Sådan starter du en samtale med venner eller fremmede: 5 dokumenterede måder

Ikke alle kan lide sekulære tale om noget (om vejret, om politik, om sundhed osv.). Men i virkeligheden udfører de en meget nyttig funktion – de hjælper med at afværge situationen med venner, komme ud af en akavet situation eller starte en samtale i et ukendt eller helt ukendt firma. De hjælper diskret med at starte en samtale og lære at kende en person.

Hvis du har nogle problemer med begyndelsen af ​​samtalen med fremmede, at disse 5 enkle tips hjælpe dig med at lære at etablere kontakter og til at holde op med at gemme sig i hjørnerne, så ingen lagde mærke til i en overfyldt fest eller reception.

For at være ærlig syntes det mig tidligere, at denne evne – for diskret at starte en samtale – er talent udelukkende medfødt. Med sådanne mennesker føler du efter 5 minutter at tale som om du snakker med gamle gode bekendte. Og jeg kender personligt sådanne mennesker – i mit miljø er der ikke så mange af dem.

Udover dem der er mennesker, der er også let at starte samtaler med fremmede, men et minut senere bliver magen til repræsentanterne for det canadiske selskab forsøger at sælge dig et andet sæt knive, redskaber eller en støvsuger. Mellem første og andet er der en enorm forskel. Hvordan forstår du at du er for skidt, og hvordan man starter en samtale? 5 enkle tips fra Celes, forfatteren af ​​bloggen Personal Excellence.

1. Stil et spørgsmål

Dette er den nemmeste og mest standard måde at starte en ny samtale på. Og mange bruger det.

  • “Hvad laver du?” Dette er et glimrende spørgsmål for at starte en samtale i lande med en kult af arbejde. For eksempel i Singapore eller i Hong Kong. Folk i disse lande er vant til at identificere sig med, hvad de gør. Så hvis du ved, at disse mennesker (eller folk) elsker deres arbejde og bruger en stor del af deres tid til det, er du velkommen til at stille dette spørgsmål. Og til gengæld, at du får en temmelig lang og detaljeret svar, således at samtalen ikke slutter efter en kort svar, og derefter en akavet pauzy.Takzhe dette spørgsmål er velegnet til at tale ved konferencer, seminarer og business meropriyatiyah.Posle dette, åbner en samtale, kan du udstede at stille et stort antal “arbejdende” spørgsmål – “hvor længe har engageret i denne branche, og hvor lang tid har arbejdet i dette selskab?”, “ligesom dette arbejde?”, “hvad der motiverede dig til at slutte sig til selskabet?” og så videre og så videre. Spørgsmål om kunder, forretningsrejser, arbejdsplads og sjove tilfælde på arbejdspladsen – mulighederne er uendelige.
  • “Hvad bragte du her?” Dette spørgsmål er især nyttigt til forskellige arrangementer, uanset om det er en hjemmelavet aften eller en forretningshændelse. Brug svaret til at fortsætte samtalen. Svaret i stilen med “Jeg er her for at møde nye mennesker” betyder for eksempel, at denne person er lokaliseret til at kommunikere og skabe nye bekendte. Måske kan du dele interessante sociale arrangementer, der er inkluderet i din kalender.
  • “Hvad har du gjort i dag?”, “Hvad laver du?” eller “Hvad har du gjort i dag?” Nogle gange er svarene på disse spørgsmål standard og uinteressant. Men nogle gange kan de afsløre interessante detaljer om samtalepartneren.
  • “Hvordan passerede arrangementet (hændelsen)?” Hvis du ved, hvor denne person var før, skal du bruge denne viden til en samtale. En af dine venner eller kolleger har for eksempel vendt tilbage fra en rejse eller var på en interessant konference. Spørg ham om denne begivenhed.
  • “Hvad laver du i denne uge?” Da dette spørgsmål om hvad der vil være, er det bedre at spørge det i anden del af samtalen for at udfylde det tomme rum, hvis du ikke kan komme med interessante emner.

Glem ikke at du bliver stillet spørgsmål, så vær forberedt på at reagere på dem.

2. Lav et kompliment

For eksempel er den mulighed, der fungerer bedst i kvinders firma: “Hvilken smuk kjole! Det er så vidunderligt at sidde på dig. Hvor købte du det? “Og alle de spørgsmål, der vedrører tilbehør, frisure og udseende. Spørgsmål i stil med “Du ser godt ud! Godt rustet / sat på en kost / begyndte at spille sport og så videre? “Også fungerer godt med mænd.

Komplimenter på det udførte arbejde vil være behageligt for alle uden undtagelse. Især arbejder de med åbne og følelsesmæssige mennesker.

3. Brug de omgivende objekter som en fangst til en samtale

Når du har lært på konferencen, kan man sige, at du kunne lide ydeevnen for en bestemt højttaler, angive, hvilke aspekter gjort et godt indtryk, og bede sin samtalepartner, at han mener om det.

Brug hvad der sker omkring dig til samtale uden at gå over personlige emner og dermed skabe en behagelig atmosfære omkring dig selv og din følgesvend. Når isen smelter, kan du vælge flere personlige emner.

4. Spørg om råd eller bede om hjælp

Ofte et spørgsmål eller en simpel anmodning om hjælp kan føre til en lang, spændende og frugtbar samtale.

Hvorfor virker dette? Fordi folk kan lide at hjælpe. Dette giver dem en følelse af betydning, en følelse af at de har gjort noget nyttigt. Og de beundrende reaktioner på svarene giver dem mulighed for at føle sig som senior mentor.

Disse kan være spørgsmål om arbejdsemner. For eksempel kan du sige, at du lige nu arbejder på et projekt og gerne vil kende en persons mening, da han er ekspert på dette område.

Og selvom du faktisk ikke har brug for rådgivning, så spørg du alligevel om hjælp, da rådgivning fra en anden person kan åbne op for nysgerrige udsigter, som du ikke har lagt mærke til før.

Og det mest interessante er, at det normalt er en stiltiende og ydmyg person, der kan bryde sit normale mønster for adfærd og vise sig fra en helt anden vinkel. Nogle mennesker blomstrer i bogstavelig forstand, når nogen spørger dem et spørgsmål om de emner, de er lidenskabelige om, og hvor de er eksperter.

5. Fortæl os noget om dig selv

Hvad har du lavet for nylig? Hvad nyt og interessant har du lært? Hvilke mål vil du opnå i den nærmeste fremtid? Fortæl om det.

Denne metode er modsat af metode nr. 1. – Du tager selv initiativet og fortæller et stykke information om dig selv, hvilket kan interessere samtalepartneren.

Denne metode bruges bedst, når din samtalepartner er meget genert og det er usandsynligt at starte samtalen først. Eller hvis en person ikke svarer på dit spørgsmål eller din kommentar. Så kan du starte samtalen ved først at fortælle om dig selv. Således du fjerne dig selv fra den magtfulde position for en person (når du stiller spørgsmål, og derved lede strømmen af ​​samtalen i din retning), åbne dig og tillad dig selv at være sårbar (fortæller om dig selv, du åbner, udsætter sig selv for en potentiel diskussion og evaluering). Når en person ser din åbenhed, kan han slappe af og åbne dig til gengæld.

Og hvordan starter du en samtale med fremmede?