10 jedinstvenih čipova iPhone X

12. rujna Apple predstavio futuristički iPhone X. Javnost je izrazio „fi”, s pravom ističući da je primarna inovacija, naime bez okvira ekrana, već smo vidjeli u Samsung. Međutim, iPhone X ima mnoge druge inovacije koje se provode u smartphone tržištu po prvi put.

1. ID lica

iPhone X

Ideja prepoznavanja lica za otključavanje uređaja nije nova, ali tehnologija nije bila savršena. Poznata je činjenica da je sve i uvijek čini um, Apple je predstavio iPhone u X-sustavu ultra-precizan TrueDepth 3D skeniranja, koji zajedno sa strojnom učenju garantira 100 priznanja posto, čak i ako ne brijanje ili staviti na naočale sa šeširom. Barem je to ono što je Apple rekao.

2. Pravi ton

Prvi put se ova tehnologija pojavila na ipadovom Pro, a to čini vrlo jednostavna stvar – prilagođava boje i ravnotežu bjeline na zaslonu u skladu s uvjetima osvjetljenja okoline. Kao rezultat toga, slika na uređaju uvijek izgleda kao da treba. Sada True Tone je na iPhoneu X.

3. 4K s frekvencijom od 60 okvira / s

Po prvi put, Appleov 4K-video zapis je implementiran u iPhone 6s. Do tog vremena već su postojali mnogi pametni telefoni s istom funkcijom, ali samo na iPhone-u bilo je moguće napraviti isječke neograničene duljine, pa čak i uz strmu stabilizaciju slike. Ali iPhone X je bio prvi smartphone koji je naučio snimati glatki 4K video s frekvencijom od 60 sličica – što vam je potrebno za dinamične scene.

4. Slo-mo u Full HD i brzinom od 240 fps

Da, postoji jedan smartphone koji može snimiti sporiji video – ovo je Sony Xperia XZ Premium, koji može nositi 720 / 960p. Međutim, kao i za rješavanje Full HD, ovdje je iPhone X sa 240 sličica u sekundi ispred svih. To nije samo slo-mo, to je pod-kvaliteta slo-mo.

  Jednostavan način za ubrzanje mobilnog interneta 3G i 4G

5. Animoji

Smiješne animirane emoji u Appleovim porukama. TrueDepth kamera, također odgovorna za Face ID, stvara masku vašeg lica na temelju pokreta od 50 mišića. Zatim iPhone X postavlja ovu masku na virtualni animirani lik, i to točno ponavlja izraze lica. Na taj način možete čak snimati audio poruke.

6. Portretna rasvjeta

Kad snimate portrete, iPhone X svijetli ili zamračuje područja u kadru u realnom vremenu. Stoga smartphone simulira različite vrste rasvjete: pozornicu, kontrolu i druge.

7. TrueDepth kamera

Još nije bilo takvih prednjih kamera! Da, razlučivost je samo 7 megapiksela, ali fotoaparat može zamagliti pozadinu, tako da se SELFI dobije kao da je izrađen na “SLR fotoaparatu”.

8. True Tone Quad-LED usporena sinkronizacija

iPhone X

Flash Istina Ton Quad-LED je već u iPhone 7, ali X u iPhone je dobio spora sinkronizacija spora sinkronizacija, koja je potrebna noću i večernje snimanje nježno osvijetliti objekt i istovremeno raditi u pozadini. To funkcionira na ovaj način: kamera zatvarača ispunjava dugo brzinu zatvarača i flash šalje kratki puls svjetlosti.

9. Čipset s neuroprocesorom

Apple je uključen u čipset A11 Bionic dual-core neuroprocesor, sposoban za nošenje do 600 milijardi operacija u sekundi. Zahvaljujući njemu, takvi inovativni čipovi iPhonea X kao Face ID, Portrait Lighting i Animoji su postali mogući.

10. Stvarno čvrsti zaslon

Apple nije postao prvi koji je stvorio apsolutno bez okvira smartphone sa solidnim zaslonom. Međutim, ona je uspjela zauzeti najveću moguću površinu prednje ploče sa zaslonom, uzimajući oslobađanje od područja iznad i ispod njega.

댓글 달기

이메일 주소는 공개되지 않습니다. 필수 필드는 *로 표시됩니다

위로 스크롤