Sådan skelner du forfalskede penge fra disse: detaljerede instruktioner

Alt hvad du behøver at vide om penge

Hvad er der lavet af penge, der designer mønten af ​​pengesedler, om spørgsmålet om nye pengesedler påvirker inflationen – disse spørgsmål vil blive besvaret af et andet foredrag fra cyklen “Finansiel Miljø”. Det vil blive afholdt 28. februar 19:00 Bibliolaboratorii på “Winery” på adressen: Moskva, 4. Syromyatnicheskiy Pereulok 1, side 6, indgang 4 (følelsesmæssig intelligens Development Center) ….

Adgang til alle foredrag af cyklen “Finansiel Miljø” er gratis, men antallet af pladser er begrænset, så det er bedre at bestille på forhånd. For at sikre, at du har nok plads, skal du følge linket og registrere dig.

Hvor meget falske penge er i Rusland?

Bank of Russia offentliggør regelmæssigt data om antallet af falske sedler og mønter, der findes i banksystemet. I 2017 var det muligt at finde i alt 45.313 falske pengesedler. Til sammenligning: for året 2016 blev der fundet 61 046 fakes.

Den mest forfalskede regning er 5.000 rubler, og mindre end alle forfalskere er interesseret i papirscorer og mønter med samme benævnelse. Den centrale føderale distrikt er førende med hensyn til antallet af forfalskninger fundet, efterfulgt af det sydlige og nordlige vestlige distrikt.

Hvor kommer pengene fra, hvem kontrollerer deres antal og hvor mange der skal være i landet, kan du finde ud af på fincult.info.

Tegn på rigtige regninger

De vigtigste egenskaber ved hjælp af hvilke du kan identificere ægte pengesedler:

  • Noteringer synlige ved lumen.
  • Mikrovisorer og indskrifter, der kan ses i et forstørrelsesglas med en stigning på 8-10 gange.
  • Detaljer, der ændrer farve afhængigt af synsvinklen.
  • Relief inskriptioner, opfattes til berøring.
  • Elementer, der skinner under påvirkning af ultraviolet eller infrarød stråling.

For at afgøre, om en reel regning er i dine hænder eller falske, skal du kontrollere mindst tre sikkerhedsfunktioner af forskellige typer.

Hvis du er fanget med sedler af samme betegnelse, forskelligt i detaljer, skal du ikke skynde dig for at lyde alarmen. Mest sandsynligt er disse ændringer af forskellige år – se årets udgave i hjørnet af regningen.

Hvordan ser virkelige penge ud?

Nu i omløb er der stort set sedler til ændring af 2004 og 2010. Tidligere varianter er sværere at mødes – en regning lever i gennemsnit fra 2 til 2,5 år. Vi vil finde ud af, hvordan man skelner rigtige pengesedler fra fakes hjemme uden særligt udstyr.

5 000 rubler – modifikation af 2010

På forsiden af ​​regningen er et monument til Nikolai Muravyov-Amursky på baggrund af Khabarovsk-dæmningen, på bagsiden – en bro over Amur.

På clearingen på højre kuponfelt på forsiden er der et portræt af Murav’ev-Amur og en digital pålydende af pålydende. Du kan se antallet af 5.000 af de lige rækker af mikrohuller. At føle denne perforering bør ikke mærkes.

  101 ting der er værd at gøre i livet

falske penge: tegn på ægthed på 5.000 rubler
Tegn på ægthed, synlig på lumen

Billedet af Amur’s fjerne bred består af små grafiske elementer.

falske penge: mikroimage på 5.000 rubler
Mikrobilleder på forsiden

Dekorative bånd i bunden af ​​forsiden kant bill tilsat mikrotekst – gentagelse nummer er 5 000. De øvre og nedre dele af forsiden er er fragmenter fyldt skrå mærket med gentagelse nummer 5000.

falske penge: mikroimage på bagsiden 5 000 rubler
Mikrobilleder på bagsiden

På bagsiden kan du se to linjer af mikrotext: øverst – et gentagende antal 5 000 nederst – teksten “ЦБРФ5000”. I de øverste og nederste dele af kuponfelterne er der et mønster af fine linjer. Uden stigning opfattes det som et jævnt felt.

På den beskyttende strimmel er den numeriske betegnelse af den nominelle værdi synlig. Hvis man ser på en vinkel, er det mærkbart, at de enkelte figurer forskydes i forhold til hinanden.

falske penge: tegn på ægthed, synlig, når synsvinklen ændres, med 5.000 rubler
Tegn på ægthed, synlig, når synsvinklen ændres

I midten af ​​den lodrette strimmel med ornament er der et monotont felt. Vend regningen i dine hænder og se, hvordan det vises røde og grønne striber. Bogstaverne “PP” vises på dekorative bånd i en vinkel. Khabarovsk våbenskjold udføres i grøn farve, ved en hældning bevæger den strålende vandrette strimmel sig fra midten nedad eller opad.

forfalskede penge: tegn på ægthed, mærkbar at røre ved 5.000 rubler
Tegn på ægthed, mærkbar for at røre ved

Den berøringsfølsomme at markere tekst “Ticket Bank of Rusland” og “Fem tusinde,” label for folk med nedsat syn, digital udpegning af nominel værdi, sidste hånd på de forreste sidekanter af pengesedlen.

Du kan finde detaljerede oplysninger om pengesedlerne på banksiden af ​​Rusland.

Sedler i stikprøven i 2017

Ved udgangen af ​​2017 udstedte Bank of Russia nye sedler, hvor han anvendte metoder til beskyttelse af noter, der ikke tidligere var blevet brugt. Forfalskning af sådanne sedler lærer svindlere ikke snart, om end at lære. Men bare hvis vi giver de vigtigste måder at teste nye penge på.

Og straks svar på spørgsmålet om hvorfor regningerne skildrer Sevastopol og Vladivostoks seværdigheder. Disse byer scorede flest stemmer under den all-russiske stemme.

Designerne af regningerne blev udviklet af artisterne Goznak og Russlands Bank – de lavede mere end 20 skitser af nye sedler. Farveløsningen blev valgt på en sådan måde, at valutabetegnelserne for forskellige kirkesamfund varierede så meget som muligt i farve – det er lettere for personer med synshandicappede at genkende dem.

Betegnelser på 200 rubelbetegnelser er lavet af højdensitetspapir med polymer imprægnering, så deres levetid stiger. Det er planlagt, at disse sedler vil være meget dyre, og dermed de øgede krav til snavs – hver sådan note vil overleve i op til 20 måneder. Det er en ganske anstændig tid: Penge tegn med en pålydende værdi på 50 og 100 rubler lever i gennemsnit 15 måneder. Med en seddel på 2 000 rubler vil levetiden være mere end 2,5 år.

  Hvor hurtigt at skrælle hvidløg

Koden fører til Bank of Russia hjemmeside i sektionen med beskrivelse af den tilsvarende seddel: 200 rubler og 2 000 rubler. Her kan du finde kendetegnene ved pengesedler, hvorigennem bestemmer ægtheden af ​​penge.

200 rubler

forfalskede penge: 200 rubler
Forside

På forsiden er der et monument til de oversvømmede skibe i Sevastopol på bagsiden – museumsbeserven “Chersonese Taurian”.

falske penge: bagsiden af ​​200 rubler
Bagsiden

En beskyttende tråd er synlig på venstre side af forsiden af ​​sedlen: En mørk strimmel med et gentaget lysbillede af nummer 200.

falske penge: tegn på ægthed 200 rubler
Tegn på ægthed, synlig på lumen

På overfladen af ​​forsiden er der fire fragmenter af tråden. På det lyse felt til højre er et vandmærke: et monument til de slyngede skibe og nummer 200.

forfalskede penge: mikroimager på forsiden 200 rubler
Mikrobilleder på forsiden

På forsiden i øvre og nedre del af pengesedlen ved siden af ​​sikkerhedstråden er en mikrotext – en lys påskrift på den russiske banks grønne baggrund. Til højre og til venstre er billederne af Grevens Wharf. I den nederste del af disse billeder er der en gentagen indskrift “Sevastopol”, der kan ses i et forstørrelsesglas. Under et monument til de oversvømmede skibe er der en gentagende indskrift “200 rubler”. Den digitale værdi af pålydende værdi er indrammet af en krumning fra det gentagne ord “Sevastopol”.

falske penge: microimage på bagsiden af ​​200 rubler
Mikrobilleder på bagsiden

På bagsiden er et kort over Krim, der består af små grafiske elementer: antallet 200 og mikrobilleder af repræsentanter for Krim flora og fauna. Under billedet af Chersonesus er der en mikrotext: en let gentagende indskrift “Chersonesus Tavrichesky” på en mørk baggrund.

forfalskede penge: tegn på ægthed, synlig, når synsvinklen ændres
Tegn på ægthed, synlig, når synsvinklen ændres

Hvis du skifter regningen lidt til dig selv eller fra dig selv, vil du på sikkerhedsgarnet bemærke lyse rektangler, der, når de vippes, bevæger sig op og ned. Kig på sikkerhedsgruppen i en spids vinkel: den bliver iriserende, der vises et symbol på rublen på det – ₽.

Til venstre på et monofonisk felt under våbenskjoldet kan du se ordet “Rusland”. Hvis du vipper regningen og ser på dette felt i en spids vinkel, ser du tallene for pålydende værdi, som hver har sin egen farve.

falske penge: tegn på ægthed, mærkbar at røre ved
Tegn på ægthed, mærkbar for at røre ved

Bogstaverne “Banken i Rusland” og “To hundrede rubler” såvel som vandrette streger langs kanterne af notatet står i berøring.

2 000 rubler

falske penge: 2 000 rubler
Forside

Forsiden viser den russiske bro og bygningen af ​​Fjernøsten Federal University i Vladivostok på bagsiden – spaceporten “Vostochny”.

falske penge: bagsiden af ​​2.000 rubler
Bagsiden

Den beskyttende tråd på ovenlyset ser ud som en mørk strimmel med gentagne påskrifter af “CBR”.

forfalskede penge: tegn på ægthed 2 000 rubler
Tegn på ægthed, synlig på lumen

På det lyse felt på højre side af pengesedlen er der et vandmærke – en bro og et antal 2 000.

  Hvordan man opstiller en lejekontrakt

falske penge: mikroimage på 2 000 rubler
Mikrobilleder på forsiden

I øvre og nedre del af forsiden og bagsiden af ​​pengesedlen er en mikrotext – de gentagne ord “Bank of Russia”. Se nøje på universitetets image – i den nederste del er der en gentagende indskrift “Vladivostok”. Den samme indskrift er omgivet af et felt med en digital navnebetegnelse. Under betegnelsen “To tusind rubler” findes der en stribe mikrotext “2 000 rubler”.

falske penge: microimage på bagsiden 2 000 rubler
Mikrobilleder på bagsiden

På bagsiden af ​​noten er der et kort over Fjernøsten. Den består af små elementer – nummer 2 000 og billeder af repræsentanter for den fjerne østlige flora og fauna. Baggrunden af ​​den omvendte del består af små grafiske elementer i rumtemaet. Under billedet af cosmodrome blev en indskrift med den negative mikrotext “Kosmodrom Vostochny” lanceret.

falske penge: tegn på ægthed, synlig, når synsvinklen ændres med 2.000 rubler
Tegn på ægthed, synlig, når synsvinklen ændres

Når du skifter sedlen til dig selv og dig selv på sikkerhedsgarnet, mærkes bevægelsen af ​​tallene for den nominelle værdi i forhold til hinanden. I en spids vinkel er der farvede symboler på rublen på en regnbue baggrund. På et monofonisk felt med ordet “Rusland” (det er på venstre side), når hældningen vises, vises nummeret 2.000.

Til venstre for den digitale pengeseddel er det et blåt felt. I en vinkel på den kan du se symbolet på rublen. På billedet af solen, når sedlen vinker, en tydeligt mærkbar skiftende skinnende ring.

forfalskede penge: tegn på ægthed, der kan mærkes, med 2 000 rubler
Tegn på ægthed, mærkbar for at røre ved

Før fingeren hen over noten og føle lettelse stå rører kanterne, digital udpegning af nominel værdi, indskriften “Ticket Bank of Rusland” og “To tusind rubler.”

Hvad skal man gøre med forfalskede penge?

Hvis du har mistanke om, at du holder et forfalsket regningen, skal du ikke forsøge at hurtigt slippe af med dem i den nærmeste butik. Der er en meget reel risiko for at være bag stænger. Straffeloven indeholder for salg af falske penge er helt sikkert op til 5 års tvangsarbejde eller fængsel i op til 8 år plus store bøder.

Der var tvivl – gå til banken. Specialister vil studere mistænkelige regninger og om nødvendigt sende dem til en grundig check. Hvis pengene viser sig at være rigtige, overfører handelsbanken det til dig på den angivne konto. Hvis det viser sig, at du har fået en falsk seddel – desværre, bliver dens værdi ikke refunderet.

Fakes kan vendes til politiet. Fortæl mig, hvordan og hvornår du modtog disse penge, vil de blive sendt til eksamen og vil begynde en undersøgelse. Måske vil det være muligt at genvinde skaden, hvis du husker præcis, hvor du fik de falske pengesedler fra.

댓글 달기

이메일 주소는 공개되지 않습니다. 필수 필드는 *로 표시됩니다

위로 스크롤