Как да направите свое собствено съхранение в облака

Услугите за съхранение на облаци се превърнаха в реален панацея за всеки, който иска достъп до данните си от всяко устройство от всяка точка на света. Радостно премествахме данните си в облаците и успешно ги използвахме, но понякога внимателно четехме следващите новини за хакове iCloud и Dropbox. Първоначално някой не дава почивка на факта, че облакът контролира “някой”, но не и самият потребител. Тези ентусиасти създадоха OwnCloud.

Как да направите свое собствено съхранение в облака

Какво е това?

“Собственият облак” не е нищо повече от личен магазин, който работи на собствения си уеб сървър или сайт. Основната характеристика на OwnCloud е, че е безплатна и с отворен код. Като цяло, наличието на посочения по-горе сайт за потребителя да вземе около 5 минути за разгръщането на собствената си Dropbox, подобни на съхранение и умния без кодиране – няма специфични знания не е необходимо. В притурката потребителят получава достъп до приложения (текстови редактори, списъци със задачи и други полезни неща), които другите участници в проекта създават за своите нужди.

Как да направите свое собствено съхранение в облака

Какво може

Списъкът с основните функции е почти идентичен с всички популярни облаци: съхранение и достъп до данни чрез уеб интерфейса, синхронизация, споделяне. За да не се претовари текста на един куп снимки на екрани, можете да използвате демо страница OwnCloud – където можете да се навирам всички менюта и като цяло да се направи оценка на външен вид, механика и възможностите за услуги.

Как да направите свое собствено съхранение в облака

бонуси

Фенове на получаване заедно с облак съхранение на различни допълнителни неща, за да бъдат щастливи, наличие на вграден мултимедиен и други инструменти: музикалния плеър, мениджър контакт, календар, отметки за услуги и за преглед на изображения.

  13 канала в YouTube с образователни видеоклипове на руски език

Как да направите свое собствено съхранение в облака

Системни изисквания

Естествено, разгръщането на вашия собствен облак изисква платформа, на която ще работи. За такива цели е подходящ хост с поддръжка на PHP5 и MySQL (или SQLite).

Изтеглете OwnCloud Server и го инсталирайте, като използвате инсталатора на мрежата. Сложността на процеса е сравнима с качването на файл в хоста. След това остава само да се определи адресът за отдалечен достъп до услугата.

От къде да отида

Наличен е настолен клиент за Windows, Mac OS X и Linux. Тук можете да изтеглите и източниците, с които можете да създадете клиент за всичко.

Ако говорим за мобилен достъп, всичко е малко двусмислено: клиентите за Android и iOS са там, но те се плащат. Въпреки това, обратната връзка за тях, да речем, не е супер. Остава да се надяваме, че мобилните клиенти ще се докарат.

Как да направите свое собствено съхранение в облака Как да направите свое собствено съхранение в облака

приложения

Невъзможно е да не се спираме на тази възможност, тъй като тя е тази, която превръща обикновения “домашен” облак в многофункционален инструмент. Повечето от приложенията тук са доста свежи и, съответно, не прекалено лизани. Целият каталог е разделен на няколко категории (мултимедия, производителност и т.н.), а допълнителното сортиране ви позволява да изберете най-добрите примери по брой изтегляния и оценки на потребителите.

Резултатът

Като цяло, OwnCloud определено заслужава вниманието на всички, които са мечтали за собствения си независим разработчик на трезори. Като се има предвид сравнително стандартните изисквания към хост, както и наличието на ясни инструкции сделка с инсталирането и конфигурирането на всеки потребител ще може, в чийто ум идеята за организиране на такава лична услуга. Във връзка с добавките под формата на различни приложения и код достъпност за всички и всички напреднали потребители ще бъде в състояние да се превърне OwnCloud строго персонални работна среда, променено, за да отговарят на вашите нужди, добре, като се използват само основна функционалност е доста качествено изпълнява основните и най-често срещаните нужди: за съхранение и обмен на данни ,

  6 уеб приложения за създаване на лога

OwnCloud

댓글 달기

이메일 주소는 공개되지 않습니다. 필수 필드는 *로 표시됩니다

Scroll to Top