonstrere udvisning under en samtale optaget på video; den anden sådan instruktion blev ikke givet. Alle deltagere bestod i IQ testen. “Spillerne” opførte sig på samme måde: de havde en kropsholdning, lavede et seriøst ansigt og kiggede ind i samtalepartnerens øjne uden fejl. Og det var i denne gruppe, at publikum oftest pålideligt fastslår niveauet af deltagernes intelligens, herunder lavt.

Visuel kontakt under en samtale er nøglen til adfærd. Det er indbyrdes forbundet med evalueringen af ​​intellektet, som kan manipuleres, hvis ikke skjule dine øjne.

Derudover er der andre stereotyper, der danner en ide om det menneskelige sind. For eksempel iført solide glas.

  Køb ikke en mountainbike for at køre rundt i byen!

Hvis du vil være, og ikke synes, læs artiklen “Hvordan blive smartere” og “Tre måder at blive smartere”.

tøjlesløshed

Britiske forskere har fastslået, at kvinder med tatoveringer i fremtrædende dele af kroppen opfattes som mere løs (elsker til tider at drikke hårdt og lede et promiskuøst sexliv).

Forfatterne af undersøgelsen Viren Swami og Adrian Furham viste deltagerne i eksperimentfotografierne af kvinder i badedrag. Nogle af dem havde tatoveringer på deres underliv, andre – på deres hænder, tredje, og der og der, og den fjerde havde dem ikke. Frivillige blev bedt om at evaluere kvinder i tre parametre:

  • moralsk bæredygtighed
  • drikker alkohol;
  • fysisk tiltrækningskraft.

Jo mere tatoveret var kvinden, jo mindre attraktive og kaste hun var. “En pige med en tatovering i offentligheden er en lille pige, der elsker alkohol, seje biler og mænds opmærksomhed,” konkluderede forskerne.

lederskab

Albert E. Mannes fra Wharton School of Business ved University of Pennsylvania fandt, at skaldede mænd er tilskrevet dominans, de opfattes som ledere, der er i stand til succesfuldt at lede et hold.

Forskeren gennemførte en række forsøg. Under en af ​​dem demonstrerede han billeder af mænd med og uden hår. Folkene på billedet var i samme alder og i samme tøj. Frivillige måtte se på billederne og sige, hvilken af ​​mændene der er stærkere i moralske og fysiske termer. Palæet af mesterskabet gik skaldet.

succes

En gruppe af britisk-tyrkiske forskere fandt ud af, at folk i dragter skræddersyede, gør et indtryk mere vellykket i karriereplanen.

Forskerne kom også til denne konklusion i forbindelse med eksperimenter med fotografier. Frivillige havde kun 5 sekunder til at trække en konklusion.

Hvis du vil forbedre billedet og se mere vellykket ud i andres øjne, skal du bruge tøj, der er skræddersyet til individuelle udskæringer af en god skrædder.

Undersøgelsen siger også, at kvinder i sexede nederdele og bluser med en dyb hals er opfattet som arbejdstagere med lavere status end kvinder, der strengt følger kjolekode. Forskere tillægger dette til, at en lukket krop er et tegn på magt. Fra tidernes morgen havde repræsentanter for magtstrukturer brugt lukkede beklædningsgenstande.

  12 mest almindelige problemer med Excel og hvordan man løser dem

potentiale

I 2011 kom canadiske forskere til denne konklusion: I andres øjne vil mænd, der foretrækker en klassisk kjole, hurtigt opnå berømmelse, penge og succes end tilhængerne af kazhals stil.

Deltagere i eksperimentet viste billeder af modeller. Nogle af dem var i elegante dragter, og nogle i enkle hverdagslige ting. Frivillige blev bedt om at forudsige, hvad folk vil arbejde på billedet, og hvilken skæbne venter dem. Som følge heraf blev mænd i jeans og sweatere krediteret lavere lønninger og stillinger, selvom de sad i læderstole i posh kabinetter. Og tværtimod blev mennesker i strenge dragter dømt som “livets konger”: de vil have mange penge, de vil hurtigt lykkes.

eventyrpolitik

Medarbejdere fra Durham University fandt et link mellem gang og en tørst efter eventyr. Efter deres mening taler en fri og ubegrænset slidbane om ekstraversion og tendens til eventyr. Mens turgid gangen er forbundet med neurotiske personer.

Konklusioner blev foretaget under eksperimentet, hvor eleverne så på videoer med folk, der gik.

Som du kan se, folkemæssige visdom “møde på tøj …” har videnskabelige begrundelser. Samtidig er det første indtryk, der produceres af en person, ofte efterladt endeligt.

Og hvad leder du efter, når du mødes og hvorfor? Fortæl os i kommentarerne.

댓글 달기

이메일 주소는 공개되지 않습니다. 필수 필드는 *로 표시됩니다

Scroll to Top