Gmail или Outlook.com? 10 предимства на новата услуга на Microsoft

Наскоро Microsoft представи актуализираното лице на своя онлайн имейл клиент. Можете да прочетете прегледа на тази услуга тук. Заедно с новия, много приятен външен вид, той придоби много интересни функции. Да видим какво отличава Outlook.com от най-популярния и мощен конкурент Gmail.

Gmail или Outlook.com? 10 предимства на новата услуга на Microsoft

Да, за потребителите на Gmail с опит и хайтери Microsoft изявлението на въпроса, извадено в заглавието, може да предизвика възмущение. Въпреки това, за да бъдем обективни, трябва да признаем, че Outlook.com се оказа много обещаваща услуга. Заедно с удобния, чист, красив интерфейс, той съдържа много други хубави черти, на които много конкуренти не могат да се похвалят.

1. Въведете временна парола

Обзор на услугата за Outlook

Ако работите за някой друг или за публичен компютър, можете да използвате еднократна временна парола за вход, която предотвратява кражбата на главната парола. За да направите това, профилът ви трябва да бъде свързан с мобилния телефонен номер, на който е изпратена временната парола за записа.

2. Неограничено място за писма и инвестиции

Gmail ограничава дисковото пространство от 10 ГБ за безплатен профил. В Outlook.bg те обещават да увеличат размера на кутията, докато запълват, така че можете да говорите за неограничено място за съхранение на поща.

Услугата Microsoft Outlook включва магазин за електронна поща, който се разширява, за да ви осигури достатъчно място за имейли. Това означава, че пощенската ви кутия автоматично се увеличава според нуждите ви.

3. Лесно възстановяване на изтритите съобщения

В Outlook.bg можете лесно да възстановите погрешно изтритите имейли, дори ако вече сте ги изтрили от кошчето. За да направите това, отидете Кошница за пазаруване и да откриете най-отдолу на връзката Възстановяване на изтритите съобщения.

Основните предимства на Outlook

4. Създаване на псевдоними за вашата поща

Понякога трябва да използваме пощенски адрес за регистрации на различни услуги или форуми, където не бих искал да оставя основния си имейл. В този случай много от тях използват еднократна временна поща. В Outlook можете да създадете псевдоним за имейл адреса си, който можете да използвате, ако е необходимо.

  Как да създадете профил в Google без телефонен номер

как да използвате услугата на Outlook

5. Използване на HTML и CSS в букви

Outlook, като Gmail, позволява писането на писма с помощта на удобен редактор на WYSIWYG, за да ви помогне да напишете красиво писмо с изображения, заглавия, подравняване на текст и друго форматиране.

Наред с това, Outlook предлага HTML за писане на писма, където можете да работите директно с HTML и CSS код. За да направите това, изберете Опции-> редактиране в HTML формат.

сравняващи Outlook и Gmail

6. Бързо блокиране на нежелани съобщения

Ако получите писма, които не ви харесват, лесно можете да блокирате получателя или дори пощенската услуга. В Gmail се използва филтърна система, но в Outlook това е много по-лесно.

Функциите на Outlook и Gmail, разликите, функциите

Трябва само да маркирате нежелани имейли, а след това в менюто Почистете изберете елемент Изтриване на всички.

7. Удобно изпращане на големи файлове и прикачени файлове

В Outlook, подобно на Gmail, можете лесно да прехвърляте файлове до 25 MB. Ако трябва да изпратите по-голям файл, ще трябва да го изтеглите в една от услугите на трети страни като Dropbox или GDrive и да изпратите връзката.

Outlook е тясно интегриран със SkyDrive и ако се опитате да изпратите файл, който е твърде голям, той автоматично ще бъде изпратен чрез тази услуга без допълнителни действия.

8. Бързо търсене на големи букви

Вече видяхме няколко услуги на трети страни, които помагат да филтрират съобщенията в Gmail по размер. В Outlook.bg тази функция е вградена по подразбиране.

как да изпратите голям файл по пощата

9. Интеграция със социални мрежи

Google е включил поддръжка на Google+ във всичките си продукти. Мрежата е отлична, но само няколко от живите я използват. Microsoft реши да не преосмисли колелото и да интегрира Outlook с Facebook, където живеят всички ваши приятели. И скоро ще бъде възможно да се поддържа напълно Skype …

  Как да достигнем възрастовата граница за гледане на видеоклипове в YouTube без разрешение

интеграция със социалните мрежи в Outlook

10. Скорост на работа

Въпреки че това е само бета версия, Outlook.com впечатлява със своята скорост. Превключването между папки, създаването на нови букви, преглеждането на прикачени файлове, сортирането на голям брой елементи се извършва почти без закъснения и виси.

По този начин, можем със сигурност да заключим, че Microsoft най-сетне се оказа. Отлично, модерно, функционално обслужване, което е наистина приятно за използване. Лично аз вече конфигурирах пренасочването от основната си пощенска кутия към Outlook.com. Готови ли сте да промените Gmail?