Jednostavan način za ubrzanje mobilnog interneta 3G i 4G

To nije uvijek moguće koristiti priključak na internet, na primjer, u zemlji, u ladanjsku kuću, u novom uredu, a mobilni internet ne radi dobro ili uopće izgubili posao. Kako se ne bi spali na živčane stanice, 10 minuta pokušavaju prenijeti videozapis ili tešku stranicu, možete kupiti antenu pojačala. Ovaj članak se fokusira na jedan od aktualnih modela – Hite HYBRID, koji pomaže da se poveća brzinu kao 3G internet i 4G (LTE), ne zahtijeva dugo postavljanje (moram spojiti to je ne više od pet minuta) i spojen preko jednog kabela, u kojem Postoji i prijenos snage i podataka.

HiTE HYBRID antena pojačava signal MIMO tehnologijom, što značajno povećava kvalitetu i stabilnost internetske veze. Dobivena antena za 4G je 2 × 16 dBi, za 3G je 2 × 13 dBi.

Sve ostalo, internet može se distribuirati putem usmjerivača: Hite hibrid je kompatibilan sa svim usmjerivači, a možete ga spojiti na PC i router.

Testirali smo HiTE HYBRID antenu kako bismo pojačali signal 4G i dobili dobre rezultate ne samo u brzini Interneta, već i udobnosti montaže i podešavanja antene.

Usput, jer je Internet 4G daleko od univerzalnog, u slučaju njegove odsutnosti, antena pojačava 3G signal, i zaslužuje zasebno spomenuti.

Već sada i s mogućnošću budućnosti

Sada se svi mobilni operateri kreću s 3G na internet četvrte generacije, ali područje pokrivenosti 4G nije posvuda.

Dakle, ako ste se odlučili za jačanje 3G signala, potrebno je kupiti antenu za prijem frekvencija, te u godinu ili dvije, kada će 4G pokrivenost doći na svoje mjesto, morat će kupiti novu.

Kod HiTE HYBRID-a takvi su problemi isključeni. Ona pojačava 3G i 4G signale i odabire najbolje, stoga ne brinite o frekvencijama i kupnji novog hardvera.

Konfiguracija i konfiguracija

U kutiji ćete naći samu antenu i uredno sklopljen PoE adapter, Ethernet kabel za povezivanje, adapter za napajanje i montirati.

  Kako odabrati naočale virtualne stvarnosti

Antena HiTE HYBRID
Antena i pribor u kutiji

HiTE HYBRID antena ima čvrst i potpuno zatvoreni kućište izrađeno od metala i plastike s dimenzijama od 250 x 250 x 75 mm i težine od 2 kg.

Kućište antene
Kućište antene s vodonepropusnim priključcima

Naravno, najbolje je da je antena instalirana na ulici, na krovu zgrade ili na nosaču izvan prozora. U tom slučaju možete postići maksimalnu dobit.

Raspon radne temperature kreće se od -30 do +50 ° C. Proizvođač obećava da je moguće raditi na nižim temperaturama, ako zima ne isključuje napajanje. Komplet uključuje postolje (ili držač) palice.

Kabel je dugačak 30 m od antene, što je dovoljno da se produžuje od kuće do krova, ali ako vam je potrebno više, možete ga proširiti na 100 m.

Antena s priborom
Antena s priborom

Kao što smo već napomenuli, ovaj kabel služi i za prijenos snage i podataka, što još više pojednostavljuje instalaciju – nisu potrebni prilagodnici i produžni kabeli. U kompletnom setu već postoji sve što je potrebno za rad antene.

Odabir SIM kartice

Antena zahtijeva SIM karticu. Ako vaša Simka ne podržava 4G mrežu na frekvenciji od 2.500 do 2.700, antena će raditi s 3G mrežom na frekvenciji od 1.900-2.200.

Općenito, antena će raditi s bilo kojim ruskim operaterom koji pruža mobilni internet na 3G ili 4G tehnologiji. Ispitivala sam antenu SIM karticom “Megaphone” s Internetom 4G.

SIM kartica Megaphone 4G
SIM kartica “Megaphone” 4G

Stavili smo Simku u poseban utor i zategnite vodonepropusni poklopac. Hermetično, tako da se ne možete brinuti o sigurnosti vaših Sims.

Umetnite SIM
Umetnite SIM

Otvaramo adresu navedenu u uputi na računalu i pogledajte sučelje upravljanja vezama.

Informacije o mreži
Sučelje za upravljanje vezom

Prije vas stanje veze i statistike.

Dijagnostika veze
statistika

Ispitivanje antene u polju

Da bismo provjerili brzinu antene koristio sam Speedtest.net uslugu. Za usporedbu, brzina je sa sobom uzela modem iz Megafona i testirala je istom SIM karticom 4G.

  Kakva je koštana provodljivost zvuka i u kojim slučajevima to pomaže

Odlučili smo testirati antenu na polju, za koju je, zapravo, namijenjen. Budući da nemam dacha ili kuću, samo smo otišli u prirodu – u šumi blizu grada (oko 12 km).

Položaj 1. Glade u šumi, 12 km od grada

Antena HiTE HyBRID: 6,21 Mbps – dolazna brzina, 1,21 Mbps – odlazna brzina.

modem: nije povezan.

U šumi
U čistini

Sastavljeno prema uputama uključenim u kompletu: spojili antenu na adapter POE, adapter – na laptop i priključen je u mrežu automobila preko pretvarača.

Proces povezivanja
Priključak antene
Antena je spremna za rad
Spojen i spreman za izlazak

Moram reći, testirali smo ne na jednom mjestu – negdje je antena radila bolje, negdje gore. Na izvornom mjestu, gdje je modem potpuno odbio uhvatiti signal 4G, antena je dala ulaznu brzinu od 6,21 Mbps.

Tražite signal
Tražite signal
Rezultati brzine
Rezultati brzine

Položaj 2. Na brdu, 12 km od grada

Antena HiTE HyBRID: 8,62 Mbps – dolazna brzina, 1,05 Mbps – odlazna brzina.

modem: nije povezan.

U blizini sam vozila uhvatio sam najbolje, iako smo nauštrb dugačkog kabela krenuli oko čistine, pokušavajući uhvatiti najbolji signal. Najuspješniji pokazatelj na ovom području je 8,62 Mbit / s (zaustavljen na uzvisini).

Rezultati brzine
Rezultati Speedtest na drugom mjestu

Sljedeće mjesto bilo je bliže gradu, negdje na 5 km, na terenu.

Mjesto 3. Polje, 5 km od grada

Antena HiTE HyBRID: 11,95 Mbps – dolazna brzina, 0,44 Mbps – odlazna brzina.

modem: 0,05 Mbps – dolazna brzina, 0,05 Mbps – odlazna brzina.

U polju
Ulovimo signal na polju

Ovdje je započeo rad modema iz “Megafona”. Dao je rezultat od 0,05 Mbit / s (da ne spominjemo činjenicu da smo jedva čekali da on uopće otvori test brzine).

Provjera brzine s modemom
Provjera brzine s modemom

Uz antenu, mobilni internet iz Megafona skočio je na 11,95 Mbit / s. U načelu, to su bili najbolji pokazatelji koji su postignuti.

kako ubrzati mobilni internet

Opći dojam

Ako koristite 3G / 4G antenu izvan grada, gdje Internet često nestaje uopce, cijene su vrlo različite od istog modema (što se može vidjeti na screenshotovima gore).

  PREGLED: Microsoft All-in-One je neuništiva i prikladna tipkovnica za one koji se ne vole ustajati s kauča

U šumskom gladu 12 km od grada dobili smo brzinu pomoću koje možete koristiti internet bez riskiranja da razbijete računalo od bjesnoće.

U principu, ako se, umjesto čovjeka koji luta kroz polja i šumskim proplancima, podići antenu na glavi, bio čarobnjak, koji će se instalirati antenu na krovu vrt, stopa bi bilo veselije.

Ali, kao što sam rekao gore, da spojite antenu i dobijete pravni 5-10 Mbps čak i na 3G, ne trebate znanja i vještine.

Dakle, ako ste dugo patili od sporog mobilnog interneta (ili nedostatka istih), možete pročitati detaljne specifikacije i naručiti antenu ovdje ↓

3G / 4G Antenna Hite Hybrid

P. S. HiTE proizvodi snažnije 4G LTE antene, ali smo odabrali HYBRID model za svestranost i jednostavnost konfiguracije.

댓글 달기

이메일 주소는 공개되지 않습니다. 필수 필드는 *로 표시됩니다

Scroll to Top